Navigatie overslaan

RenAM 500 systemen voor additief produceren in metaal (3D printen)

Opschalen van laboratorium naar volumeproductie met de RenAM 500 serie machines voor additief produceren

De RenAM 500 serie biedt een compleet platform om uw AM-toepassing op te schalen.

Te configureren met één (500S) of vier (500Q) krachtige lasers van 500 W en automatische of flexibele (Flex) poeder- en afvalverwerking. Gebruik dezelfde toonaangevende gasstroming, veiligheid en nauwkeurige digitale optieken van beproefde materialen voor het hele traject naar volumeproductie.

De RenAM 500 serie machines voor additief produceren

De nieuwe RenAM 500 Flex

De nieuwe Flex serie heeft hetzelfde toonaangevende ontwerp van optiek, kamer en gasstroming als de rest van de RenAM 500 serie en maakt dus dezelfde hoogwaardige producten, maar biedt extra flexibiliteit bij het wisselen van poeder. U kunt op uw locatie snel wisselen van poeder om aan de vraag te voldoen, en de parameters en materiaaleigenschappen gaan dan naadloos over dankzij de gezamenlijke bouwomgeving.

Uniek is dat u, indien u geen flexibel AM-systeem meer nodig hebt, het poedersysteem kunt omzetten naar automatisch zeven en recirculeren voor volumeproductie.

Met de RenAM 500 serie kan iedere stap vanaf lab naar volumeproductie uitgevoerd worden op één machineplatform en opgewaardeerd worden wanneer dat nodig is, waardoor de overgang naar volumeproductie naadloos verloopt.De RenAM 500 serie heeft een bouwvolume van 250 mm x 250 mm x 350 mm.

Lab - materiaal testen

Met de toebehoren verkleind bouwvolume (RBV) (Reduced Build Volume) aangebracht op een RenAM 500 systeem kan het materiaal getest worden met slechts 0,25 liter poeder, met dezelfde verwerkingsomgeving en optieken als het productiesysteem op ware schaal.

Geïsoleerde poederhantering elimineert het risico van verontreiniging en maakt snelle multi-materiaalontwikkeling mogelijk.

Door het open-parameterethos van Renishaw hebt u de vrijheid om machine-instellingen te optimaliseren voor het verwerkte materiaal en uw specifieke geometrie.

Belangrijkste kenmerken van de RenAM 500 serie

Alle machines van de RenAM 500 serie hebben dezelfde toonaangevende gasstroming, dynamische precisiebesturing en software voor aangesloten digitale werkmethodes.

Voor de productie - product testen

Met de nieuwe RenAM 500 Flex, leverbaar met één of vier lasers, kunt u elk deel van het poedersysteem bereiken, zodat u gestroomlijnd kunt wisselen van materiaal. Het poedersysteem wordt gevoed via zwaartekracht en is tijdens het bouwproces bij te vullen zonder de kamerdeur te openen. Ook de dosering is tijdens het bouwen aan te passen.

Met de mogelijkheid van volledig bouwvolume en dezelfde toonaangevende gasstroming en precisie-optieken als de rest van de RenAM 500 serie kan elke productontwikkeling direct overgezet worden naar andere systemen van de RenAM 500 serie.

Een Flex systeem is ook uit te rusten voor poeder zeven en recyclen in het systeem - wat de productiviteit flink doet stijgen op dezelfde gekwalificeerde machine.

Volumeproductie - focus op productiviteit

Met vier lasers die het gehele poederbed bestrijken, automatisch poeder recyclen en gepatenteerde voorbereiding van de vacuümatmosfeer kan de RenAM 500Q bouwen tot 150 cc/uur. Gekoppeld aan zijn beperkte ruimtebeslag levert het systeem opvallende kostenbesparingen bij de volumeproductie van metalen componenten.

De RenAM 500 serie ondersteunt Industry 4.0 werkmethodes, met bewaking van optiek en systeemproces en aansluiting op de Renishaw Central software voor productiebeheer.

Intelligent systeem van gasstroming

Plafond van bouwkamer RenAM 500

De RenAM 500 serie heeft een trapsgewijs gassysteem van groot volume, dat uniforme verwerkingscondities levert en op superieure wijze procesemissies uit het laserpad verwijdert. Het gascircuit bevat een tussenkoeler die actieve thermische controle biedt, zelfs wanneer een laservermogen van 2 kW beschikbaar is. Nauwkeurig thermisch beheer draagt verder bij aan een stabiele atmosfeer en consistente bouwomgeving, wat weer leidt tot een betere en consistentere metaalstructuur.

Het dubbele SafeChange™ filtersysteem van Renishaw verwijdert efficiënt procesemissies uit de gasstroom, maakt het mogelijk om drukverlies in het systeem nauwlettend te beheersen, en helpt om de gasstroming precies optimaal te houden. Individuele filters zijn tijdens het proces te wisselen zonder onderbreking, en het intelligente pre-conditioneringssysteem voorkomt verstoring van de bouwomstandigheden.

In de volledig afgedichte vacuümkamer van de RenAM 500 serie levert het gepatenteerde atmosfeergeneratiesysteem van Renishaw snel een bouwomgeving met argon van hoge zuiverheid bij een minimaal gasverbruik. De combinatie van vacuüm doorblazen en systeemafdichting met hoge integriteit houdt ook de poederkwaliteit in stand en verlengt de levensduur.

Zeer nauwkeurige dynamische besturing

RenAM 500Q Flex

Het optische systeem van de RenAM 500 kan dynamisch focussen, waardoor alle lasers tegelijk nauwkeurig het gehele bed kunnen bestrijken. Deze flexibiliteit minimaliseert de bouwtijden, doordat de laserenergie geoptimaliseerd kan worden over het gehele poederbed.

Het systeem maakt gebruik van een monolitische watergekoelde galvanometerbevestiging, die ontworpen en additief geproduceerd werd bij Renishaw zelf. Anders dan andere multi-laser AM-systemen met aparte bevestigingen, beschikt de RenAM 500 serie over strakke uitlijning van de optieken en inwendige contourvolgende koelkanalen. Dit is een belangrijke sleutel tot nauwkeurige laserbesturing.

Gebruik makend van de toonaangevende meettechnologie van Renishaw beschikt de RenAM 500 serie over een RESOLUTE™ optische encoder met een resolutie op de z-as van 1 nm om uiterst nauwkeurig posities af te lezen.

De kinematische bevestiging van de hercoater garandeert snelle en herhaalbare positionering van het hercoaterblad dat het poeder verspreidt. Samen helpen deze voorzieningen om een precieze relatie in stand te houden tussen het optisch systeem en het werkvlak, wat essentieel is voor nauwkeurig produceren. Het flexibele hercoaterblad leent zich voor het produceren van zowel massieve als rastergeometrie.

Buitengewone metallurgische prestaties

AM-breukvlak via SEM

Dankzij de intelligente gasstroming en nauwkeurige besturing van de RenAM 500 serie zijn producten met >99,9% dichtheid en maximale sterkte en rekbaarheid te maken.

De uniforme afzuiging van procesemissies, buitengewoon lage zuurstof- en vochtinhoud en consistente optische controle elimineren de bronnen van chemische, microstructurele en mechanische defecten.

Download de materiaaldatabladen om representatieve mechanische eigenschappen te zien van de brede reeks ondersteunde metaalpoeders.

Slimme productietechnologie

InfiniAM Central software om de processen van Renishaw AM-systemen op afstand te bewaken

Intelligente sensortechnologie wordt in de hele RenAM 500 serie toegepast, met softwareoplossingen op maat om de voordelen van Industry 4.0 te benutten.

Het in eigen huis ontworpen optisch systeem bevat de LaserVIEW en MeltVIEW hardware, waarmee zowel de uitgaande laserintensiteit als de optische emissies van het AM-proces over het hele nabij-infrarode spectrum bewaakt worden met grote bandbreedte. CameraVIEW levert laag voor laag beelden om de poederdosering te bewaken.

Deze rijke procesbewakingsdata kunnen gevisualiseerd, vergeleken en verder verwerkt worden in vrijwel real-time via de Renishaw InfiniAM softwaresuite. De toolset voor visualisatie op voxel-basis maakt analyse in hoge resolutie mogelijk van elke productlas en poederdosering. In lijn met het open ethos van Renishaw biedt de softwarearchitectuur ondersteuning voor plug-ins van de gebruiker, waarmee de gegevens op maat algoritmisch te manipuleren zijn voor een onderzoeks- of productieomgeving.

Renishaw Central, ons platform voor productiegegevens, geeft een real-time verbinding om sensorgegevens van de RenAM 500 serie te bewaken, op te nemen en te analyseren, en naar Renishaws programma van industriële meetproducten. Via de webinterface of mobiele app kunt u de atmosfeer in wording en poeder- en temperatuurgegevens van de machine volgen, of uw inzicht aanscherpen vanuit historische bouwanalyses.

Afbeelding Solutions Centres

Renishaw Central ondersteunt interfaces met standaard aansluitingen zoals MTConnect, en is eveneens gebouwd als een API die direct kan worden opgenomen in bestaande ERP- en MES-software.

Om u te ondersteunen in de digitale werkmethode van uw voorkeur, is de Renishaw QuantAM software voor AM-bouwvoorbereiding beschikbaar als een postprocessor in vele toonaangevende CAD/CAM-pakketten, door directe opname van de API of als een stand-alone toepassing. De stand-alone toepassing biedt een stapsgewijze werkmethode die gebruikers soepel begeleidt van parametrische of driehoekmetende CAD naar oriëntatie, ondersteuningen genereren, bouwindeling en laagjesverdeling. Alle printinstellingen zijn open en standaard aanpasbaar, met tools om experimenten op te zetten en dus ideaal voor specifieke materiaaloptimalisatie.

Configureerbaar poederbeheer

RenAM 500 kast met SafeChange filter

De RenAM 500 kan geconfigureerd worden met een gesloten poederrecirculatie of met een open door zwaartekracht gevoed systeem. Gekoppeld aan vier krachtige lasers die het gehele bouwvolume bestrijken vermindert poederrecirculatie de tussenkomst van de operator en levert het ultrahoge productiviteit en lagere kosten per product bij volumeproductie.


Het open door zwaartekracht gevoed systeem (Flex) heeft een eenvoudiger poedertraject, dat past bij gebruikers die regelmatig van bouwmateriaal willen wisselen. Alle elementen van de poedermodule zijn snel te reinigen en te vervangen, zodat de materialen elkaar niet kunnen verontreinigen. RenAM 500 Flex systemen kunnen ter plaatse omgezet worden naar poederrecirculatie, wat een naadloze overgang mogelijk maakt tussen materiaalonderzoek en de productiefases van toepassingsontwikkeling.

Ontdek meer

Verken de mogelijkheden die additief produceren aanreikt door onze AM-gids te bekijken en te ontdekken hoe we voordelig producten van buitengewone kwaliteit maken, of lees de casestudies van onze klanten voor de RenAM 500 serie.

Bekijk de AM-gids Lees de casestudies Zoek uw plaatselijke kantoor Neem contact met ons op

Financiële opties

De eigen financiële opties van Renishaw zijn eenvoudig en scherp geprijsd, zodat u de best passende oplossing voor uw bedrijf kunt kiezen.

Meer informatie

Vaste maandelijkse lasten die afgestemd zijn op uw cashflow.

Een overeenkomst met Renishaw op basis van huurkoop / capital lease biedt alle voordelen van eigenaarschap zonder het beginkapitaal uit te geven. Na een aanbetaling betaalt u reguliere termijnen waarin afbetaling, rente en onderhoud opgenomen zijn.

Operating lease voor additieve productiesystemen

Lage maandlasten, geen zorgen over beschikbaarheid en de optie tot aankoop aan het einde van de overeenkomst. Operating lease geeft u maximale flexibiliteit.

Meer informatie