Navigatie overslaan

Scantasters op de machine met SPRINT™ technologie

Ontsluit het potentieel van snelle zeer nauwkeurige scantasters op de machine met SPRINT technologie van Renishaw. Onze unieke scantaster voor CNC-bewerkingsmachines neemt buitengewoon nauwkeurige 3D gegevens op en brengt zo uw productieproces naar het hoogste niveau.


Verbeter uw productieprocessen met scannen op de machine

Met zijn unieke 3D sensortechnologie biedt de OSP60 scantaster met SPRINT technologie het summum van meetmogelijkheden voor gebruikers van CNC-bewerkingsmachines.

Onze scantaster is ongelooflijk responsief voor oppervlaktevariatie, detecteert bewegingen aan de styluspunt van nog geen micron, en neemt elke seconde 1.000 werkelijke 3D datapunten op. Met zijn mogelijkheden voor nauwkeurig scannen en punten meten is hij de ideale oplossing voor een brede reeks van industriële toepassingen.

Ontdek zijn onverslaanbare voordelen:

  • Vlotte productmetingen. Scannen bespaart ongelooflijk veel tijd bij inspecties op de machine en bewerkingen instellen, waardoor de winstgevendheid en productieve bewerkingstijd toenemen.
  • Bepaal de vormmeting. Bepaal of een hoog punt en laag punt van het oppervlak of een gehele vorm gemeten wordt.
  • Controle in het proces. Verzamel meetresultaten van het product en houd processen automatisch op de machine onder controle. Exporteer de resultaten voor verdere analyse of voor gebruik in kwaliteitsborging.

Flexibel en veelzijdig meten

SPRINT™ taster voor bewerkingsmachines scant op een machine

Scannen op de machine opent de deur naar meettoepassingen die voorheen onmogelijk waren of een buitensporige cyclustijd vroegen. Het geeft de mogelijkheid om tijdens het fabricageproces meer gedetailleerde informatie te vergaren dan ooit tevoren.

De scantechnologie van Renishaw maakt zeer nauwkeurig 3D schakelend meten mogelijk, gekoppeld aan het snel verkrijgen van 3D scangegevens met hoge dichtheid. Daardoor kunt u de algehele cyclustijden optimaliseren en de capaciteit van bestaande bewerkingsmachines vergroten.

De OSP60 taster voor bewerkingsmachines is een ongelooflijk flexibele oplossing. Hij realiseert productinstelling, in-proces verificatie, 3D inpassen, adaptief bewerken en oppervlaktebewaking, allemaal door middel van dezelfde stylusconfiguratie. Zet de volgende stap in uw reis voor productiviteit en voeg scannen op de machine toe aan uw machine.

De resultaten die onze investering opleverde hebben onze verwachtingen ver overtroffen. Onze nauwkeurigheid in het fijnfrezen van schoepbladen is meer dan vier keer zo hoog en de bijbehorende arbeidskosten zijn gehalveerd.

Technopark Aviation Technologies

Eén meettaster, onbeperkte mogelijkheden

Snel producten instellen

Gebruik discrete punten of scancycli om vlot uw product in te stellen. Gebruik de resultaten om werkcoördinatensystemen in te stellen of bij te werken. Cruciaal bij de productie van grote aantallen, zoals in de sectoren automotive, medisch en massa-elektronica.

3D vormpassing

Meet 3D vormen zoals conussen, cilinders, bollen of cirkelvormige doorsnedes met behulp van meerdere scanpaden. Gebruik de resulterende gegevens om een passing uit te voeren voordat u gaat bewerken. Biedt een flexibele scanstrategie voor producten met onderbroken of incomplete vormen.

3D opname van oppervlak

Voer vlot inspecties uit van complexe, willekeurig gevormde productgeometrie, die vaak voorkomt in de luchtvaart- en medische sector. Denk hierbij aan vooruitstekende of terugvallende schoepranden, waaiers, tibiale vlakken en femorale gewrichten. Ook zijn er veel toepassingen in de energie-opwekking en -distributie.

Adaptief bewerken

Genereer productspecifieke gereedschappaden voor producten in bijna-eindvorm, zoals gietstukken. Door het nominale gereedschappadpunt aan te passen, kan het pad gelijk worden aan de werkelijke vorm van de gescande component. Ideaal voor ontbramen en kanten afschuinen, en het vereenvoudigt kopieerbewerkingen enorm.

Oppervlaktetoestand bewaken

Speciale meetmacro's stellen de oppervlaktetoestand van producten vast en detecteren excessieve golving, oppervlaktepieken en tredes. Essentieel voor afdichtende en aanliggende vlakken in toepassingen waarin lekkage niet mag voorkomen.

Machine Health Check

Verifieer de prestaties van een bewerkingsmachine in minder dan een minuut. Integreer cycli in CNC-bewerkingsprogramma's om vertrouwen te krijgen in de conditie en prestatiemogelijkheden van de machine voordat kritische bewerkingen gedaan worden.

Innovatieve SPRINT technologie

Exploded view van SPRINT™ taster voor bewerkingsmachines

De OSP60 met SPRINT technologie is gebaseerd op twee platte veren, en meet de volledige 3D doorbuigingsgrootte en de XYZ richtingscomponenten. Dit maakt de taster responsief voor variaties in het oppervlaktecontact, wat nauwkeurig en snel meten van complexe willekeurig gevormde en prismatische oppervlakken mogelijk maakt.

Binnen in de taster zijn twee concentrische ringen geïnstalleerd: de ene zit vast aan de tasterbehuizing, de andere aan de stylusbevestiging zodat hij meebeweegt met de stylus. Via capaciteitsmetingen tussen de circuits op de ringen kan de taster nauwkeurig buigingen van de styluspunt registreren.

Krachtige scansoftware

De OSP60 is geschikt voor uiteenlopende industriële toepassingen, en biedt een flexibele aanpak van programmeren. Tot de opties behoren traditionele toepassingen op macro-basis, oplossingen in CAD/CAM-stijl, en grafische gebruikersinterfaces (GUI's). Deze keuzebreedte maakt van scannen op de machine een toegankelijke oplossing die niet afhangt van programmeerervaring.

Alle programmeeropties ondersteunen standaard de prismatische metingen. Extra pakketten, ontworpen om specifieke industriële toepassingen te ondersteunen, breiden de mogelijkheden van het systeem uit.

Bewaar meetresultaten als machinevariabelen, exporteer ze naar een bestand, of geef ze door aan een rapportagepakket van Renishaw. Renishaw Central, Scan Data Viewer, en MODUS CHART ondersteunen allemaal de weergave van gescande meetgegevens.

Compatibiliteit met analyse- en rapportagesoftware van derden vergroot de flexibele en krachtige mogelijkheden van het scansysteem nog verder.

Onze brochure over meetsoftware is beschikbaar als download met meer informatie.

SPRINT taster scant een component

Volgende stappen

Vul een contactformulier in voor een gesprek met uw plaatselijke leverancier als u meer informatie wilt of iets wilt aanschaffen.

Contact met ons

Downloaden

Brochures

Databladen

Notities over mogelijkheden

Op zoek naar ondersteuning?

Neem contact met ons op of bezoek onze bibliotheek voor technische ondersteuning voor databladen, installatiehandleidingen, gebruikersgidsen en informatie over het voldoen aan regels.

Bibliotheek voor ondersteuning