Navigatie overslaan

Nauwkeurig gemaakte styli

Renishaw levert nauwkeurig gemaakte styli voor alle vooraanstaande tastersystemen. Doorzie het belang van waarom een originele Renishaw stylus kiezen de prestaties van uw taster verbetert.

Precisie begint bij de stylus

De juiste stylus kiezen om uitstekende meetprestaties te verkrijgen is essentieel.
U kunt het zo zien: een luxueuze sportauto kopen en daarop banden leggen van slechte kwaliteit is ook niet zinvol. Zo is het ook contraproductief om te investeren in een hoogwaardig Renishaw meetsysteem en het dan te gebruiken met een inferieure stylus.
De stylus is de cruciale eerste verbinding met het product. Het is van vitaal belang dat hij ongeëvenaarde nauwkeurigheid levert op het contactpunt.
Onze styli zijn zorgvuldig ontworpen om Renishaw tasters aan te vullen voor optimale prestaties. Wij bieden een uitgebreide reeks precisiestyli en stylustoebehoren voor gebruik op onze meetsystemen op CMM's en bewerkingsmachines, en met scantasters en de Equator™.

Auto en stylus

Styli voor Renishaw meettasters

EV-stator met een REVO

De uitgebreide reeks van originele Renishaw styli omvat uiteenlopende configuraties om allerlei verschillende metingen te kunnen uitvoeren.

Renishaw stylusstiften worden vervaardigd op CNC-bewerkingsmachines volgens de hoogste normen. Er wordt met de grootste zorg op toegezien dat de hardheid van de raakpunten optimaal is en dat de vorm van de styli perfect aansluit op de serie tasters van Renishaw.

Als u een stylus gebruikt waarvan de kogel niet perfect rond is of niet goed is gepositioneerd, die een slechte schroefdraadpasvorm heeft of te veel doorbuigt tijdens de meting, kan dit de werking van uw taster aantasten. Kies de juiste stylus uit het uitgebreide assortiment originele Renishaw styli zodat u betrouwbare gegevens heeft.

Online kopen

Bezoek de online winkel en kies een stylus uit onze uitgebreide reeks standaardoplossingen.

Online kopen

Renishaw producten voor uw meetsysteem

RSP2 en REVO-2

Styli voor REVO (RSP2 en RSP3) tasters

De RSP2 heeft een universele basis waarop stylushouders van verschillende lengtes te plaatsen zijn, tot maximaal 500 mm bereik.

De slijtage van de stylus is minimaal aangezien maar lage scankrachten gebruikt worden.

De UCCserverTM -besturing beperkt het aantal stylustypes dat te gebruiken is, om zeker stellen dat optimale meetprestaties worden bereikt.

De RSP3 taster kan gehoekte stylusconstructies opnemen. Hij kan nauwkeurig metingen uitvoeren met effectieve styluslengtes van 20 tot 394 mm.

Styli voor OSP60 meettasters

De keramische stift van onze styli voor OSP60 meettasters is smal ontworpen zodat het contact tussen stylusschacht en product, voor de styluspunt uit, minimaal is.

De kogel van elke stylus binnen de OSP60-gekalibreerde reeks is gemeten en UKAS-gecertificeerd. Dit garandeert de hoogst mogelijke meetnauwkeurigheid onder alle meetomstandigheden.

OSP60 meettaster

Ons standaardprogramma omvat meer dan 500 onderdelen, en op aanvraag zijn er varianten op maat. Meer informatie vindt u op onze pagina precisiestyli voor metingen.

Styli voor ZEISS meettasters

Renishaw heeft zijn uitgebreide assortiment styli vergroot door een serie precieze styli, adapters en toebehoren te introduceren voor de meettasterkoppen van het ZEISS programma.

Renishaw leverde al tastersystemen voor een aantal ZEISS CMM’s, en heeft deze serie uitgebreid om alle gebruikers van ZEISS machines te laten profiteren van de hoogwaardige eigenschappen waar alle Renishaw styli bekend om staan.

De serie is compatibel met analoge ZEISS tastersystemen met vaste taster, meetkoppen met verwisselbare taster, en dynamische tasterkoppen.

Styluscombinatie voor Zeiss

Toebehoren

Behalve de honderden beschikbare styli in de serie voor ZEISS, levert Renishaw ook een brede variëteit aan toebehoren voor de reeks meettasterkoppen van ZEISS. Dit betreft onder meer stylushouders en verlengstukken, gewrichten, kubusvormen, adapters en een assortiment andere gereedschappen en toebehoren.

Adapterplaten en styli voor ZEISS Vast XXT

Met genoegen kondigen we de introductie aan van styli en adapterplaten voor de ZEISS Vast XXT scantaster. Verkrijgbaar zijn de adapterplaten TL1, TL2 en TL3, evenals een grote keuze aan M3 styli die specifiek voor deze platen ontworpen zijn.

ZEISS toepassingen

Renishaw styli voor FARO® armen

Renishaw heeft zijn uitgebreide stylusprogramma nog verder vergroot met een reeks van styli die specifiek bestemd zijn voor de FARO armtasters.

Deze styli zijn speciaal ontworpen voor gebruik op FARO draagbare arm-CMM's, en zijn leverbaar in een aantal verschillende diameters. Hun robuuste uitvoering en constructie omvat zirconia kogels van graad 5, die een hoge breukbestendigheid hebben.

Zirconia is een bijzonder taai keramisch materiaal, waarvan de hardheid en slijtvastheid dicht bij die van robijn komen. Door zijn oppervlakte-eigenschappen is het materiaal ideaal voor zware scantoepassingen op gietijzeren onderdelen.

Samengestelde stylus voor FARO


De kogels zijn met een stootvaste lijmsoort bevestigd aan de sterke wolframcarbide stift, en de speciale constructies die zijn toegepast maken de verbinding tussen tasterhuis en stift zo enorm stevig dat deze vrijwel onverwoestbaar is.

De Renishaw styli voor FARO tasters zijn verkrijgbaar met 11/4-20 UN of M6 schroefdraad.

Toebehoren

Renishaw levert ook allerlei verschillende toebehoren. Hiertoe behoren onder meer een uitgebreide set, verlengstukken, schroeven en adapters, en verder opspanelementen voor metingen en opspantafels voor metingen.

Educatieve gids over precisiestyli

Ontdek in onze brochure belangrijke technische informatie over selectie en gebruik van het juiste type, materialen, ontwerp en kalibratie.

Download onze educatieve gids

Veelgestelde vragen

Bekijk de veelgestelde vragen over Renishaw styli.

Wat is de kleinste styluskogeldiameter die jullie kunnen maken?

Standaard is dat 0,3 mm, maar we hebben in een ontwerp op maat ooit een robijnkogel van 0,12 mm aangeboden. We hebben een speciale ontwerpservice voor styli op maat, waarbij onze experts een product kunnen ontwikkelen dat voldoet aan de eisen van onze klant aan nauwkeurigheid, te inspecteren productmaten, levertermijn en kosten.

Hebben temperatuursveranderingen invloed op de metingen?

Ja, zelfs kleine verschillen van temperatuur kunnen meetfouten veroorzaken. U kunt zulke fouten minimaliseren door het juiste materiaal te kiezen voor de stylusstift of verlengstukken. Wanneer u styli en bijbehorende componenten uitkiest, zou u altijd prioriteit moeten geven aan de meettoepassing. Lees meer in onze gids voor precisiestyli.

Waarom zijn sommige schijfstyli voorzien van rollen?

Een eenvoudige schijfstylus hoeft maar voor één diameter gekalibreerd te worden, maar dat beperkt het effectieve meten tot alleen de richtingen X en Y. Met een rol erbij kunt u ook kalibreren en dus meten in de Z richting.

Wat betekent EWL?

Effectieve werklengte. Dit is de afstand vanaf het punt waar de stift tegen het product aanloopt tot het midden van de kogel wanneer dit haaks op het product gemeten wordt.

Wat is het verschil tussen een graad 5 en een graad 3 styluskogel?

De graad van een styluskogel geeft de nauwkeurigheidsklasse van de gebruikte kogel aan. De nauwkeurigheidsklassen gaan van graad 48 (de laagste nauwkeurigheid) tot graad 3 (de hoogste). De kogels van Renishaw zijn graad 3 of graad 5.

Renishaw gebruikt standaard robijnkogels van graad 5 (0,13 micron). Als u echter een zeer nauwkeurige CMM hebt, dan zult u misschien met onze robijnkogels van graad 3 (0,08 micron) een betere metrologie ervaren.

Hoe kan ik zien of mijn stylus een graad 3 robijnkogel heeft?

De zeer nauwkeurige styli van Renishaw hebben een houder met een (goudkleurige) coating van titaniumnitride. Zo kunnen gebruikers een graad 3 stylus onderscheiden van onze standaard graad 5 serie.

Meer om te lezen

Meer informatie en het gehele programma vindt u in de brochure met styli en toebehoren.

 

Neem vandaag nog contact op met ons verkoopteam

Neem contact op met uw plaatselijke leverancier voor meer informatie en een gesprek met een expert.