Navigatie overslaan

Renishaw lanceert Inspection Plus met SupaTouch – snelle intelligentie geoptimaliseerd

juli 2015

Intelligente software optimaliseert tastermeetcycli op machines

Het toonaangevende technologiebedrijf Renishaw introduceert Inspection Plus met SupaTouch op de EMO 2015 in Milaan (Italië) van 5 t/m 10 oktober. Dit uitgebreide softwarepakket optimaliseert automatisch meetcycli op machines, om de cyclustijd te minimaliseren en de productiviteit te maximaliseren.

De software voorziet in een gemakkelijk te gebruiken optimalisatieproces om automatisch de grootste meetsnelheid te bepalen en te selecteren die op een bewerkingsmachine mogelijk is met behoud van de meetnauwkeurigheid. Verder wordt bij iedere meetroutine tijdens de cyclus een beslissing genomen of een meetmethode met enkele of met dubbele aanraking wordt gevolgd.

Inspection Plus met SupaTouch optimalisatie maakt handmatige optimalisatie van positioneersnelheden op de machine, meetsnelheden en meetstrategieën overbodig. In vergelijking met traditionele softwarecycli zijn met deze oplossing tot wel 60% kortere cyclustijden te realiseren.

Om een maximale nauwkeurigheid te garanderen, detecteert de software alle metingen die gedaan worden tijdens versnellingen of vertragingen op de machine, en compenseert de fouten daarin door opnieuw te meten en correcties aan te brengen. Verder introduceert het pakket een kalibratieproces dat de herhaalbaarheid van metingen in alle richtingen verbetert en de nauwkeurigheid van de tasterpositionering tijdens meerassige vectorbewegingen verhoogt.

Inspection Plus met SupaTouch optimalisatie vergroot de vele bewezen voordelen van Renishaws welbekende Inspection Plus software. Met deze nieuwe software kunnen gebruikers hun cyclustijden en meetresultaten op machines aanmerkelijk verbeteren, en zo de productiviteit en winstgevendheid van hun bewerkingsmachines maximaliseren.

Meer informatie vindt u op www.renishaw.nl/machinetool.

Informatie over Renishaw

Renishaw is een van 's werelds toonaangevende bedrijven in technologie voor industrie en wetenschap, met precisiemeting en gezondheidszorg als grootste specialismen. Het bedrijf levert producten en diensten voor uiteenlopende toepassingen, van de productie van straalmotoren en windturbines tot tandheelkunde en hersenchirurgie. Daarnaast is Renishaw toonaangevend op het gebied van additief produceren, ook wel 3D printen genoemd. Als enige in het Verenigd Koninkrijk ontwerpt en bouwt het bedrijf industriële machines die producten 'printen' van metaalpoeder.

De Renishaw Group heeft momenteel meer dan 70 vestigingen in 33 landen, met ruim 4000 medewerkers waarvan 2.600 zich in het Verenigd Koninkrijk bevinden. De meerderheid van onderzoek, ontwikkeling en productie vindt plaats in het Verenigd Koninkrijk. In het boekjaar dat per juni 2015 eindigde bedroeg de omzet € 692,6 miljoen, waarvan 95% export was. De grootste marktgebieden zijn de Verenigde Staten, China, Duitsland en Japan.

Downloaden

Meer afbeeldingen, video's en informatie over Renishaw en zijn producten vindt u in ons mediacentrum.