Navigatie overslaan

Renishaw breidt zijn aanwezigheid in Europese Unie (EU) uit

21 december 2020

Leveringsbetrouwbaarheid, klantnabijheid en vereenvoudigde transacties – dat zijn de belangrijkste resultaten van onze inspanningen de afgelopen jaren. Dit betekent dat Renishaw en onze klanten klaar zijn voor het post-Brexit-tijdperk – met of zonder ‘deal'. Klanten in de EU zullen profiteren van vereenvoudigde transacties en soepele levering van goederen vanuit de EU.

De Renishaw Group omvat 79 locaties in 37 landen en meer dan 4.400 medewerkers wereldwijd. Productielocaties zijn gevestigd in het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Duitsland, de Verenigde Staten en India. Renishaw genereert ongeveer 95% van zijn totale omzet buiten Engeland en heeft in meer dan 45 jaar enorm veel expertise en ervaring opgedaan om uit te groeien tot een succesvol wereldwijd actief bedrijf.

Kort na het referendum over het EU-lidmaatschap van het Verenigd Koninkrijk op 23 juni 2016, heeft Renishaw alle mogelijke gevolgen voor het bedrijf bekeken, inclusief productie, logistiek en leveringsketen. De Raad van Bestuur heeft vervolgens een interdisciplinair Brexit team samengesteld om alle risico's en mogelijkheden in kaart te brengen met betrekking tot het vertrek van Engeland uit de EU, met of zonder ‘deal'.

“De Renishaw Group is zeer bekend met de vereisten van internationale handel en de daarbij behorende distributie”, zegt William Lee, CEO van Renishaw. “Met de uitstekende vaardigheden en expertise van onze medewerkers over de hele wereld, zijn we in staat om uitdagingen het hoofd te bieden, die bij het vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie op ons afkomen”.

“Als voorbereiding op de mogelijke gevolgen van de Brexit, hebben we de focus gelegd op optimale klantsupport door onze lokale kantoren en dat alle transacties, inclusief levering van goederen, zo eenvoudig mogelijk uitgevoerd worden”, legt Rainer Lotz uit, President van Renishaw EMEA. “Onder andere door onze lokale verkoopkantoren te veranderen in onafhankelijk opererende vestigingen en het doorvoeren van een grotere consistentie in onze EU processen. Met als resultaat, dat we goed voorbereid zijn op elk Brexit scenario.”

De belangrijkste punten samengevat:

  • Nieuwe en uitgebreide logistieke centra in Ierland en Duitsland
  • Vergroting van de voorraden in de gehele EU regio
  • Versteviging positie lokale kantoren door verandering in onafhankelijke vestigingen
  • Transacties en leveringen via lokale EU vestigingen in plaats van via Engeland
  • Harmonisering van het prijssysteem binnen de EU, met de EURO als ankervaluta

Wat betekent dit voor u?

  • Wij doen er alles aan om de bestelde goederen zo snel mogelijk aan u te leveren en /of u op een andere manier van dienst te zijn.
  • U bestelt bij uw lokaal Renishaw kantoor tegen dezelfde prijs (EUR) als in al onze EU-vestigingen en ontvangt de goederen vanuit een vestiging binnen de Europese Unie.

Indien u vragen heeft over deze veranderingen of hoe we u verder van dienst kunnen zijn, dan gelieve contact op te nemen met: www.renishaw.nl/worldwide

Downloaden

Meer afbeeldingen, video's en informatie over Renishaw en zijn producten vindt u in ons mediacentrum.