Navigatie overslaan

Opspansystemen voor metingen met visionsystemen

De Renishaw opspansystemen voor vision en voetplaten van acryl maken verlichting van achteren mogelijk en geven een helder en ongestoord zicht op het product vanuit uw visionsysteem of machine met sensoren.
Renishaw opspansystemen voor vision bieden herhaalbaarheid en stevig vastzetten van onderdelen van elke grootte, vorm of soort voor meting door uw visionsysteem. Houd zelfs het kleinste onderdeel vast op allerlei manieren, terwijl u helder zicht houdt op het onderdeel.Opspansystemen voor vision in de Renishaw webshop
QuickLoad™ Corner met opspanningen voor vision

Werkstukken opspannen met een helder zicht

Aluminium oplegsteun Ø12 mm x 50 mm met M4 draad
Aluminium oplegsteun Ø12 mm x 10 mm met pen en M4 draad

Houd kleine en delicate werkstukken vast

Renishaw heeft een brede selectie van modulaire opspanelementen voor metingen, ontworpen om zelfs het kleinste onderdeel vast te houden, met maximale zichtbaarheid en toegang voor tasters en zonder belangrijke vormen af te dekken.

Kort de inspectietijd in

Minimaliseer stilstand vanwege wachten op het opspannen door uw producten opgespannen te houden op meerdere platen, die u in seconden in en uit de machine brengt. De platen zijn snel te plaatsen en weg te halen met behulp van snelspanmagneten.

Verstelbare 45°-schuifspiegel voor gebruik met M4 opspanelementen
M6 micro-bankschroef met voet

QuickLoad™ Corner (QLC)

Onze platen van acryl maken verlichting van achteren mogelijk, en onze platen met meerdere vensters geven een ongehinderd zicht op de componenten. Met spiegels kan de zijkant van componenten bekeken worden, zodat heroriënteren minder vaak nodig is.

Reproduceerbare opstellingen

Beschikken over identieke opspanningen is belangrijk voor de herhaalbaarheid van inspecties, want anders hebt u variaties in het proces. Opstellingen zijn nauwkeurig te documenteren en te reproduceren dankzij de markeringen met letters en cijfers op onze voetplaten en opspancomponenten.

R-CRAV roterende hoekklem

Stel een opspanset voor vision samen

Om een component op te spannen op een visionmachine hebt u een QuickLoad Corner, een voetplaat en opspanelementen nodig. Het type product dat u gaat opspannen, uw machine en uw situatie bepalen welke set u nodig hebt. Mogelijk zijn er nog extra elementen nodig, afhankelijk van het soort werkstuk dat u opspant.

OGP QuickLoad corner
M4 acryl plaat met meerdere vensters, 11,7 mm x 250 mm x 250 mm

Stap 1: Kies een QuickLoad Corner

QuickLoad Corners zijn er in diverse vormen, elk ontworpen voor specifieke modellen visionmachines. Ze passen in de linker onderhoek van uw visionplateau en op de bevestigingsgaten daarvan. De bevestigingsgaten zijn afgestemd op veel bekende merken visionsystemen, waardoor de grootte en passing goed zijn.

De randen van de QuickLoad Corner zijn gekarteld, zodat u er voor een snelle eenvoudige inspectie ook producten direct tegenaan kunt plaatsen om deze daarna vast te zetten met Renishaw M4, M6 of 1/4-20 opspanelementen.

Stap 2: Kies een voetplaat

Acryl voetplaten van Renishaw hebben verzonken stalen pennen die precies passen op magneten binnen de QuickLoad Corner. Zo kunnen de platen snel, gemakkelijk en herhaalbaar op de machine geplaatst en weer verwijderd worden. U hebt de keuze uit twee soorten voetplaten:

  • Multi-hole: deze biedt veel flexibiliteit om zo veel mogelijk producten tegelijk op te spannen en te controleren, met een vrij gedeelte midden op de plaat.
  • Multi-window: met meerdere vensters om kleine producten zo helder mogelijk te zien.
M4 opspanelementen voor vision, set B
M4 aanduwklem

Stap 3: Kies een set elementen

Renishaw opspansystemen voor vision zijn verkrijgbaar in voorgeconfigureerde sets. Een set bestaat uit een aantal elementen die ontworpen zijn om kleine ingewikkelde onderdelen, ijzerhoudend of non-ferro, vast te houden.

Elementensets voor vision worden geleverd in de draadmaat M4.

Stap 4: Kies extra elementen

Extra elementen voor vision zijn apart te koop en worden samen met de voorgeconfigureerde elementensets gebruikt. De opspanelementen zijn gemakkelijk aan te passen en houden de producten stevig vast met niet meer kracht dan nodig is, om schade of vervorming te voorkomen. Het grote aantal leverbare onderdelen biedt flexibiliteit bij het maken van een opspanning, zodat de inspectietaster altijd goed toegang heeft.

Essentiële informatie

  • Technical specifications:  Renishaw metrology fixturing

Technische specificaties: Renishaw opspansystemen voor metingen

De opspanning die u nodig hebt hangt af van uw meetmethode (gebruikt u een CMM, Equator™ meetsysteem of visionsysteem) en van de aard van het product dat u inspecteert. Dit document bevat een introductie over elk type opspansysteem, richtlijnen voor het bouwen van uw opspanning, en technische informatie over alle opspanelementen en elke set.