Navigatie overslaan

Renishaw introduceert uitgebreide reeks on-machine apps voor CNC-bewerkingsmachines

Juni 2017

Intuïtieve gebruiksvriendelijke apps op de machine om producten te meten en te inspecteren.

Renishaw, een marktleider op engineering technologisch gebied, introduceert zijn vergrote reeks van apps voor meten op de machine tijdens de EMO Hannover 2017 in Duitsland, van 18 t/m 23 september (hal 6, stand B46).

Machinebouwers nemen steeds vaker touchscreens op basis van Microsoft® Windows® op in hun machinebesturingen. Deze vormen een perfect platform voor on-machine apps die de functionaliteit van de tastermetingen op de bewerkingsmachine ondersteunen. Renishaw biedt een onlangs vergroot softwareprogramma van apps voor machines, waarmee tasterroutines creëren, uitvoeren en veranderen vlot en eenvoudig mogelijk is, wat productiebedrijven helpt om cyclustijden te minimaliseren en de productiviteit te maximaliseren.

Deze apps zijn innovatief, intuïtief én krachtig, en daarom perfect voor gebruikers die nieuw zijn in de tastermeting of weinig kennis van machinecode hebben, terwijl er zeker ook voor de meer ervaren gebruikers operationele voordelen zijn.

De Set and Inspect-app ondersteunt tasterkalibratie, product en gereedschap instellen en productinspectie en is zo eenvoudig dat er vrijwel geen training voor nodig is: kies bij de icoontjes in de programmeeromgeving gewoon de gewenste meetcyclus en vul dan de invoervelden in. De app doet de rest: hij genereert automatisch de vereiste machinecode en zet die in de besturing, wat de programmeertijd veel korter maakt en fouten in de gegevensinvoer nagenoeg uitsluit. De resultaten zijn onmiddellijk te zien op het scherm en tonen de nominale, feitelijke en afgeweken waardes voor de betreffende maat.

Behalve deze werkmodus Enkele cyclus kent de app ook een modus Programma maken, waarin complexere meetroutines te creëren zijn. Inspectiecycli worden gecreëerd voor één maat tegelijk en vormen samen een programma voor vele maten, dat kan worden uitgevoerd als zelfstandig programma of worden opgenomen in bestaande machinecode.

Set and Inspect is leverbaar voor nieuwe en bestaande machines en past bij gangbare besturingen van onder andere Fanuc, Mazak, Mitsubishi en Okuma die gebaseerd zijn op Microsoft® Windows® of werken via een tablet met Windows. De configureerbare menu's maken het mogelijk om 3-assige en 5-assige bewerkingsmachines, draaibanken en multi-tasking machines te ondersteunen vanuit één keer installeren.

Rapporteren gebeurt met een aanvullende app die real-time het proces bewaakt. Door uiterst visuele grafische weergaves van meetgegevens te genereren en van elke meting de status goedkeur, afkeur of waarschuwing te laten zien, is de app een ideaal hulpmiddel voor de rapportage van basistrends. Meetgegevens opgeslagen in het archief van de machinebesturing kunnen ook weergegeven en bekeken worden, wat kan helpen bij het herkennen van lange termijntrends en thermische effecten en bij het plannen van preventieve onderhoudstaken.

Verder is de app te gebruiken voor de weergave van gegevens die opgenomen zijn met andere Renishaw software voor bewerkingsmachines en van een aantal meetcycli van de machinefabrikant.

Downloaden

Meer afbeeldingen, video's, bedrijfsdocumentatie en informatie over Renishaw en zijn producten vindt u in ons mediacentrum.