Navigatie overslaan

Renishaw styli

Renishaw biedt een uitgebreide reeks van nauwkeurig gemaakte styli en toebehoren voor styli voor gebruik op onze meettasters voor CMM's, bewerkingsmachines en Equator meetsystemen.

Renishaw styli

Uw favoriete informatiebron voor precisie-styli.

Wat is een stylus?

Een stylus is het deel van het meetsysteem dat contact maakt met het element en de taster in beweging zet. Het gegenereerde signaal maakt het mogelijk om een meting te verrichten. De te inspecteren vorm bepaalt het type en het formaat van de benodigde stylus. De hardheid van het materiaal en een perfect ronde punt zijn echter altijd essentieel voor een optimale werking van de stylus.

Het belang van styli voor precisiemetingen

Voor een perfecte meting moet de stylus van de taster optimaal toegang hebben tot de vorm en moet de nauwkeurigheid van de meting op het raakvlak met de vorm steeds optimaal zijn. Op basis van onze expertise in taster- en stylustechniek hebben we een uitgebreid assortiment styli voor CMM’s en bewerkingsmachines ontwikkeld die de grootst mogelijke nauwkeurigheid bieden.

De hoogste normen

Renishaw stylusstiften worden vervaardigd op CNC-bewerkingsmachines volgens de hoogste normen. Er wordt met de grootste zorg op toegezien dat de hardheid van de raakpunten optimaal is en dat de vorm van de styli perfect aansluit op de serie tasters van Renishaw.

Als u een stylus gebruikt waarvan de kogel niet perfect rond is of niet goed is gepositioneerd, die een slechte schroefdraadpasvorm heeft of te veel doorbuigt tijdens de meting, kan dit de werking van uw taster aantasten. Kies de juiste stylus uit het uitgebreide assortiment originele Renishaw styli zodat u betrouwbare gegevens heeft. 

Hoe bestelt u?

In onze nieuwe webshop kunt u 24/7 online bestellen. Bestel online of neem contact op met ons lokale verkoopteam.

Kunt u de stylus die u zoekt niet vinden, ga dan naar de pagina styli op maat en stuur ons uw vraag via het aanvraagformulier voor custom made stylus .