Navigatie overslaan

Renishaw lanceert een pakket nieuwe productietechnologieën op EMO Hannover 2023

Augustus 2023

Om zijn uitgebreide reeks technologieën voor productieve en duurzame fabricage te presenteren neemt het wereldwijd actieve precisie- en productietechnologiebedrijf Renishaw deel aan EMO Hannover 2023 in Duitsland, van 18 t/m 23 september. Op stand B32 in hal 6 toont Renishaw een reeks nieuwe producten die zorgen voor een betere nauwkeurigheid en herhaalbaarheid van werken, waaronder een nieuwe productlijn voor industriële automatisering en Renishaw Central, het nieuwe dataplatform voor slim produceren. EMO Hannover richt zich met name op de toekomst van bedrijven en connectiviteit, en daarom belicht Renishaw waartoe het in staat is om een vertrouwde partner in innovatie te zijn.

Op de stand toont Renishaw de bezoekers technologieën die kunnen helpen om de productiviteit te verhogen, gebruikersfouten uitsluiten en productieprocessen verbeteren. Hiertoe behoort de nieuwe datagedreven oplossing Renishaw Central: een connectiviteits- en dataplatform voor productie dat gegevens combineert en presenteert die verzameld zijn tijdens productieprocessen, zodat gebruikers hun systemen voor bewerken en kwaliteitscontrole kunnen bewaken en bijwerken. Het dataplatform kan productie- en meetprocessen digitaliseren, visualiseren en controleren, en heeft Renishaw al geholpen aan 69 procent reductie van het aantal automatische stops in de eigen machinefabrieken.

De nieuwe productlijn van Renishaw voor de industriële automatiseringsmarkt is ook op de stand te zien. Deze is bedoeld om het in bedrijf stellen van en service verlenen aan industriële automatiseringstechnologie te transformeren. De serie omvat drie producten: RCS L-90, RCS T-90 en RCS P, alle ondersteund door een speciale softwaresuite die helpt om robots instellen, conditiecontroles en robottoepassingen herstellen na botsingen gemakkelijker te maken.

“Fabrikanten in heel Europa - waaronder wijzelf - staan voor meerdere uitdagingen om verder te automatiseren en productiever, concurrerender en duurzamer te worden in het licht van tekort aan geschoold personeel en grote technologische verschuivingen in de auto-industrie", legt Paul Maxted uit, directeur industriële meettoepassingen bij Renishaw. "We kijken ernaar uit om ons brede programma technologie te laten zien voor slim produceren, procesautomatisering en toegenomen digitalisering rondom CNC-bewerken. Bezoekers van onze stand op EMO Hannover zullen onze innovatieve oplossingen ontdekken voor meten op de werkvloer en het consolideren van end-to-end procesdata voor CNC-automatisering in een gesloten loop, herleidbaarheid van productie en voortdurende proces- en productoptimalisatie.”

Tijdens de beurs demonstreert Renishaw ook hoe fabrikanten hulpmiddelen kunnen inzetten om de precisie, snelheid en productiviteit te verbeteren in elke fase van het productieproces, zonder in te leveren op nauwkeurigheid. Zo is bijvoorbeeld het REVO® 5-assig multisensorsysteem voor coördinatenmeetmachines (CMM's) te zien, met zijn uitgebreide reeks meettasters voor ingewikkelde inspectietoepassingen. Het systeem kan automatisch schakelen tussen aanrakend scannen, schakelend meten, ultrasoon, vision en oppervlakteafwerking meten. Het innovatieve systeemontwerp maximaliseert de inspectiemogelijkheden van een CMM, met gepatenteerde 5-assige meettechnologie die een toekomstbestendige inspectieoplossing biedt aan fabrikanten in vele sectoren, waaronder luchtvaart-, auto- en medische industrie.

Voor gebruikers van bewerkingsmachines toont Renishaw ook de HPMA-X, de nieuwste gereedschapinstelarm voor grote CNC-draaibanken met armlengtes van 500 tot 1.000 mm. Verder is de RMP24-micro te zien, die met zijn diameter van slechts 24 mm en lengte van 31,4 mm de kleinste draadloze taster voor bewerkingsmachines ter wereld is. Hij is ontworpen voor automatisch producten instellen en inspecteren en zal met name fabrikanten van hoogwaardige en zeer nauwkeurige miniatuurcomponenten aanspreken, zoals die te vinden zijn in de sectoren medisch, horlogemakerij en micro-mechanica.

Bezoekers die op zoek zijn naar producten voor machinekalibratie bieden we op onze stand de nieuwste update van de CARTO softwaresuite (versie 4.8), die nu de Renishaw XM-60 meerassige kalibrator ondersteunt om precisiemachines uitgebreider te kunnen bewaken. Naast dit alles zijn er nog de zeer productieve Renishaw multi-lasersystemen voor additief produceren (AM) om precisiecomponenten mee te maken. Ook de FORTiS™ gesloten encoders zijn te zien, die machinebouwers kunnen helpen om machines te maken die voldoen aan hoge prestatie- en milieustandaarden.

“Ons succes in 50 jaar is gebouwd op het leveren van robuuste en betrouwbare producten die in allerlei industriële sectoren productieproblemen oplossen", aldus Will Lee, CEO van Renishaw. "Wij zien klanten worstelen met het verminderen van productiefouten en materiaalafval, en willen ze voorzien van automatische middelen om data van de diverse productiefases beter met elkaar te verbinden. Op die manier hoeven klanten geen snelheid, nauwkeurigheid of flexibiliteit in te leveren. Onze oplossingen kunnen laten zien wat de rol is van nieuwere technologieën zoals de toekomst van AM ten aanzien van productie, en hoe technologie kan helpen om duurzaamheidsdoelen te behalen.”

EMO Hannover is de belangrijkste vakbeurs ter wereld voor productietechnologie. Dit jaar richt het evenement zich met name op de toekomst van bedrijven, connectiviteit en duurzaamheid. Toonaangevende industrieën laten hun nieuwste innovaties op deze gebieden zien.

Meer informatie over wat Renishaw te bieden heeft vindt u op www.renishaw.nl/emo

Downloaden

Meer afbeeldingen, video's en informatie over Renishaw en de producten vindt u in ons mediacentrum.