Navigatie overslaan

Precisiebeurs 2017: precisietechnologie midden in de Brainportregio

30 Oktober 2017

Op 15 en 16 november 2017 vindt midden in de Brainportregio de 17e editie plaats van de Precisiebeurs: een uniek, internationaal en interdisciplinair kennis- en netwerkplatform op het gebied van precisietechnologie. De Precisiebeurs is dan ook het jaarlijkse evenement voor iedereen die zich bezighoudt met de ontwikkeling en productie van hightech componenten, modules en systemen. Renishaw is ook dit jaar met haar uitgebreide Encoderprogramma vertegenwoordigd.

VIONiC encoderserie

De VIONiC serie is de uiterst nauwkeurige alles-in-één digitale incrementele encoder van Renishaw voor zowel lineaire als roterende toepassingen. De VIONiC combineert alle nodige interpolatie en digitale signaalverwerking binnen de leeskop, met een lage interpolatiefout (SDE) van maar < ±10 nm en resoluties tot slechts 2,5 mm.

Met hun twee varianten VIONiC en VIONiCplus™ maken de leeskoppen vele configuraties mogelijk om de snelheid en prestaties van systemen voor bewegingsbesturing te optimaliseren.

De als extra verkrijgbare geavanceerde diagnosehulp (ADT) levert uitgebreide real-time terugkoppeling via een intuïtieve software-interface vanuit de VIONiC encoders. Deze is te gebruiken als hulp bij uitdagend installatiewerk en storingzoeken. Geboden wordt o.a. kalibratiefuncties op afstand en signaaloptimalisatie over de aslengte.

De ATOM™ encoder en REVO-2

De REVO-2, een verbeterde versie van de meervoudige 5-assige meetkop voor CMM's van Renishaw, omvat de nieuwste Renishaw ATOM™ incrementele roterende encoder en RCDM roterende (hoek)meetschalen van glas op zijn beide assen (verdraaiing en schuinstand). De ATOM miniatuurencoder biedt toonaangevende nauwkeurigheid en snelheid om snel productoppervlakken te kunnen scannen.

Magnetische encoders voor zware omstandigheden

Omdat ze zeer betrouwbaar zijn en kunnen werken onder zware omstandigheden, zijn encoders zoals de AksIM™, Orbis™ en LinACE™ uitermate geschikt voor toepassing in industriële automatisering, metaalbewerking en kunststofverwerking. Deze encoders worden via partnerbedrijf RLS d.o.o. geproduceerd.

Een wel heel bijzondere recente toepassing van een op maat gemaakte LinACE™ is op de stuurvlakken van het racejacht BAR (ook wel R1 genoemd) van Land Rover. De omstandigheden op zee zijn nogal extreem voor precisie-encoders. Vandaar dat er voor een magnetische encoder werd gekozen. Een andere reden was de beperkte ruimte rondom de zwaarbelaste vleugelribben. Door LinACE™ te gebruiken kon er een ingekapselde encoder ontworpen worden die ook afgedicht werd tegen de omgeving.

Bezoek de Renishaw stand

De Renishaw stand is te vinden in de Genderhal, nr 167, alwaar een uitgebreide selectie encodertypes te bezichtigen is en het team graag uw vragen beantwoordt.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het Benelux kantoor te Breda (+31 (0) 76 543 1100) of bezoek de website www.renishaw.nl.

Downloads

Meer afbeeldingen, video's en informatie over Renishaw en zijn producten vindt u in ons mediacentrum.