Navigatie overslaan

Modulaire opspansystemen van Renishaw blijven flexibiliteit bieden in het vastklemmen van producten voor meetapplicaties op de CMM

augustus 2021

Het wereldwijde technologiebedrijf Renishaw, maakt met genoegen bekend, dat meetapplicaties in combinatie met de range van de modulaire opspansystemen, te zien zullen zijn op EMO Milano 2021 (stand C14, hal 5).

Renishaw levert een reeks van modulaire opspansystemen om producten stevig vast te klemmen op CMM's, Renishaw Equator™ meetsystemen en visionsystemen. Door opspansystemen van hoge kwaliteit te gebruiken bij metingen kande capaciteit, reproduceerbaarheid en nauwkeurigheid van inspectieprocessen verbeterd worden met behulp van reproduceerbare opspanconfiguraties.

Gemakkelijk te configureren en herconfigureren

Snellere productinnovatie en kortere levenscycli van producten maken flexibele opspansystemen belangrijker dan ooit. De range van modulaire opspansystemen van Renishaw zijn ontworpen voor flexibiliteit bij het klemmen van producten; componenten zijn te configureren en herconfigureren om de herhalingsmetingen van een product te kunnen garanderen.

De opspancomponenten zijn aan te schaffen in voorgeconfigureerde sets of als losse onderdelen en bieden een snelle en gemakkelijke opspanoplossing. Om producten van elke grootte vast te kunnen zetten zijn de opspancomponenten leverbaar met M4, M6, M8 of ¼-20 schroefdraad en voetplaten van gegoten aluminium met een Nituff® hard-anodiseerlaag.

Maximaliseer de inspectiecapaciteit met behoud van de flexibiliteit

Om de onproductieve insteltijd te minimaliseren en toch de opspanflexibiliteit te behouden, kunnen producten opgespannen worden op een voetplaat buiten de CMM, visionmachine of Equator meetsysteem. Het opgespannen product kan vóór de meting gemakkelijk in het inspectie-apparaat geplaatst worden.

Meerdere opspansystemen met meerdere opgespannen producten op de tafel van een CMM, is nog een manier om de insteltijd te minimaliseren. Meerdere producten op de CMM-tafel zijn in één batch te meten, zonder dat de meetcyclus gestopt en weer gestart hoeft te worden om nieuwe opgespannen producten in te brengen.

Voor CMM-gebruikers die een snelle, gemakkelijke en een reproduceerbare methode nodig hebben om meerdere platen tegelijk op de CMM te zetten, biedt Renishaw het quickload railsysteem. De speciaal ontworpen QuickLoad voetplaten passen, gebruikmakend van snelspanmagneten en paspennen,aan beide zijden van de QuickLoad rail. Dit ontwerp garandeert dat de platen geplaatst en vastgezet zijn voor maximale capaciteit en ongeëvenaarde reproduceerbaarheid

Met de FixtureBuilder 3D CAD-software van Renishaw is elke modulaire opspanning met Renishaw componenten te ontwerpen en te documenteren, inclusief opspanningen met meerdere platen en de QuickLoad rail. Is de opspanning ontworpen, dan kan de software opbouwinstructies geven waarmee de operators vlot en nauwkeurig het opspanningontwerp kunnen uitvoeren. Met de software kan de gebruiker ook een model van het opgespannen product exporteren, voor gebruik in meetsoftware voor het maken van meetprogramma’s.

Als een modulaire opspanning niet geschikt is voor een CMM, Equator meetsysteem of visiontoepassing, dan kan Renishaw's team van deskundigen, een oplossing op maat ontwerpen en fabriceren. Opspanningen op maat zijn ideaal voor toepassingen met hoge aantallen waarin een specifieke vaste opspanning nodig is.

Ontdek meer op www.renishaw.nl/opspansystemen

Downloaden

Meer afbeeldingen, video's en informatie over Renishaw en de producten vindt u in ons mediacentrum.