Navigatie overslaan

Raman service en ondersteuning

Nu ondersteuning nodig?

Neem als volgt online contact met ons op:

Of bel uw plaatselijke leverancier.

Houd het serienummer van uw instrument bij de hand; dan kunnen we u sneller helpen. Waar zich dat bevindt kunt u hier opzoeken.

Raman-assistentie door Renishaw

Om ervoor te zorgen dat u het volledige potentieel van uw Raman systeem benut en gebruik maakt van alle functies en mogelijkheden, bieden we een uitgebreid ondersteuningspakket.

Dit pakket is beschikbaar voor alle gebruikers, na de aankoop van een Raman instrument bij Renishaw. Het programma geeft toegang tot ons gespecialiseerde Raman-team en de volgende voordelen:

  • Toegang via aparte e-mail tot een wereldwijd netwerk van hooggekwalificeerde professionele wetenschappers in Raman-toepassingen die kunnen helpen bij het interpreteren en optimaliseren van uw data
  • Toegang tot onze uitgebreide database van online trainingmodules voor gebruikers en video's die u helpen uw datavergaring en -verwerking te optimaliseren
  • Op afstand toegankelijke online ondersteuning en diagnostische controles
  • Toegang met voorrang tot de 'Raman Revealed’ trainingen van Renishaw
  • Updates over nieuwe mogelijkheden en software op 'Inside Raman' seminars verspreid over de wereld
  • Gratis subversie-updates van software

Meer informatie over ondersteuningspakket

Installatie en service

Het internationale serviceteam van Renishaw installeert en test uw systeem. Deze technici zijn gespecialiseerd in Raman systemen en garanderen dat uw instrument optimaal presteert vanaf het begin.

Nadat uw instrument volledig getest is, geeft de servicetechnicus u een gepersonaliseerde en interactieve opstarttraining. Deze duurt meestal twee dagen en omvat uitleg over de functies van het systeem en demonstraties van de mogelijkheden waarmee het data opneemt, verwerkt en analyseert. Gebruikers worden getraind in bediening en preventief onderhoud, zodat het systeem gekalibreerd en uitgelijnd blijft voor het leveren van consistente en betrouwbare resultaten.

Met onze wereldwijde aftersales service kunnen instrumentondersteuning en -diagnose op afstand gedaan worden, in samenhang met het on-site serviceschema van Renishaw. Een reeks van serviceplannen is beschikbaar om uw systeem in goede staat te houden. Neem contact op met ons service- en installatieteam: raman.support@renishaw.com

Toegang tot trainingmodules

Wij bieden een uitgebreide reeks trainingmodules. Deze begeleiden en helpen u stap voor stap bij eventuele vragen die u na de opstarttraining nog tegenkomt. Toegang aanvragen tot de trainingmodules.

Ondersteuning en advies voor de hele levensduur van uw inVia

Voor advies over instrumentconfiguratie, dataverwerking en -analyse of monstervoorbereiding kunt u contact opnemen met ons speciale team: raman.applications@renishaw.com, waarna iemand aan u wordt toegewezen om u te helpen met uw vraag.

Voor voortgezette opleiding en training houden we regelmatig 'Raman Revealed' trainingworkshops. Deze zijn ideaal voor nieuwe gebruikers die de mogelijkheden van hun Raman systeem nog beter willen benutten. Bezoek de pagina 'Raman Revealed’ voor meer informatie.

Neem voor alle overige aftersales-vragen contact met ons op.

Vraag naar onze uitgebreide garantie en diverse servicecontracten.

Uit productie genomen componenten van inVia Raman microscopen die geproduceerd zijn voor 2009

Vanaf 1 januari 2021 zijn enkele belangrijke componenten van inVia Raman microscopen die geproduceerd zijn vóór 2009 niet meer leverbaar voor reparaties of vervanging indien ze defect zijn. Alle informatie over de reden van deze verandering en over uw opties voor ondersteuning en upgraden van deze instrumenten vindt u hier.

Een upgrade nodig?

Zijn uw analytische behoeften veranderd, dan kunnen wij uw huidige systeem upgraden.

Beperkte ondersteuning voor Renishaw Ramascope, Raman microscopen van de RM serie en het RA100 Raman analysesysteem

De Ramascope en de RM serie werden geïntroduceerd in respectievelijk 1992 en 1998, en in 2002 opgevolgd door de inVia.

Als u een van die instrumenten hebt, kunnen we u nog steeds ondersteunen met de reparatie van vervangbare onderdelen zoals lasers en filters. Daardoor kunt u uw instrument blijven gebruiken.

Vanwege de snelle technologische vooruitgang is het upgraden van deze instrumenten voor meer functionaliteit geen haalbare optie meer. Deze stap stelt Renishaw in staat om betere ondersteuning te verlenen voor het veel grotere en alsmaar toenemende aantal nieuwere producten dat in gebruik is. Overleg met een van onze vertegenwoordigers over upgraden naar een nieuwer product om uw Raman spectroscopie naar het volgende niveau te brengen.

De verkoop van de RA100 is nu stopgezet. Indien u een van deze instrumenten hebt, kunnen we nog steeds ondersteuning bieden. Neemt u contact met ons op om uw wensen te bespreken.