Navigatie overslaan

Renishaw toont een reeks geavanceerde precisietechnologieën op de Precisiebeurs 2013

Renishaw toont vele geavanceerde metrologieproducten op stand 164 van de Precisiebeurs 2013. Deze beurs wordt gehouden op 3 en 4 december in het NH Koningshof conferentiecentrum in Veldhoven, Nederland.

31 oktober 2013

Precisiebeurs logo 2013

Het wereldwijde technologiebedrijf Renishaw toont een groot aantal van zijn geavanceerde metrologieproducten op de Precisiebeurs 2013, die op 3 en 4 december plaatsvindt in Veldhoven, Nederland. Tijdens de beurs in het NH Koningshof conferentiecentrum is Renishaw te vinden op stand 164.

Collage RESOLUTE

Te zien is onder meer de RESOLUTE™, het meest geavanceerde enkelbaans absolute optische encodersysteem ter wereld. Renishaw levert dit systeem met het snelle BiSS open seriële protocol, dat te combineren is met een variëteit aan resoluties voor zowel roterende als lineaire meetschalen. BiSS is perfect voor dynamische assen die vragen om grote versnellingen, soepele snelheidsregeling, uitstekende herhaalbaarheid in twee richtingen en uitmuntende positiestabiliteit. De geavanceerde RESOLUTE biedt ruime insteltoleranties, superieure betrouwbaarheid op lange termijn, uitstekende vuilbestendigheid, directe beschikbaarheid na inschakelen zonder terugkeer naar een referentie, snelle werking, een lage interpolatiefout (SDE) en zeer weinig ruis (jitter). De ook getoonde RESOLUTE UHV is 's werelds eerste werkelijk absolute optische encoder voor ultrahoog vacuüm. Het is de ideale keuze voor vele toepassingen in de halfgeleiderindustrie, inclusief wafer handling.

Renishaw laat ook de nieuwe AksIM™ absolute magnetische encoder zien die onlangs is geïntroduceerd door RLS, een partnerbedrijf van Renishaw. De AksIM heeft een uitstekende prijs-prestatieverhouding, een 18-bits resolutie en geen mechanische hysteresis, en ondersteunt vele formaten van gegevensuitvoer. De encoder omvat een magnetische leeskop en unieke enkelbaans code op een axiaal gemagnetiseerde ring. De positie wordt onmiddellijk opgenomen bij inschakelen en toerentallen tot 10.000 tpm zijn mogelijk. De AksIM is geschikt voor uiteenlopende bewegingsbesturing, waaronder ronddraaien-heffen en azimut-elevatie platforms, automatische systemen en medische apparatuur.

RLE systeem

Het Renishaw RLE laserinterferometersysteem is eveneens op de beurs te zien, en is specifiek ontwikkeld voor toepassingen die zeer precieze positieterugkoppeling vragen. Elk systeem bestaat uit een RLU laserunit en een of twee RLD10 detectorkoppen, die te kiezen zijn uit een reeks van zes verschillende types. Voordelen van het RLE systeem zijn onder meer de lasergeleiding via optische glasvezel, ingebouwde interferometeroptiek en bundelrichters, het ontbreken van thermische foutbronnen en het gebruiksgemak ten opzichte van conventionele lasersystemen. De RLE kan een resolutie binnen de nanometer behalen bij snelheden tot 2 m/s en aslengtes tot 4 m.

 

Downloaden

Voor alle afbeeldingen en teksten geldt het auteursrecht van Renishaw.

Aanmelden voor nieuwsberichten

Meld u aan om regelmatig een nieuwsbrief van Renishaw te ontvangen.