Navigatie overslaan

Spiegels en optieken

Renishaw levert verschillende optica en spiegels om oplossingen te bieden voor uw specifieke toepassingen.

Vlakke spiegels

Vlakke spiegel met montagemarkeringen

Door Renishaw geleverde vlakke spiegels worden gefabriceerd op een glazen ondergrond met lage thermische uitzetting en hebben een harde, diëlektrische oxidecoating.

Kenmerken en voordelen

 • Thermisch stabiel - de productie-ondergrond met lage thermische uitzetting minimaliseert fouten als gevolg van wisselende omgevingscondities.
 • Sterk reflecterend - sterk reflecterend spiegeloppervlak (> 97%) voor ultieme resultaten.
 • Gemakkelijk te bevestigen - Renishaw spiegelbevestigingen bieden een eenvoudige oplossing voor installatie en uitlijning.

Afmetingen

Dwarsdoorsnede25 mm x 25 mm
Optische opening60 mm tot 380 mm (10 mm intervallen)

Specificatie

Lokale vlakheid< λ/10 over gebied 12 mm breed x 7 mm hoog ( λ = 633 nm)
Totale vlakheid< λ/10 per 100 mm, < 0,5 µm per 500 mm
Dwarspolarisatie< 0,5%
Reflectiviteit> 97% van invallende bundel
MateriaalGlas met lage thermische uitzetting

Vanwege hun specifieke configuratie en afmetingen kunnen vlakke spiegels alleen op bestelling worden geleverd, waarbij langere levertijden en minimumaantallen kunnen gelden. De datasheet onder aan de pagina geeft specificaties die kunnen worden gebruikt voor lokale inkoop.

Spiegelbevestigingen

Renishaw RAM10 spiegelhouders

Voor de bevestiging en correcte uitlijning op het bewegingssysteem kan Renishaw ook verstelbare bevestigingen leveren voor gebruik met spiegels met een lengte tot 350 mm en een dwarsdoorsnede van 25 mm x 25 mm.

Deze bevestigingen bieden tot ± 2.5° verdraaiingscorrectie en ± 1° hellingshoekcorrectie. (de werkelijke correctiefactor hang af van de spiegellengte).

Kenmerken en voordelen

 • Gemakkelijk uit te lijnen - ingebouwde helling- en draaiingcorrectie om het uitlijnen van de spiegel te versnellen.
 • Stabiele bevestiging - biedt de spiegel een stabiele ondergrond, rekening houdend met thermische uitzetting.
 • Niet-restrictief - door de spiegel alleen te klemmen op twee vlakken verlaagt de spanning in de spiegel en het risico dat de spiegel na bevestiging doorbuigt.

Door Renishaw geleverde spiegelbevestigingen zijn niet vacuümcompatibel.

Vacuümkamervenster van 39 mm

Vacuümkamervenster van 39 mm

De Renishaw RLE glasvezel laserencoder maakt gebruik van interferometrie voor een lineaire terugkoppeling met hoge resolutie.

De differentiële interferometerkop (RLD10-X3-DI) is ontworpen voor montage op de wand van een vacuümkamer. Via een vacuümkamervenster kunnen de laserbundels zich dan bewegen tussen de detectorkop en de meetspiegel. Vacuümkamervensters zijn ook te gebruiken met andere interferometerkoppen waarbij de RLD binnen een vacuümkamer moet meten, zoals de RVI20 vacuümcompatibele interferometer.

Renishaw produceert zelf geen vacuümkamervensters, en koopt daarom zijn vacuümkamervenster van 39 mm in volgens een speciale specificatie die de prestaties van het RLE systeem maximaliseert.

Aanbevelingen voor montage

Renishaw adviseert het volgende voor de montage van het venster in een vacuümkamerwand.

 • Monteer het venster niet onder spanning, want daardoor kan het venster vervormen en de bundel afwijken van zijn nominale verloop.
 • Pas een O-ring toe op minstens één zijde van het venster, zodat er een goede afdichting is op de vacuümkamerwand.

15 mm DI periscoopunit

15 mm DI periscoop unit

De periscoopunit vergroot de afstand tussen de meet- en referentiestralen van de RLD10-X3-DI differentiële interferometer detectorkop.

De unit gebruikt twee spiegels om de afstand met 15 mm te vergroten tot een totale scheiding van 29 mm (standaard RLD10-X3-DI afstand is 14 mm).

Kenmerken en voordelen

 • Vergrote afstand - tot 15 mm vergroting mogelijk tussen meet- en referentiestralen.
 • Sterk reflecterend - sterk reflecterende spiegels minimaliseren de afname van signaalsterkte tussen de meet- en referentiestralen.
 • Standaardbevestiging - de periscoop heeft de standaard DI kopbevestiging.

RVI20 vacuüm compatibele interferometer

RVI20 vacuüm compatibele interferometer

De RVI20 is een vacuümcompatibele interferometer unit voor vlakke spiegels, die bij gebruik met een Renishaw RLD10-A3-XX detectorkop de mogelijkheid biedt om het hele meetpad binnen de vacuümomgeving te houden.

De RVI20 is ontworpen voor bevestiging in de vacuümkamer en de laserstraal wordt gevoerd van de RLD10-A3-XX detectorkop door een kamervenster naar de RVI20 en komt vervolgens op de vlakke spiegel terecht.

Kenmerken en voordelen

RVI20 vacuüm compatibele interferometer
 • Relatieve metingen - maakt relatieve metingen mogelijk tussen twee machineonderdelen, zoals tool en werkstuk.
 • Vacuümcompatibiliteit - compatibel met toepassingen in hoog vacuüm en geschikt voor bevestiging in vacuümkamer.
 • Hoogwaardige optica - de RVI20 bevat het hoogwaardige interferometersysteem van Renishaw waarmee gewoonlijk de RLD detectorkop is uitgerust.

De RVI20 is ontwikkeld voor gebruik in laserencodertoepassingen, waarbij het meetpad binnen de vacuümomgeving moet liggen.

Productinformatie