Navigatie overslaan

Data-gedreven produceren

Op weg naar Industry 4.0... begint altijd met data

Software en digitale oplossingen

De digitale transformatie van de industrie versnelt zich vanwege de snelle vooruitgang in technologieën als werken in de cloud, artificial intelligence (AI) en het industriële internet of things (IIoT).

Vandaag de dag verzamelen en verwerken fabrieken meer gegevens dan ooit tevoren, maar alleen producenten met toegang tot de juiste data op het juiste tijdstip zijn in staat om voordeel te behalen uit Industry 4.0 technologieën.

End-to-end opname van procesgegevens levert inzicht voor analyse en het verbeteren van productieprocessen, want fabrikanten kunnen daarmee procesfouten voorspellen, identificeren en corrigeren voordat ze zich voordoen.

Renishaw biedt een uitgebreide reeks aanvullende software en digitale oplossingen om data van machine, proces en product te visualiseren en te bewaken.

De slimme app voor slimme fabrieken

Een goed voorbeeld van onze flexibele visualisatietools is Reporter. Deze eenvoudige en toch krachtige app bewaakt processen real-time en is met allerlei bewerkingsmachines en besturingen te gebruiken om meetgegevens van producten te visualiseren.

Meetgegevens zijn te bekijken op de bewerkingsmachine of extern te analyseren nadat ze geëxporteerd zijn naar een csv-bestand of verbinding gemaakt is via een standaard communicatieprotocol. De Reporter app wordt geïnstalleerd op een CNC-besturing op basis van Windows® of op een tablet met Windows die via Ethernet met de besturing is verbonden.


Reporter op een Windows®-tablet met een Fanuc-besturing

Belangrijkste kenmerken van de Reporter app:

  • Bekijk real-time en historische meetgegevens voor goed- of afkeur van elk product dat op een bewerkingsmachine gemeten is
  • Volg trends in de metingen, zoals gereedschapslijtage en effecten van thermisch verloop, om kritische vormen te kunnen traceren
  • Verzamel en deel op de machine opgenomen meetgegevens met behulp van de optie voor data-export

Ga op weg naar Industry 4.0

Meer informatie aanvragen

Werkplaats van Renishaw in Miskin Renishaw Miskin machine shop

Ervaren in de kunst van slim produceren

Door slim te denken slaagde ruim 50 jaar geleden een van de oprichters van ons bedrijf erin om de schakelende meettaster uit te vinden. Deze innovatie loste een specifiek toenmalig productieprobleem op en bracht vervolgens een revolutie teweeg in driedimensionale coördinatenmeting in de industrie wereldwijd.

Onze digitale transformatie begon in de vroege jaren negentig, toen de vraag naar Renishaw meetinstrumenten sterk steeg. Onze kenmerkende innovatieve aanpak om productie-uitdagingen op te lossen leidde tot het ontwikkelen van ons Renishaw Automated Milling, Turning and Inspection Center (RAMTIC, centrum voor automatisch frezen, draaien en inspecteren).

RAMTIC maakte het ons mogelijk om via procescontrole de productie te verhogen met een voor die tijd ongekende machinenauwkeurigheid en automatiseringsgraad. Deze automatiseringsoplossing was bedacht voor een specifieke behoefte, en net als eerder de schakelende meettaster betekende nu RAMTIC een revolutie voor onze productie.

Tegenwoordig vormt slim denken nog steeds het hart van onze aanpak voor slim produceren. Wij zijn niet alleen een gevestigde fabrikant, we passen ook al vier decennia lang principes van slim produceren bij onszelf toe. Dus wie kan een betere partner zijn voor deskundige begeleiding en ondersteuning op weg naar digitalisering?


Onze data-gedreven benadering van procescontrole

Werkplaats van Renishaw in Miskin

Zelf hebben wij als fabrikant dezelfde productie-uitdagingen als onze klanten:

  • zeer productief zijn
  • meer consistente mogelijkheden realiseren
  • onze automatiseringsgraad verhogen
  • onze kosten verlagen en wereldwijd concurrerend zijn

Bij Renishaw hebben we onze eigen innovatieve benadering toegepast om variatiebronnen in onze productie te elimineren of te beheersen, en uiteraard gebruiken we onze eigen producten om deze algemene uitdagingen aan te pakken. Wat we leerden hebben we gedeeld met onze klanten en die produceren nu consistent hoogwaardige onderdelen, gemaakt volgens krappere toleranties en met minimale menselijke tussenkomst.

Ontdek meer over procescontrole

Wij bieden een structurele aanpak om afwijkingen in productieactiviteiten op te sporen en te beheersen, met behulp van innovatieve technologie, beproefde methodes en deskundige ondersteuning.

Bekijk hoe procescontrole uw productiewerk winstgevender kan maken en uw concurrentievermogen vergroot.

De procesproductiviteitpiramide™

De procesproductiviteitpiramide