Navigatie overslaan

SupaTouch technologie

Automatische optimalisatie van meetcycli voor bewerkingsmachines.

SupaTouch technologie - intelligente optimalisatie van meetcycli

SupaTouch technologie is opgenomen in de nieuwste versies van de Inspection Plus software, en levert op intelligente wijze de kortst mogelijke cyclustijd zonder afbreuk te doen aan de nauwkeurigheid en herhaalbaarheid.

Een simpele optimalisatieroutine berekent de meetmogelijkheden van het systeem om de optimale meet- en positioneersnelheden voor de taster te bepalen.

Minimaliseer cyclustijden

SupaTouch neemt intelligente beslissingen in het proces, om cyclustijden aanzienlijk te verbeteren op basis van de mogelijkheden van de bewerkingsmachine.

Geoptimaliseerde snelheden

Berekening van de hoogst mogelijke meet- en positioneersnelheden voor de bewerkingsmachine.

Automatische metingselectie

Automatische keuze tussen een meting met een keer of met twee keer aanraken, afhankelijk van wat het snelste gaat voor dat specifieke meetpunt.

Vrijstandafstand van de taster

Automatische berekening van de optimale vrijstandafstand van de taster, die de cyclustijd nog verder verbetert.

Verbeterde metrologie

Inspection Plus met SupaTouch technologie verbetert de metrologie aanzienlijk.

Onderscheid mogelijk tussen de echte en de elektronische tasterlengte (lengte bij activering). Dit biedt een aanmerkelijk voordeel bij het gebruik van 3D vectormeetcycli, want het garandeert dat de taster voor elke meting juist gepositioneerd wordt.

Nauwkeurige meting in alle richtingen wordt mogelijk gemaakt door automatische tussentijdse berekening van de styluskogelradius voor elke meetbeweging.

Metingen opgenomen in de versnellings- of vertragingszones van de taster worden opnieuw gedaan bij een constante snelheid, zodat de metrologie nauwkeurig blijft.

Van eenvoudige prismatische tot complexere 3D cycli kan Inspection Plus met SupaTouch de nauwkeurigheid en herhaalbaarheid in alle richtingen verbeteren. De afbeelding hieronder toont verbeteringen die normaliter te behalen zijn.

Volgende stappen

Neem contact op met uw plaatselijke Renishaw-leverancier als u denkt dat SupaTouch technologie iets voor u is.

Meer informatie