Navigatie overslaan

TRS2 contactloos systeem voor gereedschapbreukdetectie

Voor snelle contactloze breukdetectie bij vaste gereedschappen op verticale en horizontale bewerkingsmachines van alle afmetingen, multi-tasking machines en alle bewerkingscentra in portaalvorm.

Flexibele oplossing.

Betrouwbare ToolWise™ elektronica voor gereedschapsherkenning.

Uitstekende resultaten met snel detecteren en winst verhogen.

Unieke ToolWise™ gereedschapsherkenning

De TRS2 is een systeem voor contactloze breukdetectie bij snijgereedschappen met een vast midden en is in te zetten op een groot aantal bewerkingsmachines. De unieke ToolWise herkenningselektronica stelt vast of een gereedschap aanwezig is door het teruggekaatste lichtpatroon van het roterende gereedschap te analyseren. Willekeurige lichtpatronen veroorzaakt door koelmiddel en spanen worden genegeerd. Dit elimineert de kans dat gebroken gereedschap niet gedetecteerd wordt doordat koelmiddel de bundel verzwakt. Montage van de unit is mogelijk buiten de werkomgeving zodat kostbare tafelruimte behouden wordt.

Kenmerken en voordelen

  • Voordelig, snel en betrouwbaar.
  • De nieuwste ToolWise technologie voor gereedschapsherkenning.
  • Ultrasnelle detectie: het gereedschap is ongeveer één seconde in de laserbundel.
  • Eenvoudig te installeren en in te stellen.

Voor elk product zijn minstens 34 controles van het gereedschap nodig. Een controle met de TRS2 duurt nog geen 7 seconden, waardoor de cyclustijd per product nu gemiddeld 7,5 minuten korter is, ongeveer 6% van de cyclustijd.

Na een gedetailleerde analyse op basis van de operationele machinekosten weten we dat dit een besparing van ruim € 150.000 betekent in het eerste jaar. Dit komt doordat veel niet-productieve machinetijd voor de gereedschapscontrole nu beschikbaar is gekomen om producten te bewerken. Al binnen 5 maanden hebben we de investering in de TRS2 systemen terugverdiend.

Toen we begonnen, hadden we diverse opties om de machines productiever te maken, maar dit was verreweg de beste. Bij de andere opties was de terugverdientijd veel langer geweest.

SAME DEUTZ-FAHR en Lamborghini tractoren

De TRS2 in actie

Relevante video's

Ontdek meer

Gebruikersdocumentatie TRS2

Het voordeel van Renishaw

Bij Renishaw genieten we een uitstekende reputatie in het bieden van sterke ondersteuning aan onze klanten via een netwerk van ruim 70 servicevestigingen wereldwijd.

Ontvang technische ondersteuning, training en advies, of koop reservedelen en toebehoren in onze goed gevulde online winkel.

Software

Afbeeldingen TRS2