Navigatie overslaan

QE serie systemen met radiografische transmissie

Volgende generatie meetsystemen voor bewerkingsmachines

De QE serie bevat de uiterst compacte RMI-QE radio-interface met een communicatieprotocol dat toekomstgericht is om een nieuwe generatie sensoren en slimme apparaten van Renishaw voor bewerkingsmachines te ondersteunen.

Belangrijke updates van de gehele reeks toonaangevende tasters met radiotransmissie resulteren bovendien een langere batterijlevensduur, eenvoudiger instellen en diagnose op afstand.

Introductie van de QE serie

QE serie in bewerkingsmachine

Gereedschapmeting en gereedschapbreukdetectie

Product instellen en inspecteren

RMI-QE radio-interface

Een radiografische gereedschapinsteltaster (RTS, radio tool setter) detecteert gereedschapbreuk en meet snel de lengte en diameter van allerlei gereedschappen.

Een reeks schakelende meettasters met hoge nauwkeurigheid (RMP400 en RMP600), standaard nauwkeurigheid (RMP40, RLP40 en RMP60) of moduliare opbouw voor automatisch producten instellen en inspecteren.

Een gecombineerde zender, ontvanger en interface, die maximaal vier Renishaw radiotasters elk apart radiografisch kan aanzetten en laten werken.

RMI-QE – Een connected interface voor een digitale toekomst

De RMI-QE bevindt zich waar machinaal bewerkt wordt, en is een gecombineerde zender, ontvanger en interface die de informatie van het tastersignaal omzet naar een vorm die past bij besturingen van bewerkingsmachines.

Zijn uiterst compacte ontwerp is ruim 60% kleiner dan zijn voorganger, de RMI-Q, waardoor het aantal flexibele montagemogelijkheden groot is. Door het communicatieprotocol te updaten is dit nu toekomstgericht om een nieuwe generatie sensoren en slimme apparaten van Renishaw te ondersteunen.

Flexibele montagemogelijkheden

RMI-QE montage onderzijde
Montage onderzijde met steun
RMI-QE montage voorzijde, kabeluitgang achter
Montage voorzijde, kabeluitgang achter
RMI- QE montage voorzijde, kabeluitgang onder
Montage voorzijde, kabeluitgang onder

RMI-QE retrofit met steun
Retrofit met steun

Gegevensoverdracht was nog nooit zo betrouwbaar

Om in een drukke radio-omgeving robuust en betrouwbaar te zijn, gebruiken de radiosystemen van de QE serie een herziene versie van onze bewezen frequentiesprongen over gespreide bandbreedte (FHSS) radiotransmissietechnologie. Hiermee kunnen onze tasters en ontvangers van het ene naar het andere kanaal overspringen terwijl ze hun synchronisatie vasthouden.

Elk individueel meetsysteem heeft een uniek patroon van frequentiesprongen. Hierdoor werken onze systemen, anders dan andere protocollen waarbij handmatige interventie nodig kan zijn, steeds door ondanks andere tasters in de buurt of andere radiobronnen zoals wifi, Bluetooth® of magnetronovens die in dezelfde omgeving komen of zijn.

De QE serie radiosystemen gebruiken de erkende 2,4 GHz frequentieband en voldoen aan de radioregels in alle belangrijke marktgebieden.

Toonaangevende batterijlevensduur

© Adobe Images 430034772: Lithium-ion batterij begint zich op te laden met elektrische energie, technologieconcept voor snel opladen

Updates in de elektronica en radiotransmissie van de QE serie tasters hebben de batterijlevensduur vergroot tot wel 400%. Bij gebruik met de RMI-QE interface levert dit een toonaangevende batterijlevensduur van zo'n 5 jaar bij normaal gebruik.

Deze verbetering verlaagt het aantal batterijen dat nodig is tijdens de levensduur van het product en minimaliseert zo de milieu-effecten.

Taster instellen app

De tasters van de QE serie zijn uitgebreid met Opti-Logic™ technologie

Met Opti-Logic technologie, toegankelijk via de nieuwe Taster instellen app, kunnen tasterinstellingen geconfigureerd worden via een smartphone.

Selecteerbare opties worden weergegeven in de Taster instellen app en met behulp van lichtpulsen overgebracht naar de taster, wat het configuratieproces eenvoudiger maakt.

De gemakkelijk te gebruiken Opti-Logic techniek biedt de gebruiker aanzienlijke voordelen, speciaal in situaties waarin meerdere tasters tegelijkertijd geconfigureerd moeten worden.

Appstore icoon Google afspeelicoon
Een taster configureren met de Taster instellen app

Software die meten met meettasters eenvoudig maakt

Klik hier voor installatiehandleidingen, gebruikersgidsen en informatie over het voldoen aan regels.