Navigatie overslaan

Opspansystemen voor vision

De Renishaw opspansystemen voor vision en voetplaten van acryl maken verlichting van achteren mogelijk en geven een helder en ongestoord zicht op het product vanuit uw visionsysteem of machine met sensoren.

Opspansystemen voor vision

De Renishaw opspansystemen voor vision bieden twee unieke opspanoplossingen voor uw specifieke visionsysteem of machine met sensoren:

  • QuickLoad™ Corner (QLC)
  • IVF (Interchangeable Vision Fixture)

Elk systeem bevat een voetplaat van acryl, waardoor het product met verlichting van achteren goed zichtbaar te maken is voor uw visionsysteem.

Verbeter de capaciteit, reproduceerbaarheid en nauwkeurigheid van uw inspectieproces door snel herhaalbare opspanningen te maken met Renishaw opspansystemen voor vision.

QuickLoad™ Corner (QLC)

De Renishaw voetplaten van acryl hebben verzonken stalen pennen die precies passen op magneten binnen de QuickLoad™ Corner. Zo kunnen platen snel, gemakkelijk en herhaalbaar op de machine geplaatst en weer verwijderd worden. De randen van de QuickLoad™ Corner (QLC) zijn gekarteld, zodat u er voor een snelle eenvoudige inspectie ook producten direct tegenaan kunt plaatsen om deze daarna vast te zetten met Renishaw M4, M6 of 1/4-20 opspanelementen. Na het opspannen van een product kunt u de opspanning documenteren voor later hergebruik.

Het QLC-systeem is verkrijgbaar in diverse sets die bestaan uit een voetplaat, een plaatsingshoek voor uw specifieke machine en een uitgebreide set elementen. Het QLC-systeem past in de linker onderhoek van uw visionplateau en op de bevestigingsgaten daarvan. Voor veel bekende merken visionsystemen worden de bevestigingsgaten op maat gemaakt, zodat de passing altijd goed is.

IVF (Interchangeable Vision Fixture)

Het IVF-systeem (Interchangeable Vision Fixture) is ideaal voor machines groter dan 450 x 450 mm.

Dit opspansysteem bestaat uit een frame en acryl onderplaten, die naar keuze een kwart, de helft of alles van het totale framet gebruiken. Het frame is gemaakt van geanodiseerd aluminium en afgestemd op uw specifieke visionmachine.

De verwisselbare onderplaten kunnen modulair zijn (met M4, M6 of 1/4-20 draadgaten op 10 mm of 0,5 inch hartafstand) of op maat gemaakt. Voor hetzelfde frame kan een combinatie van zowel op maat gemaakte als modulaire onderplaten toegevoegd worden, zodat de flexibiliteit maximaal is.

Elk IVF-systeem wordt afgestemd op uw specifieke machine en heeft dus altijd de juiste maten en passing.

Vergeet niet om het merk en model van uw machine te vermelden wanneer u een QuickLoad Corner of IVF-systeem bestelt.

Wist u dit?

Opspanningen op maat kunnen worden ontwikkeld en gecreëerd door het eigen ontwerpteam van Renishaw. Of u nu de capaciteit wilt verhogen door meerdere producten tegelijk te meten of vormen hebt die moeilijk te bereiken zijn met onze modulaire reeks, wij kunnen u een oplossing op maat leveren voor uw visionsysteem, waaronder op maat gemaakte QuickLoad™ Corners (QLC’s) en IVF-systemen.

Vul een aanvraagformulier voor maatwerk in of neem contact met ons op via de "Volgende stappen"-links.

Opspansets voor vision

Opspanelementen

De opspanelementen zijn gemakkelijk aan te passen en houden de producten stevig vast met niet meer kracht dan nodig is, om schade of vervorming te voorkomen. Het ruime assortiment onderdelen biedt optimale flexibiliteit voor het maken van opspanningen met voldoende ruimte voor de inspectietaster.

Een selectie van verschillende voorgeconfigureerde componentensets is leverbaar in metrische en Engelse draadmaten. Daarnaast zijn de opspancomponenten ook elk apart aan te schaffen. Kijk eens naar het programma in onze webshop of neem contact op met uw plaatselijke Renishaw-vertegenwoordiging.

De Renishaw opspansystemen voor vision zijn verkrijgbaar in diverse sets. Indien gewenst kunt u extra elementen aanschaffen. Een standaardset bestaat uit een QuickLoad™ Corner (QLC), een voetplaat en een uitgebreide set elementen. Welke set u nodig hebt hangt af van het type product dat u gaat opspannen. Renishaw biedt twee soorten sets:

  • Sets met klemmen
  • Sets met magneten en klemmen (de magneten zijn voor het opspannen van stalen producten)

Download voor meer informatie de technische specificatie: Opspansystemen voor vision of neem contact op met Renishaw Benelux.

Voetplaten

U hebt de keuze uit twee soorten voetplaten:

  • Multi-hole: biedt veel flexibiliteit om zo veel mogelijk producten tegelijk op te spannen en te controleren, met een vrij gedeelte midden op de plaat
  • Multi-window: meerdere vensters om kleine producten zo helder mogelijk te zien

Downloaden

Vision toepassingen