Navigatie overslaan

Prototyping 2016: een mix van kennisuitwisseling met oog voor fun

31 oktober 2016

Prototyping 2016 is een verbindingsplatform voor alle betrokkenen in de prototyping industrie, zowel in de creatieve als de maakindustrie. De community samenbrengen, dat is waar het om draait. Het is een sterk gebruiksgerichte vakbeurs voor iedereen die actief is op het vlak van productontwikkeling, prototyping en productie in lage volumes. Iedereen binnen de prototyping waardeketen, vanaf het idee tot de productie in lage volumes, komt hierbij aan bod.

Op 9 en 10 november aanstaande is Renishaw in de KortrijkXpo aanwezig en presenteert hier het programma voor additief produceren en wat daarmee mogelijk is.

Renishaw biedt een totaaloplossing voor metalen additive manufacturing systemen, metaalpoeders, ondersteunende producten en software door deskundig advies en ondersteuning. Geavanceerde metalen additive manufacturing systemen ontworpen en gebouwd door Renishaw voor een scala aan industriële toepassingen waarbij duurzaamheid, op maat gemaakte onderdelen en precisie voorop staan. De industrieën omvatten de tandheelkundige en de medische industrie, sectoren voor gietvormgereedschap, de auto-industrie, de industriële gereedschapsbranche, ruimtevaartindustrie en de creatieve industrie.

De RenAM 500M is een additief productiesysteem met lasersmelten van poeder, dat specifiek ontwikkeld werd om metalen componenten te produceren op de fabrieksvloer. Het systeem heeft automatische poeder- en afvalverwerking, waardoor consistente proceskwaliteit mogelijk is, minder handelingen van de operator nodig zijn en de systeemveiligheid gegarandeerd van hoog niveau is. Bouwvolume van 250mm x 250mm x 350 mm. De RenAM 500M is uitgerust met een door Renishaw ontworpen en geproduceerd optisch systeem en besturingsplatform, die ook de basis gaan vormen van onze toekomstige systemen voor additieve productie.

QuantAM is specifiek voor Renishaw AM-platforms ontwikkeld, zodat het nauwer met de machinebesturing geïntegreerd kan worden en alle productiebestanden voor Renishaw AM-systemen nauwkeurig en snel te bekijken zijn, inclusief de bestanden die uit andere pakketten komen. QuantAM is ook te gebruiken als hulpmiddel om uw ontwerpproces voor additief produceren te begeleiden, zodat u meer voordelen haalt uit de additieve productie.

Ontdek unieke verhalen vanachter de R&D schermen. Gedurende de inspiring cases brengen creatieve geesten hun eigen verhaal achter het ontwerpproces van een bepaald product, materialen of processen. Zo zal op 9 november Stehpen Crownshaw, AM Sales Development Manager van Renishaw, een lezing geven in BETA. Onderwerp: Adaption and Design for Additive Manufacturing – How businesses currently look to use the 3d printing revolution to innovate its product, and how clean sheet design will be the driver in new product development...U bent van harte uitgenodigd om te komen luisteren. Lees meer.

Wij verwelkomen u graag op de Renishaw stand in hal 5, nr. 529. Registreer hier voor een gratis bezoek.

Downloaden

Meer afbeeldingen, video's en informatie over Renishaw en zijn producten vindt u in ons mediacentrum.