Navigatie overslaan

Organiser software voor de operator

Gebruikersvriendelijke software voor operators op de werkvloer om programma's uit te voeren en gemakkelijk processen te controleren.

Organiser software voor op de werkvloer

Organiser met goedkeur en afkeur

Organiser is een intuïtieve software-interface voor operators op de werkvloer, waarmee al na weinig of geen training selectie, uitvoering en rapportage worden gestuurd via afbeeldingen. Elk product krijgt een eigen beeldscherm, zodat de operator in één handeling kan beginnen met meten.

Heldere iconen tonen of het systeem in de stand voor een referentie maken of voor meten staat, en geven de startknop en andere functies aan. Is het programma in uitvoering, dan zijn op het scherm een schatting van de resterende tijd en een stopknop te zien. Na het meten kan een scherm getoond worden met 'Goedgekeurd' of 'Afgekeurd' en nummers van afmetingen met hun tolerantie.

Process Monitor toont in een grafiek de historie van de metingen en geeft in een handig grafisch overzicht per maat de verhouding tot de tolerantie aan. Ook is het maken van nieuwe referenties te beheren, afhankelijk van temperatuur, tijd of aantal gemeten producten. De mogelijkheid om de historische inspectiegegevens van een product te zien is van onschatbare waarde bij het beheersen van productieprocessen.

Programmakeuze

Scherm productprogramma's MODUS en Organiser

Organiser kan toegang bieden tot meerdere meetprogramma's en die via een mappenstructuur groeperen in productfamilies. In het scherm voor programmakeuze zijn de programma's en mappen gemakkelijk door te bladeren met een scrollfunctie van links naar rechts, en kan met een enkele muisklik een keuze gemaakt worden.

Productprogramma's hebben als identificatie een productnummer of een afbeelding van het product, of zijn te selecteren met een barcodescanner. Zo staat vast dat de operators het juiste programma kiezen voor het te meten product.

Een programma uitvoeren

Teller Organiser 35

De eerste keer dat het Equator systeem een bepaald programma uitvoert, moet het 'genuld' worden door het referentieproduct te meten. De operator plaatst de betreffende opspanning en opspanplaat op het grondvlak van het meetsysteem en zet het referentieproduct in de opspanning. Het referentieproduct wordt vlakbij het Equator systeem bewaard, zodat het de temperatuur heeft die op de werkvloer heerst.

De Organiser start in de stand om een referentie te maken en gaat automatisch naar de stand om te meten zodra de referentieroutine uitgevoerd is. Nu worden doorlopend gemaakte producten gemeten totdat een nieuwe referentie nodig is. Dat kan op elk moment gedaan worden of beheerd worden door de functie Process Monitor.