Navigatie overslaan

Renishaw lanceert de RESOLUTE™ absolute encoder met zijdelingse kabel

Het wereldwijde technologiebedrijf Renishaw introduceert een nieuwe variant van de RESOLUTE absolute optische encoder met een kabelaansluiting aan de zijkant, voor zowel lineaire als roterende (hoek)meetschalen.

15 november 2013

Collage RESOLUTE

Het wereldwijde technologiebedrijf Renishaw introduceert een nieuwe variant van de RESOLUTE absolute optische encoder met een kabelaansluiting aan de zijkant, voor zowel lineaire als roterende (hoek)meetschalen. Deze configuratie is compatibel met de gehele reeks van beschikbare protocollen en werd gecreëerd voor de marktvraag in verband met platte beeldschermen, assemblage van elektronische componenten en testtoepassingen.

De RESOLUTE is 's werelds meest geavanceerde enkelbaans werkelijk absolute optische encodersysteem. Tot de voordelen van dit systeem behoren ruime insteltoleranties, uitstekende vuilbestendigheid, superieure betrouwbaarheid op lange termijn, directe werking na inschakelen zonder terugkeer naar een referentie, lage interpolatiefout (SDE), weinig ruis (jitter) en snelle werking. En op veiligheidsgebied: storingen door telfouten of onjuiste communicatie zijn geëlimineerd. Deze eigenschappen uiten zich in een hogere inzetbaarheid en betrouwbaarheid, en lagere kosten voor de eindgebruiker.

Zijdelingse kabels maximaliseren de axiale meetafstand en zijn ideaal voor lineaire toepassingen met beperkte ruimte in lengterichting. De encoder kan ook met een aantal leeskoppen naast elkaar op dezelfde meetschaal werken. Zo zijn meerdere stations op een as te besturen voor bijvoorbeeld vloeistofdoseersystemen bij de productie van LCD-schermen of uiteenlopende tafels in halfgeleiderproductie, assemblage van elektronica en testopstellingen. In roterende (hoek)toepassingen maakt een zijdelingse leeskopkabel in axiale richting langs de andere kabelbundels elegantere ontwerpoplossingen mogelijk, die eventueel ook ruimte en verpakkingskosten besparen.

De introductie van de Renishaw RESOLUTE absolute encoder met zijdelingse kabel betekent een uitbreiding van de bestaande mogelijkheden. Klanten met toepassingen waarin de ruimte beperkt is, kunnen nu de RESOLUTE met kabel aan de zijkant kiezen.

De RESOLUTE absolute optische encoders zijn verkrijgbaar met een variëteit aan zeer nauwkeurige lineaire en roterende (hoek)meetschalen, en met zowel open als merkgebonden protocollen voor aansluiting op vele in de industrie gebruikte aandrijvingen en besturingen. De RESOLUTE is CE-gecertificeerd, voldoet aan de RoHS en WEEE, en wordt gefabriceerd door Renishaw zelf onder strikte kwaliteitscontroles die gecertificeerd zijn volgens ISO 9001:2008. Net als alle Renishaw encoders wordt ook de RESOLUTE ondersteund door een effectief wereldwijd verkoop- en servicenetwerk.

Downloaden

Voor alle afbeeldingen en teksten geldt het auteursrecht van Renishaw.

Aanmelden voor nieuwsberichten

Meld u aan om regelmatig een nieuwsbrief van Renishaw te ontvangen.