Navigatie overslaan

RMP400 zeer nauwkeurige machinetaster

Om producten te inspecteren en bewerkingen in te stellen op kleine tot middelgrote multi-tasking machines en 5-assige bewerkingscentra.

Ongeëvenaarde 3D nauwkeurigheid en herhaalbaarheid.

Superieure communicatiemogelijkheden.

Uitstekende resultaten met minder uitval en hogere winst

De RMP400 maakt deel uit van de QE serie en is een uiterst compacte, zeer nauwkeurige schakelende meettaster met radiografische signaaloverdracht, die alle voordelen van automatisch instellen biedt en in staat is complexe 3D productgeometrie te meten op CNC-bewerkingscentra, inclusief multi-tasking machines.

Door succesvolle combinatie van gepatenteerde drukmetingtechnologie en betrouwbare radiotransmissie met frequentiesprongen levert de RMP400 superieure prestaties zoals alle zeer nauwkeurige Renishaw meettasters.

De productfamilie met RENGAGE™ technologie

Verminder de uitval, verbeter de productiviteit en verhoog de winst - Renishaw meettasters voor bewerkingsmachines houden uw bewerkingsproces onder controle.

Ontwikkeld voor prestaties

RMP400 meet een boring

Superieure 3D nauwkeurigheid

Levert ongeëvenaarde submicron prestaties bij het meten van ingewikkelde 3D vormen en contouren.

Ultralage aandrukkracht

Ongekend lage aandrukkracht om bij delicaat werk het oppervlak en de vorm niet te beschadigen.

Robuust gebouwd

Robuust, voor betrouwbare metingen en een lange levensduur in zelfs de zwaarste omstandigheden.

Inspecteert moeilijke producten

Betere nauwkeurigheid bij gebruik van lange en op maat gemaakte styli, zodat moeilijke producten met gemak te meten zijn.

RMP400 en diepe boring

0,25 µm 2σ

Herhaalbaarheid in één richting

± 1,00 µm

3D aanligfout in X, Y en Z

0,09 N

Ultralage stylusaandrukkracht in XY

Bijzonder betrouwbare radiotransmissie

Radiografische meettasters van Renishaw maken gebruik van radiotransmissie met frequentiesprongen over gespreide bandbreedte (FHSS).

Met FHSS-technologie zijn interferentie en 'dode punten' in de transmissie te voorkomen zodat de betrouwbaarheid indrukwekkend blijft, zelfs in omgevingen waar de dichtheid van radiofrequenties hoog is.

Renishaw meettasters gebruiken de wereldwijd erkende 2,4 GHz band en zijn in overeenstemming met radioregelingen overal ter wereld.

3D metingen met RENGAGE™ technologie

Drukmetend mechanisme van MP250

De RENGAGE™ technologie combineert beproefde drukmetingtechnologie met uiterst compacte elektronica, waardoor meetsystemen op machines uitstekende 3D meetprestaties en herhaalbaarheid binnen een micron behalen.

Aangezien de drukmeting onafhankelijk is van het kinematisch mechanisme, hebben meettasters met RENGAGE technologie een uitermate lage aandrukkracht. Dit zorgt voor een uitzonderlijke meetnauwkeurigheid en elimineert de mogelijkheid van vorm- of oppervlakteschade.

GoProbe app

Software die meten met meettasters eenvoudig maakt

Renishaw wil zeker stellen dat zijn meettasters gemakkelijk te gebruiken zijn. Met een uitgebreide reeks macrocycli en apps voor bewerkingsmachines kunt u vlot en intuïtief meetcycli programmeren.

Systeemcomponenten

Componenten van de RMP400

Radio-interface

De radio-interface brengt door middel van FHSS-technologie signalen over tussen de inspectietaster en de machinebesturing, en verwerkt ze. Zowel de RMI-Q als de RMI-QE kan gebruikt worden met de radiografische inspectietasters van Renishaw.

RMP400 inspectietaster

Een schakelende inspectietaster met een diameter van 40 mm, uitgerust met RENGAGE™ technologie voor zeer nauwkeurig meten en FHSS-technologie voor betrouwbare transmissie.

Styli

Een reeks styli van massieve koolstofvezel met hoge modulus werd speciaal ontwikkeld voor gebruik met drukmetende tasters. Deze styli zijn ontworpen om de pre-travel variatie te minimaliseren en de nauwkeurigheid van de taster te verhogen.

Volgende stappen

Neem contact op met uw plaatselijke Renishaw-leverancier als u denkt dat de RMP400 iets voor u is.

Ontdek meer

Bezoek onze bibliotheek voor technische ondersteuning voor installatiehandleidingen, gebruikersgidsen en informatie over het voldoen aan regels.

Het voordeel van Renishaw

Bij Renishaw genieten we een uitstekende reputatie in het bieden van sterke ondersteuning aan onze klanten via een netwerk van ruim 70 servicevestigingen wereldwijd.

Ontvang technische ondersteuning, training en advies, of koop reservedelen en toebehoren in onze goed gevulde online winkel.