Navigatie overslaan

Renishaw EVO project - additieve productie voor industriële toepassing

Met genoegen onthult Renishaw een machine die specifiek ontwikkeld wordt voor industriële productie. Voorlopig aangeduid als 'EVO project' is dit het eerste systeem voor additief produceren dat bij Renishaw zelf ontworpen en geconstrueerd wordt.

25 november 2014

Met genoegen onthult Renishaw een machine die specifiek ontwikkeld is voor industriële productie. Voorlopig aangeduid als 'EVO project' is dit het eerste systeem voor additief produceren dat bij Renishaw zelf ontworpen en geconstrueerd wordt. Het geeft de 40-jarige ervaring weer die het bedrijf heeft in de levering van hoogwaardige apparatuur aan veeleisende industrieën wereldwijd.

Bij de nieuwe machine ligt sterke nadruk op automatisering, bewakingstechnologie en minder interactie met de operator. Het ontwerp is afgestemd op industrieel produceren uit één materiaal. De poederverwerking vraagt vrijwel geen handmatige actie meer, terwijl het recirculeren, terugwinnen en hergebruiken allemaal binnen de inerte atmosfeer van het systeem gebeurt. Zo worden zowel de gebruiker als de materiaalintegriteit beschermd.

De machine EVO project bevat een krachtige 500 W laser, die de productiviteit bevordert maar tegelijkertijd de precisie en oppervlaktekwaliteit in stand houdt. Ook aanwezig zijn een toonaangevend filtratiesysteem met hoge capaciteit, een groot 19" bedieningsscherm (HMI) en een intelligente workflow die de noodzaak tot interactie met de operator verder beperkt.

De nieuwe machine, die naar verwachting in de tweede helft van 2015 leverbaar wordt, is bedoeld als aanvulling op de bestaande Renishaw AM250 en niet als vervanger daarvan. De AM250 is meer gericht op flexibel produceren en toepassingen in onderzoek, waarbij van materiaal gewisseld moet kunnen worden. De AM250 heeft een verwisselbaar hoppersysteem, zodat op een machine meerdere materialen te gebruiken zijn.

Renishaw gaat verder met het doorontwikkelen van het AM250 systeem, dat eveneens profiteert van enkele ontwikkelingen die voor het EVO project gedaan zijn. Zo is onlangs het PlusPac™ upgradepakket geïntroduceerd. Dit biedt verbeteringen aan Z-asafdichtingen en werkruimteverlichting en daarnaast een aanmerkelijk verbeterde gasrecirculatie en -filtratie.

Tijdens Euromold 2014, van 25 t/m 28 november in Frankfurt, toont Renishaw op zijn stand een EVO project machine, een AM250 systeem en een AM250 voorzien van de PlusPac upgrade.

Meer informatie over het EVO project vindt u op www.renishaw.com/evoproject, waar u zich kunt aanmelden voor updates over de ontwikkeling van de machine.

Een korte video kunt u bekijken op http://youtu.be/HyP2aP7BHRk.

Downloaden

Voor alle afbeeldingen en teksten geldt het auteursrecht van Renishaw.