Navigatie overslaan

Renishaw kondigt meer nieuwe producten aan voor de EMO Hannover 2011

Renishaw kondigt meer nieuwe producten aan die gedemonstreerd worden op de EMO-beurs in het Duitse Hannover, gehouden van 19 tot en met 24 september 2011.

08.08.11

Logo EMO 2011

Het wereldwijde technologiebedrijf Renishaw kondigt meer nieuwe producten aan die gedemonstreerd worden op de EMO-beurs in het Duitse Hannover, gehouden van 19 tot en met 24 september. Het betreft onder meer meettasters en softwaresystemen die bijdragen aan de procesbesturing op CNC-bewerkingsmachines en een nieuwe taster voor coördinatenmeetmachines (CMM's) om oppervlakteafwerking te meten.

Deze nieuwe meetproducten worden gedemonstreerd naast andere al eerder aangekondigde noviteiten, zoals een geheel nieuw alternatief voor het traditionele productspecifieke meten, een nieuwe reeks additieve productietechnieken en een 5-assige meettaster voor CMM's.

Nieuwe versie van tastersoftware op pc-basis voor bewerkingscentra
Een geconstrueerde lijn genereren op een massief model Op de EMO 2011 is ook Productivity+・te zien, een unieke softwareoplossing voor de integratie van meet- en procesbesturingsfunctionaliteit in CNC-bewerkingsprogramma’s. Productivity+ biedt ten opzichte van traditionele methoden het voordeel dat handmatig meetcycli toevoegen aan de G-code niet meer nodig is. In plaats daarvan zijn door aanwijzen en klikken onderdelen te selecteren van geïmporteerde modellen binnen een interface die vertrouwd is voor bestaande CAM-gebruikers.

Productivity+ was al het krachtigste beschikbare hulpmiddel voor meten op machines om het productieproces te besturen. Versie 1.90, verkrijgbaar in het najaar van 2011, bouwt nu de functionaliteit en flexibiliteit nog verder uit, met meer mogelijkheden voor onder meer construeren uit meetgegevens, meerassig meten, rapporteren en werken met macro’s op maat.

Nieuwe meettaster meet geheel automatisch oppervlakteafwerking op CMM's
REVO® meettaster voor oppervlakteafwerking Renishaw heeft een nieuwe meetmogelijkheid toegevoegd aan zijn revolutionaire REVO® vijfassig meetsysteem, waarmee voor het eerst de inspectie van oppervlakteafwerking volledig geïntegreerd kan worden binnen meetroutines op CMM’s. Met een meetbereik van 6,3 tot 0,05 Ra vormt de meettaster voor oppervlakteafwerking SFP1 een uniek platform voor besparing van arbeidskosten en verkorting van inspectietijden, omdat handmatige instrumenten niet meer nodig zijn en het verplaatsen van producten naar kostbare aparte ruwheidsmeetsystemen kan vervallen. Op de EMO Hannover is te zien hoe gebruikers van CMM’s nu automatisch kunnen wisselen tussen scannen van het product en meten van de oppervlakteafwerking. Alle analyses komen in één meetrapport te staan.

Renishaw op EMO Hannover 2011

Downloads

Voor alle documenten en afbeeldingen geldt het copyright van Renishaw plc.

Nieuwsbrieven

Meld u aan om regelmatig een nieuwsbrief van Renishaw te ontvangen.