Navigatie overslaan

Renishaw nieuws

Het laatste bedrijfs- en productnieuws van Renishaw

 • Nieuwe innovatieve encodermeetschaal biedt nieuwe mogelijkheden

  RKLC close-up De wereldwijd actieve metrologiespecialist Renishaw heeft een nieuwe vast te bevestigen encodermeetschaal geïntroduceerd, die het thermisch gedrag van zijn ondergrond aanneemt. De RKLC encodermeetschaal is een robuuste 6 mm brede roestvaststalen flexibele schaal met een dikte van slechts 0,15 mm. De schaal past bij de VIONiC™, TONiC™ en QUANTiC™ incrementele encoderfamilies van Renishaw.

 • Renishaw lanceert nieuwste robuuste en betrouwbare oplossing om gereedschap in te stellen voor draaien en multi-task bewerken

  APC Wereldwijd technologiebedrijf Renishaw lanceert op de nieuwe APCA-45 meettaster voor gereedschap instellen. De APCA-45 werd specifiek ontwikkeld voor de zwaarste bewerkingsomstandigheden op draaibanken en multi-tasking machines en biedt een robuuste, betrouwbare en geautomatiseerde oplossing om een brede reeks gereedschappen in te stellen, onder meer voor draaien, groefsteken, draadsnijden en kotteren.

 • Nieuw lasersysteem voor uitlijning vergroot de reeks oplossingen van Renishaw voor machinekalibratie

  Squareness measurement using XK10 on a machine tool Het nieuwe Renishaw XK10 lasersysteem voor uitlijning is ontwikkeld voor gebruik tijdens het bouwen en uitlijnen van bewerkingsmachines, als vervanging van objecten. Het kan gebruikt worden op lineaire rails om zeker te weten dat ze recht, haaks, plat en horizontaal zijn, en eveneens om de spindelrichting en coaxialiteit van roterende machines vast te stellen. Deze factoren zijn tijdens het bouwen te meten en uit te lijnen met de XK10, met behulp van de live weergave van het systeem.

 • Nieuw QuickLoad™ railsysteem verbetert snelheid, capaciteit en nauwkeurigheid bij productinspectie

  Renishaw QuickLoad rail and plates Renishaw is verheugd de introductie van het QuickLoad™ railsysteem bekend te kunnen maken als onderdeel van zijn reeks opspansystemen voor metingen. Het QuickLoad railsysteem is ontwikkeld voor gebruik op coördinatenmeetmachines en biedt een stabiele productopspanpositie in combinatie met de QuickLoad voetplaten, die met behulp van snelspanmagneten en paspennen aan beide zijden van de rail passen.

 • Minder uitval door in-proces meetcontrole

  High-productivity machining demo cell Meettasters, meetsystemen en kalibratie-oplossingen zijn volgens Renishaw de basis voor een optimale productie en een hoge constante werkstukkwaliteit. Dit geldt met name bij volledig onbemande productie. Renishaw levert verschillende oplossingen waarmee bedrijven stapsgewijs hun productie kunnen optimaliseren middels meettechniek.

Nieuwsberichten per categorie