Navigatie overslaan

Renishaw kondigt de lancering aan van het MODUS 2™ meetsoftware pakket

11 augustus 2015

Met genoegen kondigt Renishaw de lancering aan van haar nieuwe MODUS 2 meetsoftware pakket, die de helderheid en efficiëntie van het programmeren en bedienen van CMM's op een nieuw niveau brengt.

Bij het ontwikkelen van MODUS 2 stond de bruikbaarheid centraal. De basis was het welbekende en veelzijdige MODUS platform, en Renishaws 3- en 5-assige CMM-sensortechnologie wordt ondersteund. De innovatieve interface is voor nieuwe gebruikers gemakkelijk te doorzien en snel te programmeren waardoor de productiviteit, met of zonder CAD-model, tot ongekende hoogte omhoog schiet

Voor de gebruikerservaring maakt het niets uit of de software aangesloten is op een 'live' CMM, of in een offline omgeving werkt waarin door volledige simulatie met snelheidsregeling meetroutines te ontwikkelen en te visualiseren zijn.

Een compleet opnieuw ontworpen software-interface met nu ook 'off surface' bewegingstechnologie, intelligente meetmethodes, automatische rapportage en een interactieve virtuele CMM-omgeving zijn nog maar enkele van de innovaties die de gebruikerservaring uitbreiden. Of het nu gaat om eenvoudige handmatige CMM-bediening of om complexe productmetingen op meerassige systemen, MODUS 2 past zich automatisch aan en biedt alleen de functionaliteit die voor de taak van dat moment van belang is.

Uit intelligente verkrijging van CAD-gegevens en kennis van de onderliggende geometrie wordt de meetmethode bepaald. Consistentie in de meetmethodes door een organisatie heen is echter cruciaal. MODUS 2 maakt dit mogelijk door gebruikers te laten samenwerken voor eigenschappen en parameters van gegevens, zoals passingsalgoritmes en filters.

Op de EMO 2015 van 5 t/m 10 oktober 2015 kunnen bezoekers het nieuwe MODUS 2 meetpakket bekijken op de stand van Renishaw, D15 in hal 5.

Meer informatie vindt u op www.renishaw.nl/cmm.

Informatie over Renishaw

Renishaw is een van 's werelds toonaangevende bedrijven in technologie voor industrie en wetenschap, met precisiemeting en gezondheidszorg als grootste specialismen. Het bedrijf levert producten en diensten voor uiteenlopende toepassingen, van de productie van straalmotoren en windturbines tot tandheelkunde en hersenchirurgie. Daarnaast is Renishaw toonaangevend op het gebied van additief produceren, ook wel 3D printen genoemd. Als enige in het Verenigd Koninkrijk ontwerpt en bouwt het bedrijf industriële machines die producten 'printen' van metaalpoeder.

De Renishaw Group heeft momenteel meer dan 70 vestigingen in 33 landen, met ruim 4000 medewerkers waarvan 2.600 zich in het Verenigd Koninkrijk bevinden. De meerderheid van onderzoek, ontwikkeling en productie vindt plaats in het Verenigd Koninkrijk. In het boekjaar dat per juni 2015 eindigde bedroeg de omzet € 692,6 miljoen, waarvan 95% export was. De grootste marktgebieden zijn de Verenigde Staten, China, Duitsland en Japan.

Downloaden

Meer afbeeldingen, video's en informatie over Renishaw en zijn producten vindt u in ons mediacentrum.