Navigatie overslaan

RENGAGE™ en SupaTouch technologieën voor tastermeting op bewerkingsmachines: minimale cyclustijd, maximale productiviteit

18 juni 2019

Het wereldwijd actieve technologiebedrijf Renishaw demonstreert zijn RMP400 meettaster voor bewerkingsmachines in combinatie met SupaTouch technologie op de EMO Hannover 2019 in Duitsland, van 16 tot en met 21 september. EMO Hannover is de meest vooraanstaande vakbeurs ter wereld voor de metaalindustrie en daarmee een toonbeeld van innovatie en belangrijke stimulator voor de productietechnologie wereldwijd.

De RMP400 behoort net als de RMP600, OMP400, OMP600 en MP250 tot het Renishaw-programma van meettasters voor bewerkingsmachines met RENGAGE™ technologie. Zij combineren beproefde drukmetingtechnologie met uiterst compacte elektronica, resulterend in onovertroffen 3D prestaties en een herhaalbaarheid binnen een micron. RENGAGE meettasters onderscheiden zich in het meten van ingewikkelde vormen en contouren en zijn dus perfect voor toepassingen in de gereedschapmakerij en luchtvaart, waar veel 5-assige machines gebruikt worden. De zeer lage aandrukkracht helpt mee om schade aan oppervlak en vorm van het product te voorkomen - ideaal voor inspectie van kwetsbare producten.

Meetcycli automatisch optimaliseren

SupaTouch technologie bepaalt op intelligente wijze de hoogst mogelijke snelheid waarmee op een bewerkingsmachine nog herhaalbaar gemeten kan worden. De slimme technologie om beslissingen te nemen tijdens de cyclus voert voor iedere meting de snelste meetstrategie uit (een of twee keer aanraken).

Slim beslissen gebeurt ook tijdens het meten van een product. Als een meettaster wordt geactiveerd tijdens versnellen of vertragen van de machine (wat kan gebeuren doordat de productpositionering varieert), dan wordt het meetresultaat onnauwkeurig. Na detectie van zulke onnauwkeurige metingen geeft de SupaTouch technologie automatisch de taster de opdracht om het oppervlak opnieuw te meten met een meer passende snelheid, zodat de nauwkeurigheid in stand blijft en geen machine-alarmen ontstaan.

Minimale cyclustijd en maximale productiviteit

SupaTouch technologie maakt handmatige optimalisatie overbodig van positioneersnelheden op de machine, meetsnelheden en meetstrategieën. In vergelijking met traditionele softwarecycli zijn met deze oplossing tot wel 60% kortere meettijden te realiseren op CNC-bewerkingsmachines.

De vele beproefde voordelen van de welbekende Renishaw Inspection Plus software worden aangevuld met SupaTouch technologie. Met de software kunnen gebruikers hun cyclustijden en meetresultaten op machines aanmerkelijk verbeteren, en zo de productiviteit en winstgevendheid van hun bewerkingsmachines maximaliseren.

Ontdek meer over de RENGAGE en SupaTouch technologieën door Renishaw te bezoeken op de EMO Hannover 2019 (16 t/m 21 september, hal 6, stand D48) of naar www.renishaw.nl/rengage te gaan.  

Downloaden

Meer afbeeldingen, video's en informatie over Renishaw en de producten vindt u in ons mediacentrum.