Navigatie overslaan

Renishaw kondigt nieuwe contactloze visiontaster aan voor het REVO® multisensor-systeem

1 oktober 2015

Met genoegen kondigt Renishaw de lancering aan van een nieuwe visionmeettaster (RVP) voor gebruik met het REVO 5-assig meetsysteem voor coördinatenmeetmachines (CMM's). De RVP vergroot het aantal mogelijke tastermetingen met het REVO systeem, door contactloze inspectie toe te voegen aan de bestaande mogelijkheden voor snel schakelend scannen met contact en oppervlaktekwaliteit meten.

In sommige toepassingen heeft contactloze inspectie duidelijke voordelen ten opzichte van traditionele tastermetingen met contact. Onderdelen van dunne metaalplaat, producten met vele kleine gaatjes van bijvoorbeeld 0,5 mm en onderdelen die niet aangeraakt mogen worden, zijn volledig te inspecteren met het RVP systeem. De RVP geeft ook buitengewone verbeteringen van capaciteit en mogelijkheden op CMM's, door gebruik te maken van de 5-assige bewegingen en oneindige positionering van de REVO meetkop .

Het RVP systeem omvat een meettaster en een reeks van modules die automatisch uit te wisselen zijn met alle andere mogelijke tasters voor REVO. Gegevens van meerdere tasters worden automatisch herleid tot een gezamenlijk nulpunt. Deze flexibiliteit betekent dat u het optimale gereedschap kunt selecteren voor de inspectie van vele vormen op één CMM-platform.

Bij gebruik van de RVP wordt het product verlicht door ingebouwde programmeerbare LED-verlichting in elke module. De achtergrondfunctionaliteit wordt verder verbeterd door gebruik te maken van achtergrondverlichting in combinatie met de beproefde opspanningstechnologie.

Het RVP-systeem wordt gestuurd via dezelfde interface volgens I++ DME als REVO gebruikt. Volledige gebruikersfunctionaliteit wordt verzorgd door de Renishaw MODUS™ meetsoftware. De nieuwe mogelijkheden van de MODUS visionsoftware zijn onder meer configuratie van de RVP, beelden verwerken met toepassingsspecifieke keuzes en automatische beeldopslag voor later bekijken en verder analyseren.

Op de EMO 2015 van 5 t/m 10 oktober 2015 kunnen bezoekers het nieuwe RVP systeem bekijken op de stand van Renishaw, D15 in hal 5.

Meer informatie vindt u op www.renishaw.nl/cmm.

Informatie over Renishaw

Renishaw is een van 's werelds toonaangevende bedrijven in technologie voor industrie en wetenschap, met precisiemeting en gezondheidszorg als grootste specialismen. Het bedrijf levert producten en diensten voor uiteenlopende toepassingen, van de productie van straalmotoren en windturbines tot tandheelkunde en hersenchirurgie. Daarnaast is Renishaw toonaangevend op het gebied van additief produceren, ook wel 3D printen genoemd. Als enige in het Verenigd Koninkrijk ontwerpt en bouwt het bedrijf industriële machines die producten 'printen' van metaalpoeder.

De Renishaw Group heeft momenteel meer dan 70 vestigingen in 33 landen, met ruim 4000 medewerkers waarvan 2.600 zich in het Verenigd Koninkrijk bevinden. De meerderheid van onderzoek, ontwikkeling en productie vindt plaats in het Verenigd Koninkrijk. In het boekjaar dat per juni 2015 eindigde bedroeg de omzet € 692,6 miljoen, waarvan 95% export was. De grootste marktgebieden zijn de Verenigde Staten, China, Duitsland en Japan.

Downloaden

Meer afbeeldingen, video's en informatie over Renishaw en zijn producten vindt u in ons mediacentrum.