Navigatie overslaan

Productkwaliteit en conformiteit van laserencoderproducten

Met de aanschaf van een laserencodersysteem van Renishaw koopt u een kwaliteitsproduct dat zich in de praktijk bewezen heeft.

ISO 9001

Renishaws kwaliteitsborgingsysteem en procedures zijn volgens een audit in overeenstemming met ISO 9001, de internationaal erkende norm voor kwaliteitsmanagementsystemen. Renishaws certificaat van registratie volgens EN ISO 9001 is uitgegeven door BSI Management Systems en is voorzien van het UKAS accreditatielogo. Dit is uw verzekering dat Renishaw niet alleen procedures volgens de ISO-norm uitvoert, maar ook geaudit en gecertificeerd is door een bevoegde organisatie met UKAS-accreditatie. De UKAS-accreditatie wordt in vele landen wereldwijd erkend door de betreffende overheidsorganisatie.

Meer informatie vindt u in het document Kwaliteitsborging.

Kalibratiecertificaten

RLE en HS20 systemen kunnen geleverd worden met uitgebreide kalibratiecertificaten.

Elk afzonderlijk productcertificaat bevat:

  • Een omschrijving van het kalibratieproces
  • De testomgeving en de normen die van toepassing zijn
  • Gegevens voor herleidbaarheid (gebruikte objecten en details van de kalibratie)
  • Meetonzekerheid
  • Testresultaten in tabellen en grafische vorm
  • Datum van de kalibratietest

Elk certificaat wordt ondertekend en gedateerd door een bevoegd iemand van Renishaw. Van verloren certificaten kunnen kopieën geleverd worden (tegen vergoeding).

Herkalibratiecertificaten

Bij systemen voor omgevingscompensatie (RCU) is kalibratie door de fabriek alleen nodig voor de initiële karakterisering van de sensoren. Het vereenvoudigde herkalibratieproces in de servicecentra in het Verenigd Koninkrijk is ingevoerd nadat uitgebreid vergelijken van gegevens had uitgewezen dat de twee processen gelijkwaardige resultaten geven. De certificaten voor de compensator (en aparte sensoren, indien getest) zijn dan ook anders van inhoud en indeling dan de oorspronkelijke certificaten van de fabriek.

Overeenstemming met productnormen

De betreffende verklaringen van overeenstemming (VvO's) en RoHS-certificaten voor China voor RLE systeem, HS20 systeem, RCU10 compensator, RSU10 USB-interface, en RPI20 en RPI30 interface zijn te vinden op de pagina's over overeenstemming met productnormen.

Neemt u voor overige vragen over het voldoen aan regels contact op met uw plaatselijke Renishaw-leverancier.

Overeenstemming met productnormen - laserencoderproducten

Herleidbaarheidskaarten

Renishaws doel is om de gespecificeerde nauwkeurigheid te leveren, met een aantoonbaar vertrouwen dat het systeem die nauwkeurigheid dag na dag blijft leveren waar dat nodig is: op de werkvloer. Een belangrijk element hiervan is dat alle lasers, ballbars en rotatiekalibrators gekalibreerd worden bij Renishaw in de fabriek. Alle referentieobjecten zijn herleidbaar naar nationale normen, en onze systemen worden geleverd met een uitgebreid kalibratiecertificaat. Gegevens voor de herleidbaarheid van kalibraties en herkalibraties bij Renishaw in het Verenigd Koninkrijk, de VS en Duitsland worden vastgelegd op herleidbaarheidskaarten.