Navigatie overslaan

Renishaw GUI's

Grafische gebruikersinterfaces voor product instellen, inspectie, gereedschap instellen en machinediagnose.

Groot aantal veelgebruikte meetcycli.

Gemakkelijk te gebruiken grafische interface.

Geeft terugkoppeling en werkt parameters bij.

Renishaw GUI's

In samenwerking met machinefabrikanten heeft Renishaw software voor grafische gebruikersinterfaces (GUI's) samengesteld, voor toepassingen zoals product instellen, inspectie, gereedschap instellen en tasters kalibreren.

Iedere GUI biedt een intuïtieve gebruikersvriendelijke omgeving, die erop gericht is om gebruikers te leiden door het proces van een Renishaw taster gebruiken op een bewerkingsmachine. De moeilijkheden die zich van oudsher voordoen bij machines programmeren zijn er niet meer; voor het gebruiken van cycli hoeft de gebruiker maar weinig te doen.

GUI's zijn leverbaar voor machinebesturingen op basis van Fanuc, Okuma, Mazak, Siemens, Heidenhain en Bosch Rexroth.

Kenmerken en voordelen

De GUI's bieden veel gebruiksgemak: ze leiden gebruikers door de cycli voor tasterkalibratie, product of gereedschap instellen en tasterinspectie, waardoor de inzetbaarheid toeneemt en handmatige instelacties niet meer nodig zijn. U plaatst de taster gewoon boven de productvorm en selecteert de betreffende cyclus om de gewenste meetroutine uit te voeren.

De Renishaw GUI's vereenvoudigen niet alleen standaard meettaken, ze bieden ook extra functionaliteit zoals:

Set and Inspect

Set and Inspect is een nieuwe app voor meten op de machine, te gebruiken in een besturing op basis van Microsoft® Windows® of op een tablet met Windows die via Ethernet met de besturing verbonden is. Besturingen van Fanuc, Mazak, Okuma, Mitsubishi en Kitamura worden ondersteund.

Video