Navigatie overslaan

Renishaw maakt slogan 'apply innovation' op TechniShow meer dan waar

Renishaw op TechniShow 2016

Renishaw, wereldleider in precisietechnologie, toont op de Technishow 2016 in Utrecht veel producten uit haar uitgebreide serie meetapparatuur en bijkomende productiemachines.

Tot de highlights die worden tentoongesteld behoren onder andere nieuwe software voor de flexibele Equator™, INTUO™ genaamd, waarmee het meten van allerlei werkstukken wordt vereenvoudigd en geautomatiseerd, zodat dit proces niet meer afhankelijk is van de vaardigheden van gebruikers van handmatige meetapparatuur.

Voorts kan het SPRINT™ analoge scansysteem in actie worden bekeken. Dit systeem introduceert baanbrekende analoge scanmogelijkheden voor CNC bewerkingsmachines en is volledig geïntegreerd in de besturing. Het systeem bevat een nieuwe generatie van on-machine scantechnologie, die een opstap betekent in de te behalen voordelen van procesbesturing. Vorm- en profielgegevens worden snel en nauwkeuring opgenomen, ook van prismatische en complexe 3D producten. Voorts behoort een snelle controle van de lineaire en rotatieassen ook tot de functionaliteit van het SPRINT systeem.

Renishaw introduceert daarnaast REVO-2, een nieuwe, verbeterde versie van de revolutionaire multi-sensor meetkop met 5 assen voor gebruik op coördinatenmeetmachines (CMMs). REVO-2 en de nieuwe CMM controller UCC S5 werden ontwikkeld op basis van het succesvolle REVO® multi-sensor systeem en voorzien van verbeterde voedings- en communicatiefuncties ten behoeve van de nieuwste REVO-sensors, zoals de RVP visionmeettaster. De kop heeft ook een groter bereik op de negatieve A-as, waardoor werkstukken beter toegankelijk zijn en het instellen van styli wordt vereenvoudigd.

De MODUS™ software vormt een krachtig platform om inspectieprogramma's te ontwikkelen en uit te voeren, en biedt volledige ondersteuning voor de revolutionaire REVO 5-assige meettechnologie. Deze nieuwe Renishaw metrologiesoftware maakt hoogwaardige metingen eenvoudig. Dit wordt ook tijdens de beurs in de praktijk getoond.

Qua 3Dprinten is onlangs de AM400 uitgebracht op basis van een bestaand platform, maar met een krachtiger laser. Deze machine wordt op de stand geshowd. Naast deze machine is nu ook de RenAM 500M verkrijgbaar, een lasermelting machine met geïntegreerde poederrecyclage en voorzien van in-huis ontwikkelde besturing en optieken.

Voor meer informatie: www.renishaw.nl of bezoek de Renishaw stand in hal 11, nr B074.

De Technishow vindt plaats in de Jaarbeurs in Utrecht van 15 – 18 maart 2016.

http://www.technishow.nl/nl-NL/Bezoeker/Gratis-Toegang.aspx

Voor alle afbeeldingen en teksten geldt het auteursrecht van Renishaw.

Aanmelden voor nieuwsberichten

Meld u aan om regelmatig een nieuwsbrief van Renishaw te ontvangen.