Navigatie overslaan

Toebehoren Equator™ systeem

Een groot aantal toebehoren is leverbaar voor handmatige en automatische omgevingen.

Handmatige en automatische accessoires

Button Interface - A-6088-0010

Equator button interface

Met de Equator Button Interface is het Equator systeem te bedienen door op knoppen te drukken. Er zijn toetsen om het Equator meetsysteem indien nodig langzaam te bewegen en knoppen voor voorafgaand uitlijnen, wisselen tussen referentieproduct en producten meten, schermbeeld veranderen en gemakkelijk herstel van fouten.


EQ-IO, I/O-interface (licentie met EZ-IO) - A-5923-0050
EQ-IO, I/O-interface (geen licentie met EZ-IO) - A-5923-0259

EQ-IO interface

De I/O-interface maakt het mogelijk het Equator meetsysteem aan te sluiten op passende machinebesturingen, industriële robots voor productinvoer of andere apparatuur van derden.


EQJ, MCUlite-2 joystick - A-5504-0258

MCUlite-2 voor de Equator

De MCUlite-2 joystick wordt geleverd met een kabel van 1,5 m lengte. Als het Equator meetsysteem handmatig bediend wordt, dan is met de MCUlite-2 joystick de taster gemakkelijk te bewegen in X-, Y- en Z-richting. Tot de functionaliteit behoren begrenzing van de snelheid en vastzetten van bewegingen in verschillende asrichtingen. U kunt een veilige positie vastleggen en weer oproepen.


EQS, stopknop - A-5504-0255

Equator stopknopset

De stopknop is een alternatief voor wanneer een joystick niet nodig is om de taster handmatig te bewegen in het apparaat. De knop wordt eenvoudig met twee schroeven op de voorzijde van het Equator systeem bevestigd.


EQ3F-M6, opspanplaat M6 - A-5504-02000
EQ3F-I25, opspanplaat ¼ inch - A-5504-0201
EQ3F-M8, opspanplaat M8 - A-5504-0202

Platen voor de Equator

Opspanplaat met kinematische locatie en bevestigingsgaten met M6, M8 of 1/4 inch draad. Met meerdere platen per Equator kunt u producten al vooraf gereed zetten en dus sneller plaatsen. Dit is vooral een voordeel indien u geen snelspanbevestigingen gebruikt. In omgevingen waarin vanwege grote temperatuurvariaties vaak een nieuwe referentie nodig is, kan het masterproduct dan altijd op één plaat bevestigd blijven.


EQ3F-S55, verhoger voor opspanplaat - A-5504-0203

Verhoger voor opspanplaat Equator

De verhoger brengt de kinematische locatie van de opspanplaat 55 mm omhoog. Als u zeer kleine producten meet of korte styli gebruikt, dan kunt u met de verhogingsset het product tijdens programmeren en meten omhoog brengen in de werkruimte.


Equator omkasting - A-5504-0210

Equator in omkasting

Met de omkasting vormt het Equator systeem een zelfstandig meetstation dat een geoptimaliseerd grondvlak heeft en te configureren is naar individuele behoefte. De elementen zijn:

  • Standaard bovenunit - met hoge toegangsdeur voor reiniging
  • Standaard onderunit - met verstelbare pootjes en een schap voor de besturing
  • monitorbeugel - in hoogte verstelbaar, aan de linker- of rechterzijde van de bovenunit.

Equator stylisets 

Geopende styliset

De Equator stylisets bevatten de styli die gebruikers van het Equator systeem het meest toepassen. Er zijn drie versies, die als set minder kosten dan de losse delen bij elkaar opgeteld. De sets bieden opslagruimte voor maximaal zes geassembleerde stylussamenstellingen. Met alle sets in dezelfde box kunnen in de overgebleven ruimte extra styli bewaard worden. Alle styli zijn ook apart verkrijgbaar. De M3 styli zijn bedoeld voor gebruik in rechte configuraties, terwijl de lichtere M2 styli en adapters bestemd zijn voor gehoekte en stervormige styli.

Equator Gauge Checker - A-5925-0200

Toebehoren voor het Equator systeem - Gauge Checker

De Equator Gauge Checker is specifiek ontworpen als hulpmiddel bij uw Equator meetsysteem.

In tegenstelling tot een CMM hoeft het Equator meetsysteem niet periodiek opnieuw gekalibreerd te worden om zeker te zijn van nauwkeurigheid over het gehele werkvolume. Het is echter nuttig om te kunnen valideren dat het Equator systeem nog werkt volgens de specificatie waarmee het gemaakt werd. De Equator Gauge Checker is gemakkelijk te integreren in uw onderhoudsschema en maakt het mogelijk snel de conditie te controleren.

Elke Equator Gauge Checker is te gebruiken voor meerdere systemen.

Meer informatie