Navigatie overslaan

Telemetrie

Wat is telemetrie?

Wanneer u een Renishaw product installeert of update, dan kan u gevraagd worden of u telemetrie met ons wilt delen. Telemetrie is waardevolle technische informatie die Renishaw graag wil verzamelen over het werken met onze producten en de manier waarop ze gebruikt worden, met als doel:

  • Volgen hoe goed een product of een versie of voorziening van een product presteert, om de prestaties te verbeteren en de bruikbaarheid te vergroten;
  • Fouten markeren om storingen op te sporen en te verhelpen, met name door te identificeren of fouten een gezamenlijke oorzaak hebben (bijvoorbeeld bepaalde productinstellingen of hard- of softwareconfiguraties of driverversies);
  • De populariteit van voorzieningen vaststellen, ter informatie voor toekomstige productontwikkeling of beslissingen over wat kan vervallen; en
  • Volgen welke productversies en besturingssystemen nog gebruikt worden, ter informatie voor de productveiligheid en beslissingen over hoe lang ze actief kunnen blijven.

Telemetrie met CARTO

De volgende tabel vermeldt de telemetriegegevens die de CARTO productsuite van Renishaw verzamelt.

Bij ontvangst van telemetrie gaat de telemetrie-engine proberen om het IP-adres te lokaliseren op uitsluitend stadsniveau. Daarna wordt het IP-adres niet meer gebruikt. De verzamelde telemetrie bevat geen identificatie van klanten of personen. Het wordt gehost op de huurplaats van Renishaw op Microsoft Azure in Europa.

TelemetrieDoel
Communicatie opt-outDe telemetrie-engine laten weten dat de klant in de softwaresuite de voorkeur opt-out heeft ingesteld en dus geen telemetrie mag worden verzameld.
Communicatie opt-inDe telemetrie-engine laten weten dat de klant in de softwaresuite de voorkeur opt-in heeft ingesteld en dus aan de softwaresuite toestemming geeft om telemetrie te verzenden.
Communicatie begin sessieDe telemetrie-engine laten weten dat de software geopend is en telemetrie kan gaan verzenden.
Communicatie gebeurtenissenDe telemetrie-engine laten weten dat zich in de software een gebeurtenis voordoet. Dient om het gebruik van voorzieningen te volgen.
Communicatie crashesDe telemetrie-engine laten weten dat zich in de software een crash of andere uitzondering voordoet. Dient om voorvallen te volgen en informatie te verzamelen over bugs, voor prioriteit en mogelijke oplossing.
Communicatie hartslagDe telemetrie-engine laten weten dat een sessie aan de gang is.
Communicatie einde sessieDe telemetrie-engine laten weten dat de software gesloten is en geen telemetrie meer gaat verzenden in die sessie.