Navigatie overslaan

Productivity+™ Scanning Suite

Geavanceerd 3D scannen voor branchevernieuwende productieprocessen.

Werkelijk 3D - complexe 3D oppervlakken meten op hoge snelheid

Nauwkeurigheid - absolute XYZ-oppervlaktegegevens met 1000 punten per seconde

Mogelijkheden - analysetools geoptimaliseerd voor industriële toepassingen

De Productivity+™ Scanning Suite is een geïntegreerd scanmeetsysteem op machines, dat absolute XYZ-positiegegevens van oppervlakken opneemt met uitzonderlijk hoge nauwkeurigheid.

De suite bevat allerlei optionele toepassingsspecifieke gereedschappen, elk gericht op een bepaalde taak of industriële sector.

Complexe 2D en 3D vormen inspecteren

Verminder de uitval, verbeter de productiviteit en verhoog de winst - de Productivity+™ Scanning Suite houdt complexe bewerkingsprocessen onder controle.

Snel en nauwkeurig willekeurig gevormde oppervlakken scannen

Schoepen inspecteren met een OSP60 SPRINT taster

Meet zes keer zo snel

Meet tot zes keer zo snel als schakelende systemen met snelheden tot wel 15000 mm/minuut. Verkort de meettijd en vergroot zo de winstgevende productieve bewerkingstijd.

Geïntegreerd voor nauwkeurigheid

Doordat de machinepositie real-time verkregen wordt van de besturing, staat het vast dat het zeer snel en nauwkeurig meten niet wordt ingeperkt door de mate waarin de bewerkingsmachine paden kan volgen.

Detecteer mankementen aan de vorm

Scannen op de machine met de OSP60 meettaster kan vormmanco's aan het licht brengen die schakelende systemen zouden kunnen missen.

Controleer uw processen

Gebruik meetresultaten die de OSP60 taster heeft verzameld om nakomende processen te controleren. Real-time resultaten kunnen weergegeven worden op de machine of via de Productivity+ CNC-plug-insoftware, wat directe terugkoppeling en vertrouwen in het proces geeft. Resultaten zijn ook te exporteren als bestand voor verdere analyse.

Prismatisch scannen als standaard

Standaard kan de Productivity+ Scanning Suite cirkels, lijnen, bogen en vlakken nauwkeurig meten. Deze prismatische vormen worden gemeten op bekende producten en de resultaten worden gebruikt om producten in te stellen of na het proces te inspecteren.

Revolutionaire toepassingen

De Productivity+ Scanning Suite omvat grensverleggende technologie, waardoor bedrijven het gebruik van on-machine metingen voor procesbeheersing bij hoogwaardige CNC-productietaken heel anders gaan zien. In samenwerking met productiebedrijven in belangrijke industriële sectoren gaat Renishaw door met het ontwikkelen van specifieke mogelijkheden voor de verbetering van productieprocessen.

Op basis van deze ervaring is de Productivity+ Scanning Suite voorzien van allerlei optionele toepassingsspecifieke gereedschappen, elk gericht op een bepaalde taak of industriële sector.


Productivity+ Freeform Surface Toolkit

Willekeurig gevormde 3D geometrie kan met de Productivity+ Freeform Surface Toolkit op hoge snelheid gemeten worden, zodat complexe oppervlakken met enkele en dubbele welvingen vlot te inspecteren zijn.

Absolute XYZ-positiegegevens van willekeurig gevormde oppervlakken kunnen gerapporteerd worden, en de resultaten zijn uit te voeren naar een bestand voor verdere analyse of te bewaren bij de machinevariabelen voor procescontrole.

Productivity+ Blade Toolkit

De Productivity+ Blade Toolkit biedt zeer snelle en nauwkeurige metingen, met een buitengewone definitie van sterk gewelfde oppervlakken zoals vooruitstekende en terugvallende randen.

De toolkit vormt een directe vervanging voor een bestaand schakelend proces, zodat scantechnologie gemakkelijk in te voeren is.

Productivity+ Adaptive Cut Toolkit

De Productivity+ Adaptive Cut Toolkit kan vlot de werkelijke vorm van een product scannen, automatisch een nieuw gereedschappad genereren volgens de werkelijke vorm, en dit pad meteen uploaden naar de machine.

Productivity+ 3D Feature Toolkit

Met de Productivity+ 3D Feature Toolkit kan de gebruiker voor bepaalde 3D vormen willekeurige paden programmeren (inclusief scans van breukvlakken) en een nominaal oppervlak inpassen in de gegevens. Daarna kan de gebruiker met de standaard rapportage van Productivity+ rapporteren over deze vormen. Deze toolkit biedt een flexibele scanstrategie voor producten met onderbroken of incomplete vormen.

Ondersteunt 3D vormen zoals cirkels, conussen, bollen en cilinders.

Toepassingen op maat

Productivity+ MTM cyclus

De Productivity+ MTM cyclus biedt een buitengewoon herhaalbare diametermeting, voor fabrikanten van multi-tasking bewerkingsmachines met een Y-as waarmee zeer nauwkeurige diameters geproduceerd worden.

De cyclus geeft gebruikers de mogelijkheid voor bijzonder nauwkeurige automatische ‘verspaan-meet-verspaan’-acties, met toleranties van een paar micron.

Productivity+ Machine Health Check

De Productivity+ Machine Health Check maakt het mogelijk om binnen een minuut automatisch de prestaties van een bewerkingsmachine te verifiëren, wat helpt om uitval vanwege een slechte machineconditie te voorkomen. De snelle goedkeur/afkeur-controle kan de machineprestaties bewaken en het proces stopzetten voor meer gedetailleerd onderzoek bij slechte prestaties.

Systeemcomponenten

OSP60 inspectietaster

Een analoge scantaster voor bewerkingsmachines, voor scannen en contact makend meten.

OMM-S ontvanger

Een optische ontvanger, specifiek voor de OSP60 inspectietaster.

OSI-S interface

Een optische interface die de in- en uitvoercommunicatie met de bewerkingsmachine verzorgt.

Systeemcomponenten van Productivity+

DPU-2 dataverwerkingseenheid

Verwerkt gescande meetgegevens en slaat ze op. Bewaart de resultaten in machinevariabelen (via de besturings-API) voor gebruik in nakomende processen.

Productivity+ CNC-plug-in

Software op de machine voor het genereren, bewerken en uitvoeren van tasterroutines door middel van gemakkelijk te begrijpen schermen in plaats van complexe NC-codes.

Productivity+ Active Editor Pro

Handzame grafische programmeersoftware die vanuit de geometrie van het massieve model de NC-code voor het inspectieprogramma genereert.

Volgende stappen

Neem contact met ons op als u denkt dat de Productivity+ Scanning Suite iets voor u is.