Navigatie overslaan

Renishaw en BEGO sluiten licentieovereenkomst voor additieve vervaardiging

Renishaw plc en BEGO Bremer Goldschlägerei Wilh. Herbst GmbH & Co. KG hebben een overeenkomst gesloten die Renishaw een licentie verleent om patenten van BEGO te gebruiken voor additieve vervaardiging op tandtechnisch gebied.
AM250 machine voor selectief lasersmelten

Het wereldwijde technologiebedrijf Renishaw en BEGO Bremer Goldschlägerei Wilh. Herbst GmbH & Co. KG, internationaal specialist in prothetische tandheelkunde, hebben een overeenkomst gesloten die Renishaw een licentie verleent om patenten van BEGO te gebruiken voor additieve vervaardiging op tandtechnisch gebied.

BEGO Bremer Goldschlägerei Wilh. Herbst GmbH & Co. KG is een van de toonaangevende internationale bedrijven in prothetische tandheelkunde en implantologie. Het bedrijf is gevestigd in Bremen (Duitsland) en heeft een lange staat van dienst wat betreft grote investeringen in R&D en het ontwikkelen van nieuwe technologieën. In de groeiende markt van digitale CAD/CAM-oplossingen is BEGO pionier in additieve productieprocessen voor de tandheelkunde, waarin het bedrijf diverse patenten heeft.

De nieuwe licentieovereenkomst tussen Renishaw en BEGO stelt de Renishaw Group in staat de activiteiten voor de tandheelkundige sector wereldwijd te versterken.

Sir David McMurtry, Chairman and Chief Executive of Renishaw (right), with Christoph Weiss, Managing Partner of BEGO

Managing partner Christoph Weiss van BEGO zegt: "We zijn verheugd dat we in Renishaw een innovatieve en sterke licentiehouder hebben gevonden. De tandheelkundige sector kent wereldwijd veel onderlinge concurrentie, en de licentieovereenkomst versterkt de posities van Renishaw en BEGO. De licentieovereenkomst benadrukt met name de strategie van BEGO om te investeren in nieuwe technologie en een vooraanstaande innovator te zijn in de tandheelkundige sector."

Geoff McFarland, directeur engineering van de Renishaw Group, voegt eraan toe: "Dit is een belangrijke overeenkomst voor Renishaw, waarmee we onze eigen machines voor additieve productie voor de tandheelkundige markt kunnen verkopen en inzetten. Onze klanten krijgen toegang tot belangrijke patenten van BEGO, een leider op dit gebied. Het valt ook in een periode waarin we een reeks innovatieve processen introduceren voor het produceren van tandtechnische structuren."

BEGO lanceerde in 2001 additieve vervaardiging (AM) in de tandheelkundige sector. Met AM-processen kunnen nauwkeurige metalen onderdelen direct vanuit 3D CAD-data gemaakt worden door laagjes op te stapelen. De ontwerpbeperkingen en het materiaalafval die bij conventioneel 'subtractief' verspanen horen, vervallen hierbij grotendeels.

"De licentieovereenkomst met Renishaw onderstreept BEGO's aanpak om win-win-situaties te creëren in de tandheelkundige sector en dus onze patentenportfolio met succes te vermarkten", besluit dr. Thomas Kosin, technisch directeur van BEGO.

Downloaden

Voor alle afbeeldingen en teksten geldt het auteursrecht van Renishaw.

Aanmelden voor nieuwsberichten

Meld u aan om regelmatig een nieuwsbrief van Renishaw te ontvangen.