Navigatie overslaan

Programmeren en simuleren

MODUS biedt een krachtige reeks programmeerfuncties, zowel offline als via de CMM, met een gebruikersvriendelijke interface die assisteert met praktijkervaringen.

Programmeerfaciliteiten

MODUS biedt een uitgebreide suite van driedimensionale metrologiefuncties, die toegankelijk zijn via een intuïtieve gebruikersinterface waarop de meetroutines geheel grafisch worden weergegeven.

Met wizards kunt u snel en gemakkelijk gebruikelijke meettaken specificeren, met toepassing van praktijkervaringen en zonder dat u speciale programmeerkennis nodig hebt.

Belangrijkste kenmerken

  • Schakelend, 3-assig en 5-assig scannen: Met MODUS is de gehele reeks Renishaw tasters te gebruiken in verschillende meettoepassingen. Doorlopende scanpaden zorgen voor grondige analyse van vormkenmerken.
  • Flexibel programmeren: Programma's zijn offline te maken vanuit CAD-gegevens, of in de leerstand met de joystick van de CMM.
  • Metrologiekennis zonder leertraject: Praktijkervaringen zijn opgeslagen in wizards, die snel programmeren mogelijk maken en logica bevatten voor automatisch foutherstel.
  • Uitlijnmethodes: Variërend van eenvoudig 3-2-1 uitlijnen tot uitlijning van complexe vormen met iteratie naar keuze en optimale aanpassing.
  • Automatische vormherkenning vanuit de meetpunten, en markeren van CAD-kenmerken voor alle gedefinieerde, gemeten of ontworpen vormen.
  • Real-time grafische rapportage toont de meetresultaten direct op het scherm met een automatische pagina-indeling.
  • Meetkophoek automatisch berekend.
  • Maak en gebruik uw eigen Microsoft® Visual Basic scripts voor nog meer flexibiliteit.
Iteratieve uitlijnpunten van MODUSScherm van zelf te configureren interface van MODUS

Offline programmeren en simuleren

Programmeren op een CMM betekent dat de machine intussen niet kan meten. MODUS biedt een complete offline programmeeromgeving, waarin u programma's kunt ontwikkelen en simuleren voordat ze naar de CMM gaan. De CMM heeft hierdoor aanzienlijk minder stilstand.

Voorzieningen voor offline programmeren

Direct programma's genereren:

Meetpunten zijn vanuit een bestand rechtstreeks te importeren in een productprogramma en daarna snel te bewerken. U kunt punten sorteren op positie, combineren of richten naar het dichtstbijzijnde CAD-oppervlak, of ze bewerken met de grafische gebruikersinterface. Dit bespaart u veel programmeertijd en moeite.

REVO 5-assig meten:

MODUS beschikt over een reeks commando's met wizards om unieke 5-assige metingen te definiëren, zoals spiraalvormige scans, scannen in curves en sleepscans.

Volledige simulatie

Met zijn kennis over het product, de opspanning en de CMM-omgeving kan MODUS alle meetmethodes simuleren, inclusief 5-assig scannen.

Scherm van tasterpadsimulatie in MODUS

Scherm van schoepenwielmeting in MODUS

Productinformatie voor inspecties op CMM's