Navigatie overslaan

SPRINT™ technologie

Snelle en zeer nauwkeurige meettaster voor bewerkingsmachines voor contact makend scannen op de machine.

Met de unieke 3D sensortechnologie in de OSP60 taster maken meettastersystemen met SPRINT™ technologie buitengewoon snel en nauwkeurig meten op CNC-bewerkingsmachines mogelijk.

De OSP60 is buitengewoon responsief voor oppervlaktevariatie, detecteert bewegingen aan de styluspunt van nog geen micron, en neemt elke seconde 1.000 werkelijke datapunten op. Met zijn mogelijkheden voor nauwkeurig scannen en punten meten is de OSP60 met SPRINT technologie de ideale oplossing voor een brede reeks van industriële toepassingen.

Verminder de uitval, verbeter de productiviteit en verhoog de winst - Renishaw meettasters voor bewerkingsmachines houden uw bewerkingsproces onder controle.

Eén meettaster, onbeperkte mogelijkheden

Machine Health Check

Prestaties van een bewerkingsmachine verifiëren in minder dan een minuut. Integreer cycli in een CNC-bewerkingsprogramma om vertrouwen te krijgen in de machineconditie voordat kritische bewerkingen gedaan worden.

Snel producten instellen

Bijzonder snel een product instellen met raakpunt- of scancycli. Gebruik de resultaten om werkcoördinatensystemen bij te werken.

Oppervlaktetoestand bewaken

Speciale meetmacro's om de oppervlaktetoestand van producten vast te stellen. Detecteer excessieve golving, pieken en trappen in het oppervlak.

-

3D opname van oppervlak

Vlotte inspectie van complexe, willekeurig gevormde productgeometrie, inclusief vooruitstekende en terugvallende randen en oppervlakken met dubbele welving.

Adaptief bewerken

Genereer productspecifieke gereedschappaden voor producten in bijna-eindtoestand, zoals gietstukken. Nominale punten van gereedschappaden worden aangepast volgens de werkelijke vorm van het gescande product.

3D vormpassing

Meet 3D vormen zoals conussen, cilinders, cirkels of bollen met behulp van meerdere scanpaden en gebruik de gegevens om een passing uit te voeren voordat u gaat bewerken.

De resultaten die onze investering opleverde hebben onze verwachtingen ver overtroffen. Onze nauwkeurigheid in het fijnfrezen van schoepbladen is meer dan vier keer zo hoog en de bijbehorende arbeidskosten zijn gehalveerd.

Technopark Aviation Technologies

Exclusieve voordelen door gebruik van de OSP60

Inspectie in het proces met de Renishaw OSP60 taster met SPRINT™ technologie

Vlotte productmetingen

Scannen bespaart ongelooflijk veel tijd bij inspecties op de machine en bewerkingen instellen, waardoor de winstgevende en productieve bewerkingstijd toeneemt.

Bepaal de vormmeting

Bepaal of een hoog punt en laag punt van het oppervlak of een gehele vorm gemeten wordt, die schakelende meetsystemen gemist zouden hebben.

In-proces controle

De resultaten van productmetingen met de OSP60 meettaster kunnen helpen om processen op de machine automatisch onder controle te houden.

De resultaten zijn te exporteren voor verdere analyse of voor gebruik in kwaliteitsborging.

SPRINT technologie

OSP60 SPRINT omvormer

Innovatief denken

Met zijn unieke sensorontwerp vormt de OSP60 taster met SPRINT technologie een buitengewoon snel en nauwkeurig meetsysteem voor CNC-bewerkingsmachines.

De OSP60 is geschikt voor uiteenlopende industriële toepassingen, en werkt met de SupaScan en Productivity+™ Scanning Suite software.

In combinatie met de Inspection Plus software voor de OSP60 kan de OSP60 ook functioneren als schakelende taster. Bestaande gebruikers van schakelende tasters van Renishaw besparen zo onmiddellijk cyclustijd.

Voorsprong op concurrentie

Dankzij de gepatenteerde SPRINT technologie biedt de OSP60 zijn gebruikers onovertroffen prestaties:

  • Unieke sensortechnologie die 1000 werkelijke 3D datapunten per seconde levert.
  • Geavanceerde passingalgoritmes verwerken de gegevens om posities, groottes en vormen te berekenen.
  • Toonaangevende software, inclusief toolkits voor sectorspecifieke toepassingen.
  • Ideaal voor toepassingen van simpele prismatische producten instellen tot complexe willekeurig gevormde productgeometrie inspecteren.

Het voordeel van Renishaw

Bij Renishaw genieten we een uitstekende reputatie in het bieden van sterke ondersteuning aan onze klanten via een netwerk van ruim 70 servicevestigingen wereldwijd.

Ontvang technische ondersteuning, training en advies, of koop reservedelen en toebehoren in onze goed gevulde online winkel.

Toebehoren

Ontdek een reeks van toebehoren bij tasters voor bewerkingsmachines, waaronder kalibratieobjecten en conussen. Toebehoren aanschaffen bij Renishaw garandeert een lange tasterlevensduur en optimale prestaties.