Navigatie overslaan

Slimme apps voor smartphones - Tastertechnologie voor bewerkingsmachines binnen handbereik

Mei 2017

Het wereldwijd toonaangevende technologiebedrijf Renishaw demonstreert zijn groeiende reeks apps voor smartphones over tastertechniek en gereedschap instellen op bewerkingsmachines tijdens de EMO Hannover 2017 in Duitsland, van 18 t/m 23 september (hal 6, stand B46).

Het gebruik van mobiele technologie - smartphones en tablet-pc's - en de bijbehorende apps is een vast onderdeel geworden van het alledaagse privéleven. Renishaw ziet ook vele nuttige toepassingen hiervan in werksituaties, en heeft een aantal smartphone-apps ontwikkeld voor het gebruik van meettasters op bewerkingsmachines.

GoProbe app

GoProbe is een technologisch systeem dat opgenomen is in de recentste Renishaw softwarepakketten op basis van macro's. Met zijn bijbehorende trainingsmaterialen en gebruikersinformatie is deze technologie erop gericht om het gebruik van Renishaw meet- en gereedschapinsteltasters op bewerkingsmachines eenvoudig te maken. Een sleutelrol voor de eenvoud van GoProbe speelt het programmeerformaat dat uitsluitend bestaat uit een commando van één regel, waardoor uitgebreide kennis van machinecode en programmeren niet nodig is.

Met de GoProbe app creëren gebruikers dit eenregelige commando in een paar tikken, waarbij ze eenvoudig de gevraagde cyclus kiezen in het weergegeven menu en een aantal gegevens invullen. De app genereert het commando en geeft dit weer op het scherm, gereed voor invoer in de besturing van de CNC-bewerkingsmachine. Waar gewenst is er assistentie beschikbaar in de vorm van animaties en help afbeeldingen met tekst erbij.

De app ondersteunt spindeltasters en gereedschapinsteltasters - inclusief de nieuwste NC4 - en laat zelfs nieuwe en onervaren gebruikers snel vakkundig worden in het programmeren van basiscycli voor meten en gereedschap instellen.

Eén enkele installatie van de app voldoet om codes te genereren voor allerlei machineconfiguraties en types besturingen. Overschakelen op een van de andere ondersteunde talen is eenvoudig.

Trigger Logic™ app

Renishaw tasters voor bewerkingsmachines hebben enkele zelf te kiezen instellingen, waarmee ze te configureren zijn voor een specifieke toepassing. Deze techniek voor aanpassen naar wens heet Trigger Logic™.

De Trigger Logic app biedt een vereenvoudigde methode om de instellingen van Renishaw tasters aan te passen, die sneller en simpeler werkt dan traditionele instructies op papier volgen. Een serie geïntegreerde afbeeldingen en video's legt helder het configuratieproces uit waar meer informatie nodig is.

De app is te gebruiken voor zowel optische als radiotasters - inclusief gereedschapinsteltasters - en om radiotasters op te zoeken en te koppelen in samenwerking met de gecombineerde radio-interface- en ontvangereenheden die Renishaw levert.

De mobiele apps van Renishaw zijn wereldwijd leverbaar, ondersteunen meer dan 15 talen en zijn kosteloos verkrijgbaar (voor iOS en Android™) in de App Store® en op Google Play.

Appstore icoonGoogle afspeelicoon
In China zijn de Renishaw apps verkrijgbaar via Baidu en Tencent.

Android en Google Play zijn handelsmerken van Google Inc.

Apple en het Apple-logo zijn handelsmerken van Apple Inc., geregistreerd in de VS en andere landen. App Store is een service merk van Apple Inc., geregistreerd in de VS en andere landen.

Downloaden

Meer afbeeldingen, video's, bedrijfsdocumentatie en informatie over Renishaw en zijn producten vindt u in ons mediacentrum.