Navigatie overslaan

Renishaw introduceert op de EMO 2015 een nieuwe versie van het REVO® multi-sensor meetsysteem met 5 assen

donderdag 1 oktober 2015

Renishaw lanceert de REVO-2, een nieuwe, verbeterde versie van de revolutionaire multi-sensor meetkop met 5 assen voor gebruik op coördinatenmeetmachines (CMMs). REVO-2 en de nieuwe CMM controller UCC S5 werden ontwikkeld op basis van het succesvolle REVO multi-sensor systeem en voorzien van verbeterde voedings- en communicatiefuncties ten behoeve van de nieuwste REVO-sensors, zoals de RVP visionmeettaster. De kop heeft ook een groter bereik op de negatieve A-as, waardoor werkstukken beter toegankelijk zijn en het instellen van styli wordt vereenvoudigd.

REVO-2 is voorzien van Renishaw’s eigen, unieke ATOM™ optische, incrementele coderingssysteem dat miniaturisatie combineert met robuustheid en uitzonderlijke meetprestaties. ATOM is de kleinste meetkop ter wereld op basis van filteroptiek. Het biedt snelheden tot 20 m/s (29.000 RPM op een schijf van 17 mm) en resoluties tot 1 nm (0,004 boogseconde op een schijf van 108 mm) met verschillende lineaire en roterende (hoek-) schalen, verkrijgbaar in roestvrij staal en glas.

REVO-2 is het enige scansysteem voor CMMs dat drie machine- en twee meetkopassen kan aansturen en tegelijk werkstukgegevens verzamelt via de verschillende 2D- en 3D tactiele tasters, de oppervlakteruwheid-meettaster en nu ook de contactloze visiontaster. De innovatieve meetkop is voorzien van geavanceerde lasermeet- en elektrische signaaltransmissietechnologie voor nauwkeurige werkstukmeting bij extreem hoge sopnamesnelheden. Het regelsysteem met 5 assen voorkomt de meeste ongewenste dynamische fouten die gepaard gaan met machinebeweging, omdat de meetkop het meeste werk verzet. Omdat de kop veel lichter en dynamischer is dan de CMM, kan het apparaat wijzigingen in de werkstukgeometrie snel volgen zonder schadelijke dynamische fouten te introduceren. Het REVO-2 multi-sensor systeem wordt beheerd via dezelfde I++ DME compatibele interface als het oorspronkelijke REVO product.

Het REVO systeem is bekroond met meerdere prestigieuze prijzen vanwege de revolutionaire 5-assen meettechnologie die de werkstukinspectie op CMMs sterk heeft verbeterd.

Van 5 tot 10 oktober 2015 kunnen bezoekers van de EMO 2015 demonstraties bijwonen van het nieuwe REVO-2 systeem op de Renishaw-stand (D15) in hal 5.

Meer informatie vindt u op www.renishaw.nl/cmm.

Informatie over Renishaw

Renishaw is een van 's werelds toonaangevende bedrijven in technologie voor industrie en wetenschap, met precisiemeting en gezondheidszorg als grootste specialismen. Het bedrijf levert producten en diensten voor uiteenlopende toepassingen, van de productie van straalmotoren en windturbines tot tandheelkunde en hersenchirurgie. Daarnaast is Renishaw toonaangevend op het gebied van additief produceren, ook wel 3D printen genoemd. Als enige in het Verenigd Koninkrijk ontwerpt en bouwt het bedrijf industriële machines die producten 'printen' van metaalpoeder.

De Renishaw Group heeft momenteel meer dan 70 vestigingen in 33 landen, met ruim 4000 medewerkers waarvan 2.600 zich in het Verenigd Koninkrijk bevinden. De meerderheid van onderzoek, ontwikkeling en productie vindt plaats in het Verenigd Koninkrijk. In het boekjaar dat per juni 2015 eindigde bedroeg de omzet € 692,6 miljoen, waarvan 95% export was. De grootste marktgebieden zijn de Verenigde Staten, China, Duitsland en Japan.

Downloaden

Meer afbeeldingen, video's en informatie over Renishaw en zijn producten vindt u in ons mediacentrum.