Navigatie overslaan

Process Monitor

Process Monitor geeft de directe meettoestand en de meethistorie weer, en maakt het beheren van nieuwe referenties gemakkelijk.

Process Monitor - procesinformatie op de werkvloer

Process Monitor bevat een staafdiagram dat de toestand van het laatste gemeten product volgt, historische resultaten voor de geselecteerde maat en drie weergaves om het maken van nieuwe referenties te beheren.

De grens voor een nieuwe referentie is in te stellen op basis van temperatuurverloop, tijd sinds de laatste referentie, aantal gemeten producten, of een combinatie van deze drie. Process Monitor kan daarna de operator waarschuwen wanneer een nieuw referentieproduct nodig is.

Om de resultaten gemakkelijk te kunnen delen, zijn de historische gegevens van elke maat te exporteren als een csv-bestand of als afbeelding.

Temperatuurverloop sinds de laatste nieuwe referentie

Het temperatuuricoon geeft weer wat de ingebouwde temperatuursensor van het Equator systeem meet en wat de verandering is sinds de laatste referentie werd gemaakt. Na selectie van het icoon wordt de historie van de temperatuurgegevens weergegeven in het grafiekgebied. De systeembeheerder kan de verloopgrens instellen naar behoefte. Binnen de grens is de staaf groen, daarbuiten wordt hij rood.

De grens voor temperatuurverloop zal verschillen per product en hangt af van de maattoleranties, het productontwerp en het materiaal. Een dunwandig aluminium product zal bijvoorbeeld anders uitzetten en krimpen dan een stalen product met dikke gedeelten. Om een geschikte verloopgrens vast te stellen, kan het productprogramma ingesteld worden op een doorlopende lus die steeds hetzelfde product meet, terwijl Process Monitor tegelijk met het temperatuurverloop de veranderingen per meetwaarde registreert. Wanneer de meetgegevens van een maat onacceptabel worden (vaak bij 10% van de tolerantie), dan kan dat punt genomen worden als de grens voor het temperatuurverloop.

Staafdiagram dat de toestand volgt en matentabel

Het staafdiagram voor de toestand toont de resultaten van het laatste gemeten product. De kolom 'Binnen tolerantie' van de tabel geeft voor elke maat in de tabel de verhouding tot de tolerantie aan. Een waarde binnen de tolerantie heeft een groene kleur; een waarde buiten de tolerantie is rood. De beheerder kan ook boven- en ondergrenzen voor een waarschuwing instellen. Bereikt de waarde een van deze grenzen, dan wordt de staaf oranje en kan de operator het proces bijstellen voordat er uitvalproducten worden gemaakt.

Elke maat heeft een aparte rij in de matentabel, waarin naam, type, bovenste en onderste tolerantiegrens en nominale en actuele waarde staan.

Wordt in de tabel een maat geselecteerd, dan toont het grafisch gebied daaronder de meethistorie van die maat. De grafische weergave toont ook de bovenste en onderste tolerantiegrens volgens het meetprogramma, en eventuele grenzen voor waarschuwing die de beheerder in Process Monitor heeft ingesteld.

Nieuwe referentie voor Equator™ met Process Monitor software