Navigatie overslaan

RESOLUTE™ FS (Functional Safety)

Wat is RESOLUTE FS?

De RESOLUTE FS is een werkelijk absoluut open optisch encodersysteem dat gecertificeerd is volgens de volgende normen voor functionele veiligheid:

 

ISO 13849:2015 PLd

IEC 61508:2010 SIL2

IEC 61800-5-2:2007 SIL2

 

Voor sommige veiligheidsfuncties van machines, zoals snelheidsbegrenzingen, moet de terugkoppeling door de encoder functioneel veilig zijn. Een encodersysteem inzetten dat al goedgekeurd is voor gebruik in zulke toepassingen kan de machinecertificering aanmerkelijk gemakkelijker maken. Door gebruik te maken van deze geavanceerde functies voor machineveiligheid kunnen machinebouwers veiliger machines maken, in staat tot meer functionaliteit die de insteltijden en de stilstand verkort.

 

Het systeem is leverbaar als compatibel met de Siemens DRIVE-CLiQ interface, en binnenkort ook met andere communicatie-interfaces.

 

Het levert dezelfde hoge prestaties als het standaard RESOLUTE encodersysteem, met fijne resoluties op hoge snelheden, ruime insteltoleranties en gemakkelijke toepasbaarheid vanwege zijn open ontwerp. De RESOLUTE FS kan de systeemprestaties verhogen dankzij zijn uiterst lage interpolatiefout (SDE) en daardoor lagere snelheidsrimpel, en zijn geringe ruis die een rotsvaste positiestabiliteit mogelijk maakt.

Bezoek ons op sociale media

Icoon LinkedIn Icoon Twitter Logo Facebook