Navigatie overslaan

Renishaw lanceert nieuwste robuuste en betrouwbare oplossing om gereedschap in te stellen voor draaien en multi-task bewerken

April 2019

Wereldwijd opererend technologiebedrijf Renishaw introduceert op TIMTOS 2019 in Taiwan de nieuwe APCA-45 meettaster voor gereedschap instellen. De APCA-45 werd specifiek ontwikkeld voor de zwaarste bewerkingsomstandigheden op draaibanken en multi-tasking machines en biedt een robuuste, betrouwbare en geautomatiseerde oplossing om een brede reeks gereedschappen in te stellen, onder meer voor draaien, groefsteken, draadsnijden en kotteren.

Bij de vraag naar hogere productiviteit van CNC-machines is het beschikken over intelligente automatische procescontrole essentieel voor moderne fabrikanten. Automatisering van taken zoals gereedschap instellen en breukdetectie maakt handmatige tussenkomst minder nodig en verhoogt de machinebeschikbaarheid.

De nieuwe APCA-45 gereedschapinsteltaster stelt fabrikanten in staat om automatische gereedschapmeting in te zetten in hun draaiwerk en multi-task bewerkingen. Deze metingen zijn te gebruiken voor initiële gereedschapinstelling, cycli om gereedschap te vervangen, en bewaking van gereedschap wat betreft slijtage, breuk en thermische uitzetting. Vele innovatieve voorzieningen zoals pneumatische stylusafscherming, een compacte roestvaststalen behuizing, ingebouwde ontluchting en als optie gereedschapreiniging met een luchtstoot garanderen dat de APCA-45 ook de zwaarste bewerkingsomstandigheden aankan.

Downloaden

Meer afbeeldingen, video's en informatie over Renishaw en zijn producten vindt u in ons mediacentrum.