Navigatie overslaan

OPTiMUM™ diamanten styli

Hoogwaardig scannen voor de zwaarste omstandigheden

Waarom OPTiMUM styli met diamantcoating gebruiken?

OPTiMUM diamanten styli bieden langdurige scanprestaties in veeleisende toepassingen. De met diamant gecoate kogels behouden hun rondheid en hebben bij het scannen van een product geen last van materiaaloverdracht of voortijdige slijtage. Styli met een diamantcoating bieden meerdere voordelen, waaronder een langere levensduur en minder stilstand voor herkalibratie en inspectie.

De OPTiMUM diamanten styli zijn ontwikkeld door Renishaw, dat ruim 40 jaar ervaring heeft in de productie van styli voor meettoepassingen, en sluiten aan op de toenemende vraag naar scannen op hoge snelheden. Keramische kogels krijgen een diamanten coating van ongeveer 0,03 mm dikte, waarna de kogels gepolijst worden in een zeer complex proces.

Voorkom voortijdige stylusslijtage

Scannen op harde of schurende oppervlakken kan resulteren in slijtage vanwege de schurende werking van het product- en stylusmateriaal over elkaar. Bij gebruik van een robijnen kogel voor het scannen, kunnen achterblijvende minuscule deeltjes van het productoppervlak fijne krassen veroorzaken op de styluskogel en het productoppervlak.

De kogels van OPTiMUM diamanten styli zijn buitengewoon slijtvast en behouden hun vorm bij het scannen van schurende oppervlakken.

Geen materiaaloverdracht

Bij het scannen op zachte materialen zoals aluminium verzamelt zich materiaal op de styluskogel. Wanneer een robijnen kogel wordt gebruikt om aluminium te scannen, trekken de beide materialen elkaar aan en geeft het zachtere oppervlak materiaal af aan het hardere oppervlak. Dit houdt in dat aluminium wordt afgezet op het oppervlak van de robijnen kogel, die daardoor van vorm verandert zodat u uw stylus vaak zult moeten verwisselen.

Met OPTiMUM diamanten styli hecht het overgedragen materiaal zich niet aan de kogel, en eventuele kleine afzettingen zijn eenvoudig af te vegen.

Ontwerp op maat

Uw styli met diamantcoating worden op bestelling gemaakt. Er wordt een variëteit aan draadmaten en stiftmaterialen aangeboden, en kogels van 1,5 mm tot 8 mm voor uw specifieke toepassingen.

OPTiMUM diamanten styli worden bij Renishaw zelf ontworpen en geproduceerd, wat de doorlooptijden kort houdt en de kwaliteit op hoog niveau.

Alle OPTiMUM diamanten styli geproduceerd voor gebruik met de REVO® RSP2 scantaster worden getest door Renishaw om zeker te stellen dat de afstelparameters voor resonantiebeheersing van het REVO systeem geldig zijn voor de styli.

Neem contact met ons op om meer te weten te komen over onze ontwerpservice op maat voor OPTiMUM diamanten styli.