Navigatie overslaan

SPRINT™ systeem met SupaScan – nieuwe technologie van Renishaw voor contactscannen op de machine

Juni 2017

Het wereldwijd toonaangevende technologiebedrijf Renishaw demonstreert een nieuw lid van zijn bekroonde SPRINT productfamilie voor scannen op de machine tijdens de EMO Hannover 2017 in Duitsland, van 18 t/m 23 september (hal 6, stand B46).

Het nieuwe SPRINT systeem met SupaScan is ontworpen voor simpele integratie op bewerkingsmachines waarop uiterst snel instellen van producten nodig is en de cyclustijden essentieel zijn, en maakt zo de voordelen van scantechnologie beschikbaar voor de massamarkt. Het systeem is ook in staat om geavanceerde scanfunctionaliteit uit te voeren, zoals de eindconditie van een productoppervlak bewaken.

Snelste cycli voor producten instellen ter wereld

De SupaScan-technologie levert productinstelcycli die zelfs bij hoge snelheden (G0) nauwkeurig meten, wat resulteert in de snelst mogelijke oplossing met spindeltaster voor producten instellen. Bij tests op gangbare industriële componenten zijn de cyclustijden met soms meer dan 70% verkort in vergelijking met standaard schakelende cycli op hoge snelheden.

Het nieuwe systeem maakt gebruik van bestaande hardware van het SPRINT systeem en voegt daar de nieuwe DPU-1 gegevensverwerkingseenheid aan toe. Deze is ervoor ontworpen om de systeemintegratie te vergemakkelijken en vraagt maar weinig van de besturing en de machineaansluitingen. Met de bijgeleverde macrocycli zijn producten in te stellen en uit te lijnen vanuit metingen van lijnen, cirkels en vlakken. Omdat het systeem compatibel is met de macrosoftwarecycli van Renishaw Inspection Plus, worden bovendien bestaande productprogramma's voor schakelend meten ondersteund en dus kosten voor herprogrammeren vermeden.

Vlakheidsvariaties (hoog punt / laag punt) zijn ook te meten, dankzij de unieke 3D sensortechnologie van het systeem. Zo kunnen de werklocaties ingesteld worden op basis van het diepste minimum van een product, een populair uitgangspunt bij revisiebewerkingen.

Snelle detectie van oppervlaktedefecten

Tot de metingen die het SPRINT systeem biedt behoort onder meer detectie van defecten aan de oppervlaktetoestand, bijvoorbeeld veroorzaakt door versleten of bot gereedschap, foutaanpassingen tussen snijgereedschappen of verplaatsingsfouten. Deze metingen automatiseren op de machine betekent een aanzienlijke verbetering in de reproduceerbaarheid van metingen en maakt het mogelijk een fout te corrigeren terwijl het product nog opgespannen is, wat meehelpt om de uitval te verminderen en de winst te maximaliseren.

Deze resultaten zijn visueel te maken met een nieuwe app voor oppervlaktetoestand, die bestemd is voor installatie in de besturing van een CNC-machine of op een aangesloten pc met Microsoft® Windows®. Met deze app zijn de meetgegevens over een heel productoppervlak te bekijken.

Het SPRINT systeem met SupaScan is de ongeëvenaarde keuze voor snel, nauwkeurig en consistent herhaalbaar producten instellen. Dit is vereist voor marktgebieden zoals autoproductie en consumentenelektronica, en levert niet te overtreffen verminderingen van cyclustijden op.

Downloaden

Meer afbeeldingen, video's, bedrijfsdocumentatie en informatie over Renishaw en zijn producten vindt u in ons mediacentrum.