Navigatie overslaan

SPRINT™ systeem met Productivity+™

Geavanceerd 3D scannen voor branchevernieuwende productieprocessen.

Werkelijk 3D - complexe 3D oppervlakken meten op hoge snelheid.

Nauwkeurigheid - absolute XYZ-oppervlaktegegevens met 1.000 punten per seconde.

Mogelijkheden - Analysemiddelen geoptimaliseerd voor industriële toepassingen.

Het SPRINT systeem met Productivity+™ is een geïntegreerd scanmeetsysteem op machines, dat absolute XYZ-positiegegevens van het oppervlak levert om bewerkingsprocessen te controleren. Op basis van de standaard prismatische functionaliteit is er een reeks toolkits om sector-specifieke toepassingen te ondersteunen.

Complexe 2D en 3D oppervlakken inspecteren

Het SPRINT™ contact makend scansysteem kan complexe 2D en 3D oppervlakken meten op hoge snelheid. Het SPRINT systeem kan standaard buitengewoon snelle scans uitvoeren van prismatische vormen, zoals cirkels, bogen en vlakken.

Daarnaast zijn met de SPRINT™ Freeform Surface Toolkit complexe oppervlakken met enkele en dubbele welvingen te scannen, met een veel hogere snelheid dan traditionele meetoplossingen kunnen halen.

Cilinderkop met OSP60 SPRINT taster

Uiterst snel inspecteren en producten instellen

Door te scannen met behulp van SPRINT met Productivity+ zijn metingen tot wel zes keer zo snel uit te voeren als schakelende systemen kunnen. Het systeem behaalt scansnelheden tot maar liefst 15.000 mm/minuut.

Scannen op hoge snelheid vraagt kortere tijden voor producten instellen en inspecteren, waardoor het beschikbare aandeel winstgevende productieve bewerkingstijd toeneemt.

Buitengewone meetnauwkeurigheid

Bij gebruik van SPRINT met Productivity+ zijn zeer nauwkeurige metingen gegarandeerd, dankzij de ingebouwde systeemeigenschappen die absoluut vertrouwen in de inspectieresultaten geven.

Renishaw heeft samengewerkt met vooraanstaande machinebouwers en besturingsfabrikanten om zeker te stellen dat de uiterst snelle en nauwkeurige metingen niet ingeperkt worden doordat de bewerkingsmachine het pad niet kan volgen.

Vorm vaststellen

Een scansysteem, zoals SPRINT met Productivity+, kan vormmanco's aan het licht brengen die schakelende systemen gemist zouden hebben.

SPRINT met Productivity+ verifieert eenvoudige vormkenmerken en productvormen bijzonder snel.

Procesbeheersing

Met het SPRINT systeem zijn processen onder controle te houden door meetresultaten weg te schrijven naar machinevariabelen en de resultaten te gebruiken voor procescontroles op de machine.

Real-time weergave van de resultaten op de machine geeft een directe terugkoppeling en vertrouwen in het proces. De Productivity+ CNC-plug-in software levert meetrapporten op het beeldscherm, zodat de resultaten al tijdens het meten te bekijken zijn.

De meetresultaten zijn als bestand te exporteren voor analyse, of te gebruiken in externe systemen voor kwaliteitsborging.

KeyShot-afbeelding SPRINT en schoepenwiel

Prismatisch scannen als standaard

Standaard kan het SPRINT systeem cirkels, lijnen, bogen en vlakken nauwkeurig meten. Deze prismatische vormen worden gemeten op bekende producten en de resultaten worden gebruikt om producten in te stellen of na het proces te inspecteren.

Ontdek meer

Revolutionaire toepassingen

Het SPRINT™ systeem omvat grensverleggende technologie, waardoor bedrijven het gebruik van on-machine metingen voor procesbeheersing bij hoogwaardige CNC-productietaken heel anders gaan zien. In samenwerking met productiebedrijven in belangrijke industriële sectoren gaat Renishaw door met het ontwikkelen van specifieke mogelijkheden voor de verbetering van productieprocessen.

Op basis van deze ervaring wordt het SPRINT systeem aangeboden in combinatie met een variëteit aan softwaretools voor gegevensverwerking, waarvan elke gericht is op een bepaalde taak of industriesector.

Freeform Surface Toolkit

Willekeurig gevormde 3D geometrie kan met de SPRINT Freeform Surface Toolkit op hoge snelheid gemeten worden, zodat complexe oppervlakken met enkele en dubbele welvingen vlot te inspecteren zijn.

Absolute XYZ-positiegegevens van willekeurig gevormde oppervlakken kunnen met de SPRINT Freeform Surface Toolkit gerapporteerd worden. De resultaten zijn uit te voeren naar een bestand voor verdere analyse of te bewaren bij de machinevariabelen voor procescontrole.

Een bestaand schakelend inspectieproces voor het inspecteren van willekeurig gevormde oppervlakken kan gemakkelijk vervangen worden door de SPRINT Freeform Surface Toolkit.

Ontdek meer

Gereedschap voor turbineschoepen

De SPRINT™ Blade Toolkit biedt zeer snelle en nauwkeurige metingen, met een buitengewone definitie van sterk gewelfde oppervlakken zoals vooruitstekende en terugvallende randen.

Diverse toepassingen met hoge precisie, waaronder revisie van schoepeinden, meting van schoepen tijdens het proces en samenstelling van schijven met schoepen, zijn te verbeteren met SPRINT. Door een schoep te scannen is de inspectiecyclustijd aanmerkelijk korter dan bij een gelijkwaardige traditionele tastermeetoplossing.

De SPRINT Blade Toolkit vormt een directe vervanging voor een bestaand schakelend proces, zodat scantechnologie gemakkelijk in te voeren is.

Ontdek meer

Toepassingen op maat

Gereedschap voor MTM’s

De SPRINT™ MTM Toolkit biedt een buitengewoon herhaalbare diametermeting, voor fabrikanten van multi-tasking bewerkingsmachines met Y-as waarmee zeer nauwkeurige diameters geproduceerd worden.

Enkelzijdige diameters, productuitloop, machinemiddellijn en rondheid zijn allemaal met hoge herhaalbaarheid te meten op multi-tasking machines.

De MTM Toolkit geeft gebruikers de mogelijkheid voor bijzonder nauwkeurige automatische verspaan-meet-verspaan-acties, met toleranties van een paar micron.

Ontdek meer

Snelle machinecontrole

De SPRINT™ Machine Health Check maakt het mogelijk om binnen een minuut de prestaties van een bewerkingsmachine te verifiëren, zodat uitval door een slechte machineconditie wordt voorkomen. De machinetest die deze applicatie genereert kan geïntegreerd worden in een CNC-bewerkingscyclus, wat net voor het bewerken het vertrouwen geeft dat de machine gezond is.

De Machine Health Check kan testen:

• lineaire asprestaties van 3-assige machines
• locatie van 5-assig kinematisch middelpunt

De resultaten worden opgeslagen bij de CNC-variabelen, en zijn zo te gebruiken voor directe goedkeur/afkeur-beslissingen terwijl de machine doorwerkt.

Ontdek meer

Programmeren met gemak

Inspectieprogramma's zijn snel en gemakkelijk te genereren vanuit de productgeometrie van het massieve model, met handzame grafische programmeertools zoals Productivity+ Active Editor Pro. Meetresultaten worden gebruikt om het proces dat de CNC-besturing uitvoert bij te werken.

De on-machine Productivity+ CNC-plug-in software heeft een interactief front-end voor het bewerken en uitvoeren van tasterroutines. In plaats van complexe NC-codes worden gemakkelijk te begrijpen schermen toegepast om het programma voor de gebruiker weer te geven.

Scherm van Productivity+ Active Editor Pro