Navigatie overslaan

Renishaw nieuws

Het laatste bedrijfs- en productnieuws van Renishaw

 • Nieuw lasersysteem voor uitlijning vergroot de reeks oplossingen van Renishaw voor machinekalibratie

  Squareness measurement using XK10 on a machine tool Het nieuwe Renishaw XK10 lasersysteem voor uitlijning is ontwikkeld voor gebruik tijdens het bouwen en uitlijnen van bewerkingsmachines, als vervanging van objecten. Het kan gebruikt worden op lineaire rails om zeker te weten dat ze recht, haaks, plat en horizontaal zijn, en eveneens om de spindelrichting en coaxialiteit van roterende machines vast te stellen. Deze factoren zijn tijdens het bouwen te meten en uit te lijnen met de XK10, met behulp van de live weergave van het systeem.

 • Nieuw QuickLoad™ railsysteem verbetert snelheid, capaciteit en nauwkeurigheid bij productinspectie

  Renishaw QuickLoad rail and plates Renishaw is verheugd de introductie van het QuickLoad™ railsysteem bekend te kunnen maken als onderdeel van zijn reeks opspansystemen voor metingen. Het QuickLoad railsysteem is ontwikkeld voor gebruik op coördinatenmeetmachines en biedt een stabiele productopspanpositie in combinatie met de QuickLoad voetplaten, die met behulp van snelspanmagneten en paspennen aan beide zijden van de rail passen.

 • Minder uitval door in-proces meetcontrole

  High-productivity machining demo cell Meettasters, meetsystemen en kalibratie-oplossingen zijn volgens Renishaw de basis voor een optimale productie en een hoge constante werkstukkwaliteit. Dit geldt met name bij volledig onbemande productie. Renishaw levert verschillende oplossingen waarmee bedrijven stapsgewijs hun productie kunnen optimaliseren middels meettechniek.

 • Renishaw schakelt op RapidPro 2019 met de TransFIORmers motorbike naar de hoogste versnelling

  RapidPro show 2019 Op 13 en 14 maart aanstaande exposeert Renishaw op de RapidPro, die wederom plaatsvindt in het NH Conference Centre Koningshof te Veldhoven. RapidPro is dé belangrijkste beurs in de Benelux op het gebied van prototyping, productie en productontwikkeling. Alle fases zijn vertegenwoordigd: van conceptontwikkeling tot prototyping, product development, customization en low volume, on demand en rapid production.

 • Renishaw lanceert nieuwe ultracompacte radiotaster met hoge herhaalbaarheid

  RMP400 Het wereldwijde technologiebedrijf Renishaw introduceert de RMP400 meettaster voor bewerkingsmachines op de IMTS in de VS en de AMB in Duitsland, waarna de officiële lancering plaatsvindt op JIMTOF 2018 in Japan. Deze ultracompacte drukmetende meettaster is ontworpen voor kleine 5-assige bewerkingsmachines, en biedt een betrouwbare en precieze schakelende oplossing voor producten instellen, metingen uitvoeren en machineprestaties controleren.

Nieuwsberichten per categorie