Navigatie overslaan

Renishaw op de Technishow 2018: Dé vakbeurs in de productietechnologie

28 februari 2018

Renishaw heeft al meer dan 40 jaar ervaring in het opsporen, aanpakken en beheersen van afwijkingen in productie-activiteiten.

Op de Technishow 2018 in Utrecht, het grootste en meest complete platform voor de maakindustrie van de Benelux, toont Renishaw van 20 t/m 23 maart hiervoor zijn uitgebreide reeks producten van meettasters, software en inbouwsets voor CMM's, Equator meetsysteem tot styli voor schakelende meettasters. Highlight op de stand, is een high-productivity machining cell met geïntegreerde procesbesturing. Deze laat zien welk niveau van automatisering bereikt kan worden in CNC verspanende bewerkingen ten aanzien van het verbeteren van de productiviteit en procesmogelijkheden. Daarnaast wordt er ook aandacht besteed aan additive manufacturing systemen; de Renishaw 3D metaalprinters en bijbehorende software.

Meettasters, software en inbouwsets voor CMM's

Een revolutie op meetgebied zijn de 5-assige systemen van Renishaw, in tegenstelling tot de conventionele meetmethodes op CMM's bewegen bij deze technologie de CMM en meetkop gesynchroniseerd om de dynamische machinefouten bij zeer hoge scansnelheden te minimaliseren. Ongeacht of het nu de REVO scantasters zijn of de PH20 schakelende tasters, deze systemen vergroten de meetdoorvoer en verkorten de doorlooptijden en er wordt een uitgebreide evaluatie van de kwaliteit van het product weergegeven.

Equator™ meetsysteem

Een alternatief op de traditionele specifieke meetopstellingen is het Equator™ meetsysteem, gebaseerd op de traditionele vergelijking van gemaakte producten met een referentieproduct. Een referentie gaat net zo gemakkelijk als een product meten en veranderingen in de thermische omstandigheden worden meteen gecompenseerd. De Equator kan ingezet worden in fabrieken met grote temperatuurvariaties. Nieuwe IPC (Intelligent Process Control) software voor de Equator maakt het mogelijk om bewerkingen constant te bewaken en bij te stellen, zodat de productmaten dicht bij nominaal en ruim binnen de limieten van de procescontrole blijven.

Opspansystemen

Renishaw heeft een uitgebreid programma modulaire opspanststemen, specifiek bestemd voor CMM's, visionsystemen en het Equator meetsysteem. Deze systemen kunnen de capaciteit, reproduceerbaarheid en nauwkeurigheid van het inspectieproces verbeteren met snelle, herhaalbare en eenvoudig te configureren opspanningen. De elementen worden handmatig opgezet; speciaal gereedschap is niet nodig.

Meettasters, software, smartphone apps en on-machine apps voor bewerkingsmachines

Een belangrijke productgroep van Renishaw zijn meettasters en software voor bewerkingsmachines. Tasteroplossingen verminderen tot wel 90% van de insteltijden. Cyclustijden worden aanmerkelijk verkort door de werkstukken automatisch op te zetten en in-proces te inspecteren. Tevens biedt Renishaw een onlangs vergroot softwareprogramma van smartphone apps en on-machine apps waarmee tasterroutines creëren, uitvoeren en veranderen vlot en eenvoudig mogelijk is.

Producten om nauwkeurigheid te testen

De Renishaw laserinterferometer- en ballbarmeetsystemen verifiëren, volgen en verbeteren de statische en dynamische prestaties van bewerkingsmachines, CMM's en andere bewegende systemen met kritische positionering. Deze producten zijn een eerste stap in procesverbetering en vormen een aanvulling op de meettasters op of bij machines. Ook biedt Renishaw de bestaande gebruikers een reeks van mogelijkheden om optimaal te kunnen upgraden naar het nieuwste systeem. Renishaw introduceert tevens de nieuwe XM-60, meerassige kalibrator, die zowel lineaire als hoek- en rechtheidsfouten vanuit één enkele opstelling opneemt.

Styli voor schakelende meettasters

Styli voor schakelende meettasters worden ingezet, niet alleen op Renishaw systemen, om op de contactpunten nauwkeurige meetgegevens op te nemen. De stylus is het gedeelte van het meetsysteem dat contact maakt met het element c.q. werkstuk en de taster in beweging zet. De te inspecteren vorm bepaalt het type en het formaat van de benodigde stylus.

3D-metaalprinters

Renishaw ontwerpt en vervaardigt additive manufacturing systemen voor de productie van componenten in verschillende metalen door middel van een proces genaamd metal powder bed fusion (of lasersmelten). De expertise op het gebied van procesontwikkeling en de ervaring met de technologie in de eigen productiehallen van Renishaw maakt het mogelijk om kant-en-klare en geoptimaliseerde oplossingen te bieden in additive manufacturing voor een breed scala van toepassingen in de industriële en medische sector. De allernieuwste ontwikkeling is de RenAM 500Q, het Renishaw AM-systeem met meerdere lasers. Het systeem beschikt over vier krachtige 500W lasers, elk in staat om tegelijkertijd het gehele poederbedoppervlak te bereiken. De RenAM 500Q behaalt aanmerkelijk hogere bouwsnelheden, wat de productiviteit enorm verhoogt en de kosten per product verlaagt.

Voor meer informatie bezoek de website www.renishaw.nl of de Renishaw stand tijdens de Technishow, hal 11, standnr A.028. Registreer op www.technishow.nl voor gratis toegang. Graag tot ziens!

Downloads

Meer afbeeldingen, video's en informatie over Renishaw en zijn producten vindt u in ons mediacentrum.