Navigatie overslaan

RESOLUTE™ ETR absoluut encodersysteem met REXA30 roterende (hoek)ring

Kenmerken

 • Seriële interface: BiSS® C
 • Leeskopgrootte: 36 x 16,5 x 17,2 mm
 • Resoluties tot 32 bits/omw
 • Snelheid tot 8.500 tpm
 • Werktemperatuurgebied: -40 °C tot +80 °C
 • Geïnstalleerde nauwkeurigheid tot ± 1 boogseconde
 • Zijkabelaansluiting beschikbaar

Voordelen

 • Dikke ring
 • Uitstekende bewegingsbesturing
 • Ruime insteltoleranties
 • Minder dan 10 nm RMS jitter voor een betere positionele stabiliteit
 • ± 40 nm interpolatiefout voor een soepele snelheidsregeling
 • Als extra verkrijgbare geavanceerde diagnosetool

Transparante patch voor websitebanners

Wat is RESOLUTE ETR?

RESOLUTE ETR (groter temperatuurbereik) is een werkelijk absoluut optisch encodersysteem met fijne pitch, dat zeer ongevoelig is voor vuil en met zijn indrukwekkende specificaties een nieuw niveau in positieterugkoppeling vormt. Het is de eerste absolute encoder ter wereld die een 32-bits resolutie haalt bij 8.500 tpm.

Hij levert alle voordelen van de revolutionaire RESOLUTE absolute hoekencoder met fijne pitch bij zware toepassingen met lage temperaturen. Met zijn gegarandeerde werking tot -40 °C (-40 °F) in niet-condenserende omgevingen is de RESOLUTE ETR bij uitstek geschikt voor gebruik in veeleisende toepassingen zoals telescopen, wetenschappelijk onderzoek, defensie en ruimtevaart.

Wat is een REXA30 ring?

REXA30 is een roestvaststalen ring uit één stuk met een 30 µm rechtstreeks op de omtrek aangebrachte absolute schaalverdeling. De grotere dwarsdoorsnede zorgt voor minder installatiefouten behalve excentriciteit wat gemakkelijk te corrigeren is met het gemiddelde resultaat van twee Resolute leeskoppen. Met ± 1 boogseconde aan totale ingestelde nauwkeurigheid, geen koppelingsverliezen en een buitengewone herhaalbaarheid.
REXA30 is leverbaar in verschillende maten (Ø 52 mm tot Ø 413 mm) met een ruime binnendiameter voor flexibele integratie. De contactloze werking elimineert omkeerspeling, torsie van assen en andere mechanische hysteresisfouten die inherent zijn aan conventionele gesloten encoders.

Waarom dit encodersysteem kiezen?

Gemakkelijk storingzoeken en service verlenen

De geavanceerde diagnosetool ADTa-100 neemt uitgebreide real-time gegevens op van RESOLUTE™ encoderleeskoppen (gemarkeerd met het ADT-symbool). De informatie wordt weergegeven via de gebruikersvriendelijke interface van de ADT View software. Terwijl meestal de ingebouwde set-up LED op de encoder afdoende is om het systeem te installeren, is de ADT te gebruiken als hulp bij meer uitdagende installaties. De ADT kan ook rapporteren over encoderprestaties en helpen bij storingzoeken in systemen om lange machinestilstand te vermijden.

ETR (groter temperatuurbereik)

Met rvs schalen en weerstand tegen hoge trillingen is de RESOLUTE ETR absolute encoder ontworpen om zware omstandigheden te weerstaan, maar biedt een uitstekende metrologie, uitzonderlijk hoge snelheden en een uitstekende betrouwbaarheid op rotatie-assen.

Ruime insteltoleranties

De RESOLUTE volgt niet de conventionele techniek van twee banen naast elkaar (een incrementele en een absolute), die onvermijdelijk leidt tot defaseringproblemen wanneer er kleine fouten in de hoekuitlijning komen. In plaats daarvan heeft deze absolute encoder een enkelbaans optische absolute meetschaal, en worden de absolute positie en de omvatte fase-informatie gecombineerd in één code. Deze technologie geeft de RESOLUTE veel ruimere insteltoleranties (verdraaiing ± 0.5°) voor snel en gemakkelijk installeren en een uitstekende betrouwbaarheid op lange termijn, zelfs indien de bewegingsassen zich later zetten of verplaatsen. Als hulpmiddel bij installatie en diagnose bevindt zich op de leeskop een ingebouwde set-up LED.

Als extra verkrijgbare geavanceerde diagnosetool ADTa-100

Geavanceerde diagnosehulp ADTa-100

RESOLUTE encoderleeskoppen (gemarkeerd met het ADT-symbool) zijn compatibel met de geavanceerde diagnosetool ADTa-100 en de ADT View software. Deze bieden een uitgebreide real-time terugkoppeling van encodergegevens als hulpmiddel bij meer uitdagende installaties en diagnoses. De intuïtieve software-interface is te gebruiken voor:

 • Kalibratie op afstand
 • Signaaloptimalisatie over de gehele aslengte
 • Digitale uitlezing van de encoderpositie (ten opzichte van de meetschaal)
 • Gegevens opslaan en exporteren
 • Nul instellen
Seriële communcatie interfaceOmschrijvingDatabladCompatibele producten
BiSS C

Renishaw ondersteunt het BiSS C open protocol (één richting) voor absolute encoders. BiSS C is een snelle seriële interface, die perfect is voor dynamische assen die vragen om grote versnellingen, zeer soepele snelheidsregeling, uitstekende herhaalbaarheid en muurvaste positiestabiliteit.
RESOLUTE met BiSS C is leverbaar in zowel lineaire als roterende (hoek)encoderversies en is compatibel met vele gangbare industriële besturingen, aandrijvingen, digitale aflezingen en pc-tellerkaarten.

RESOLUTE BiSS C

Pagina BiSS C compatibele producten

Technische specificaties

Meetstandaard

Roestvaststalen ring uit één stuk met absolute codering en ultrahoge nauwkeurigheid

Leeskopgrootte (LxBxH)

36 mm x 16,5 mm x 17,2 mm

Schaalpitch

Nominaal 30 μm

Thermische uitzettingscoëfficiënt bij 20 °C15,5 ± 0,5 µm/m°C

Buitendiameter ring

52 mm tot 417 mm

Totale geïnstalleerde nauwkeurigheid (met 2 leeskoppen)

(≥ 100 mm diameter) ± 1 boogseconde

(75 mm diameter) ± 1,5 boogseconden

(≤ 57 mm diameter) ± 2 boogseconden

Maximale snelheid

(Zie datablad voor details)

8500 tpm (op 52 mm ring)

Seriële interface†

BiSS C

Resoluties

BiSS C: 18-bits, 26-bits en 32-bits

Interpolatiefout (SDE)

± 40 nm

Elektrische aansluiting

0,5 m tot 10 m kabellengte met D-type connectoren (9-pens of 15-pens), flying lead

Voedingsspanning

5 V ± 10%, 250 mA @ 5 V (beëindigd)

Trilling (operationeel)

300 m/s2 max bij 55 Hz tot 2.000 Hz

Schok (niet-operationeel)

1 000 m/s2, 6 ms, ½ sinus

Omgevingstemperatuur

-40 °C tot +80 °C

Afdichting

IP64

Zie de databladen voor alle gegevens.

Andere seriële interfaces worden voortdurend toegevoegd.