Navigatie overslaan

Race voor innovatie: 3D-geprinte metalen verdelers verbeteren krachtdoorgeleiding op Land Rover BAR

vrijdag 26 mei 2017

Ontdek hoe het Renishaw-team voor additieve productie innoveerde in racetempo door hydraulische verdelers te maken voor de Land Rover BAR racecatamaran, die meedingt naar de 35e America's Cup.

Het ontwerpteam van de Land Rover BAR begreep het potentieel van additief produceren in metaal voor gewichtsbesparing en hogere efficiëntie van hun hydraulisch systeem, en heeft samen met het Renishaw-team voor additieve productie verdelers op maat gefabriceerd met behulp van Renishaw technologie.

Deze verdelers hebben een structuur die de doorstroming van de hydraulische vloeistof mede verbetert en zijn lichter dan conventionele verdelers. Deze stroomlijning helpt de vier bemanningsleden van het raceteam, die als een menselijke motor de speciale handkrukken van 'molens' ronddraaien om hydraulische druk te genereren voor de hydraulische actuatoren waarmee de stuurvlakken van de raceboot worden bewogen.

Meer afbeeldingen, video's, bedrijfsdocumentatie en informatie over Renishaw en zijn producten vindt u in ons mediacentrum.