Navigatie overslaan

Renishaw presenteert de toonaangevende ATOM™ miniatuurencoder op Precisiebeurs 2014.

Renishaw toont zijn serie geavanceerde encoderproducten op de Precisiebeurs 2014

maandag 3 november 2014

Het wereldwijde technologiebedrijf Renishaw toont zijn serie geavanceerde encoderproducten op de Precisiebeurs 2014, die op 12 en 13 november plaatsvindt in het NH Koningshof conferentiecentrum in Veldhoven, Nederland.

ATOM miniatuurencoder

Wie stand 164 bezoekt, ziet de nieuwste ATOM miniatuurencoder, een innovatief optisch incrementeel lineair en roterend (hoek)encodersysteem dat een unieke combinatie biedt van miniaturisatie en ongeëvenaarde meetprestaties. Het is de eerste miniatuurencoder die optische filterprincipes toepast en Renishaws beproefde filteroptieken combineert met automatisch gestuurde versterking en afstelling (AGC en AOC), voor buitengewone vuilbestendigheid en de hoogste signaalstabiliteit.

De ATOM leeskop levert de hoogste nauwkeurigheid in zijn klasse, met een lage interpolatiefout (SDE), geringe jitter, uitstekende signaalstabiliteit en langdurige betrouwbaarheid. Zijn set-up LED zorgt voor snel en gemakkelijk installeren en een zelfkalibratieroutine voor snelle optimalisatie. De ATOM biedt snelheden tot 20 m/s (29.000 tpm van een 17 mm schijf) en resoluties tot 1 nm (0,004 boogseconde bij een 108 mm schijf). Er is een grote keuze aan zeer nauwkeurige meetschalen: roestvaststalen flexibele schalen tot 10 m lengte, glazen meetschalen tot 130 mm en roterende glasschijven van 17 tot 108 mm in diameter. Op aanvraag kunnen ook meetschaallengtes en schijfdiameters op maat geleverd worden.

De uiterst compacte ATOM leeskop wordt geleverd in high-flex kabelversie of flexibele printplaatversie (FPC), in beide gevallen met een 20 µm of 40 µm meetschaal. De FPC-versie met zijaansluiting zorgt voor beperkte buitenmaten en is in te bouwen op printplaten. De ATOM is ideaal voor vele toepassingen in bewegingsbesturing, inspectie en meting waar de ruimte beperkt is. Onze mensen op de stand kunnen u meer informatie geven.

Behalve de ATOM is ook het Renishaw RLE laserinterferometersysteem te zien, dat specifiek is afgestemd op zeer nauwkeurige positieterugkoppeling. Elk systeem bestaat uit een RLU laserunit en een of twee RLD10 detectorkoppen die te kiezen zijn uit een reeks van zes verschillende types, zodat de flexibiliteit in toepassing maximaal is. Voordelen van het RLE systeem zijn onder meer de lasergeleiding via optische glasvezel, ingebouwde interferometeroptiek en bundelrichters, het ontbreken van thermische foutbronnen, een SDE van nog geen ± 1 nm en het gebruiksgemak ten opzichte van conventionele lasersystemen. De RLE kan een resolutie binnen de nanometer behalen bij snelheden tot 2 m/s en aslengtes tot 4 m.

Downloaden