Navigatie overslaan

Toebehoren Equator™ systeem

Een groot aantal toebehoren is leverbaar voor handmatige en automatische omgevingen.

Handmatige en automatische accessoires

Afbeelding productOmschrijving product
Equator button interface

Button Interface - A-6088-0010

Met de Equator Button Interface is het Equator systeem te bedienen door op knoppen te drukken. Er zijn toetsen om het Equator meetsysteem indien nodig langzaam te bewegen en knoppen voor voorafgaand uitlijnen, wisselen tussen referentieproduct en producten meten, schermbeeld veranderen en gemakkelijk herstel van fouten.

EQIO interfaceEQ-IO, I/O-interface (licentie met EZ-IO) - A-5923-0050

EQ-IO, I/O-interface (geen licentie met EZ-IO) - A-5923-0259

De I/O-interface maakt het mogelijk het Equator meetsysteem aan te sluiten op passende machinebesturingen, industriële robots voor productinvoer of andere apparatuur van derden.

MCUlite-2 voor de Equator

EQJ, MCUlite-2 joystick - A-5504-0258

De MCUlite-2 joystick wordt geleverd met een kabel van 1,5 m lengte. Als het Equator meetsysteem handmatig bediend wordt, dan is met de MCUlite-2 joystick de taster gemakkelijk te bewegen in X-, Y- en Z-richting. Tot de functionaliteit behoren begrenzing van de snelheid en vastzetten van bewegingen in verschillende asrichtingen. U kunt een veilige positie vastleggen en weer oproepen.

Equator stopknopsetEQS, stopknop - A-5504-0255

De stopknop is een alternatief voor wanneer een joystick niet nodig is om de taster handmatig te bewegen in het apparaat. De knop wordt eenvoudig met twee schroeven op de voorzijde van het Equator systeem bevestigd.

Platen voor de Equator

EQ3F-M6, opspanplaat M6 - A-5504-0200

EQ3F-I25, opspanplaat ¼ inch - A-5504-0201

EQ3F-M8, opspanplaat M8 - A-5504-0202

Opspanplaat met kinematische locatie en bevestigingsgaten met M6, M8 of 1/4 inch draad. Met meerdere platen per Equator kunt u producten al vooraf gereed zetten en dus sneller plaatsen. Dit is vooral een voordeel indien u geen snelspanbevestigingen gebruikt. In omgevingen waarin vanwege grote temperatuurvariaties vaak een nieuwe referentie nodig is, kan het masterproduct dan altijd op één plaat bevestigd blijven.

Verhoger voor opspanplaat EquatorEQ3F-S55, verhoger voor opspanplaat - A-5504-0203

De verhoger brengt de kinematische locatie van de opspanplaat 55 mm omhoog. Als u zeer kleine producten meet of korte styli gebruikt, dan kunt u met de verhogingsset het product tijdens programmeren en meten omhoog brengen in de werkruimte.

Equator in omkastingEquator omkasting - A-5504-0210

Met de omkasting vormt het Equator systeem een zelfstandig meetstation dat een geoptimaliseerd grondvlak heeft en te configureren is naar individuele behoefte. De elementen zijn:

  • standaard bovenunit - met hoge toegangsdeur voor reiniging;
  • standaard onderunit - met verstelbare pootjes en een schap voor de besturing;
  • monitorbeugel - in hoogte verstelbaar, aan de linker- of rechterzijde van de bovenunit.
Geopende stylisetEquator stylisets 

De Equator stylisets bevatten de styli die gebruikers van het Equator systeem het meest toepassen. Er zijn drie versies, die als set minder kosten dan de losse delen bij elkaar opgeteld. De sets bieden opslagruimte voor maximaal zes geassembleerde stylussamenstellingen. Met alle sets in dezelfde box kunnen in de overgebleven ruimte extra styli bewaard worden. Alle styli zijn ook apart verkrijgbaar. De M3 styli zijn bedoeld voor gebruik in rechte configuraties, terwijl de lichtere M2 styli en adapters bestemd zijn voor gehoekte en stervormige styli.

Toebehoren voor het Equator systeem - Gauge Checker

Equator Gauge Checker - A-5925-0200

De Equator Gauge Checker is specifiek ontworpen als hulpmiddel bij uw Equator meetsysteem.


In tegenstelling tot een CMM hoeft het Equator meetsysteem niet periodiek opnieuw gekalibreerd te worden om zeker te zijn van nauwkeurigheid over het gehele werkvolume. Het is echter nuttig om te kunnen valideren dat het Equator systeem nog werkt volgens de specificatie waarmee het gemaakt werd. De Equator Gauge Checker is gemakkelijk te integreren in uw onderhoudsschema en maakt het mogelijk snel de conditie te controleren.


Elke Equator Gauge Checker is te gebruiken voor meerdere systemen.

Meer informatie